Message |
|
Nu ma las sefu'! Doar temporar! Astept sa amenajez unu sensibil mai mare (la curte)! 
|
 |
|
Adjudecat atat mobila cat si acvariul! La fel si pestanii! Sa va traiasca si sa stapaniti sanatosi instalatia! Se poate inchide topicul! Multumesc!
|
 |
|
Chiar daca am primit supra-oferte va anunt ca totul se va vinde pe cat am zis INITIAL la persoana care l-a rezervat!
|
 |
|
Va rog frumos nu mai imi trimiteti pm-uri! Bazinul&anexele&locuitorii este deja rezervat pana diseara! Multumesc!
|
 |
|
Momentan bazinul+accesorii a fost rezervat!
|
 |
|
Galeria mea nu mai exista!  Poze pe mail sau private!
|
 |
|
Bazin complet 300 litri:
Contine:
Capac home made din pal 3 neoane Flora Glo; Marine Glo; Sun Glo
Bazin geam de 10 cu intarituri 120x50x60
Filtru extern Tetratec 1200
Incalzitor Fluval
Suport (mobila)
Aerator tetratec
Si multe-multe altele!
Animalele (ciclide africane) vreo 14 (maturi) se doneaza!
In galeria mea se gasesc ceva poze
Nu asigur transportul!
Pret nediscutabil - 200 euro
|
 |
|
5 africani: un auratus (mascul) , 2 frieri si 2 aulonocara!
Varsta: 2 ani ... babani numai buni de pus pe gratar ...
Motivul donatiei: nu ma las ... am niste puiuti de frieri din cultura precedenta si am desfiintat al doilea acvariu ...
Perioada promotiei: 24 h ... care vine primu ii ia pe toti! Dupa aia ajung la petshop!  bonus dau borcanul in care stau  e bun dupa aia la gogosari ...
|
 |
|
Nu se recomanda ... Numai daca este inlaturata coaja (contine multi paraziti) f bine fiert in apa cu multa sare (neiodata), clatit si eventual o baie in albastru de metil ...
|
 |
|
Nisipul nu trebuie tratat (pestii astia prefera o duritate a apei mai mare)... Trebuie sa il clatesti insa ff bine ... Si trebuie sa filtrezi apa cateva zile inainte sa pui pestii...
|
 |
|
Aha...Inteleg... Din cate stiu eu in ultimii ani nu au fost temperaturi prea ridicate acolo... Daca apa se poate mentine constant la 26-27 grade e OK...
Ptr bazinul din curte ti-as recomanda o pompa de recirculare puternica ....
|
 |
|
A, Israel ... Clima umeda ... Temperaturi ridicate tot timpul anului ... Asta schimba putin datele problemei ... Stai pe coasta sau spre Iordania ?
|
 |
|
Africani in bazinul din curte? Hmm... Astia se se simt bine la caldura (26-28gr) ... Cum o sa le asiguri temperatura asta noaptea? Cred ca s-ar potrivi mai mult niste crapi koi (daca ai spatiu si filtrare adecvata) ... 
|
 |
|
Rezolvat ! :-P
|
 |
|
Cel mai probabil sa fie Maylandia estherae. Ciclidele africane nu sunt sensibile dar in schimb prefera volumele mari de apa: min 200 l, fara plante ,cu cataroaie,nisip si bolovani care sa le asigure ascunzisuri.
Ai doua variante:
1. Donatie unei persoane responsabile care are conditiile necesare de gazduire(asta e recomandarea mea) si pestanii ar fi fericiti ...cu acesta ocazie ...
2. Pregatirea de urgenta a unui bazin maaare ... Sansele ca pestanii aia sa iti supravietuiasca in borcan sunt mici ... parerea mea, si mai exista riscul ca la schimbarea domiciului pe care sa presupunem ca o sa-l "ridici" pot crapa ...
PS- Cel mai bine "ii tineai" in bazinul de unde i-ai cumparat... Incerc sa nu fiu rautacios ...dar e aiurea sa iti iei pesti si dupa aia sa te gandesti unde sa-i ti...
|
 |
|
Urmare a cresterii africanilor mei (ciclide africane) si a batailor ptr teritoriu se cauta:
Una bucata (sau mai multe) gazde ptr:
12 bucati aulonocara 5-8 cm
8 bucati auratus 5-8 cm
Se dau numai persoanelor responsabile.
Pretul pestilor e simbolic (1leu vechi/buc)
Astept PM-urile voastre!
|
 |
|
Holsuruburi autofiletante de rigips ...  ... si eventual coltare (dar nu cred ca este cazul)
|
 |
|
Cu placere (parerea mea):
Bazin: minim 200 l
Filtrare f buna: filtru extern, min 5x volumul de apa, bazica (prin introducerea catorva scoici in filtru)
Ciclarea acvariului obligatoriu, cu aquatan si nitrivec
Flora: desert, nisip de mare sau nisip de rau granulatie max 2, pietre care sa fie dispuse dezordonat in bazin astfel incat sa se creeze niste ascunzisuri , iar pe peretele din spate (bk din polistiren sau autocolant albastru - da impresia de profunzime)
Recomand asociererea de specii sau achizitionarea lor de mici (juvenili) ...
|
 |
|
Cu toate ca ti-am zis asta live ti-o spun si aici: FELICITARI! ...E superb ...in rest nu am cuvinte ... ce sa mai zic ... doar vazandu-l am ajuns sa bag si eu in bazinul meu africani ... cu toate ca aveam alte ganduri ...
|
 |
|
de acord, in prima faza mi-am dat cu parerea fara sa studiez ... dar acum dupa ce am vazut cateva bazine ale japonezului nu pot decat sa iti dau dreptate ... dupa ce minuni ii ies din mana poti sa spui cu tarie ca face asta de o viata... uite aici un link sa va clatiti ochii ... e arta curata nene ... jos palaria
http://www.adaeuro.com/gallery.asp?g_id=2#
(aceasta discutie se duce usor-usor offtopic - scuzele de rigoare adminilor, dar nu am putut rezista "provocarii"...)
|
 |
|