[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: yonutz
Forum Index » Profile for yonutz » Messages posted by yonutz
Si eu am vazut niste buturugi simpatice si nu scumpe la animaxul de pe campia libertatii ... (sper sa nu considerati postul meu reclama )
Cer un sfat profesionist...

Am dat o raita prin brico ... dupa o priza programabila ... am gasit in depozitul de afara niste piatra murala tare misto ... Dupa ce m-am negociat cu boii aia am luat juma de m2 (ca e destula) ... Inainte de fierbere, dupa ce am spalat-o bine i-am facut testul otetului ... L-a trecut (fara fasaieli) Am pregatit una ciorba de pietre ... dupa aprox 2 ore de fiert am scos-o si am facut iarasi testul - a luat-o "fasaiala" dar nu chiar asa rau ...

Intrebare: pot sa completez decorul africanilor mei cu pietrele astea?

Poze gasiti in galerie... Daca merge ... aviz africanistilor ... din pietrele astea de la brico se pot face un superdecor si loc de ascunzeala ptr africani...

Inca un detaliu interesant apa dupa fierbere are cu culoare galbuie transparenta ...

Astept sugestii...merci...
mijto:ai impresia ca "balta" este "dincolo" de stuf si ca pestanii zboara...

eu cred (dupa parerea mea umila de incepator ca bazinele prezentate au doi pereti (in spate) unde sunt ascunse sculele si jetul de apa se "sufla" de jos in sus" ... ca altfel nu se explica ...
Intradevar in spate este un poster (multumita vechiului propietar) nu stiu de unde l-a luat dar cred ca pe fundalul acvariului poti sa pui la fel de bine un autocolant sau poster bleumarin sau albastru inchis fara modele sau alte desene (se vede f bine)...
Dupa ce m-am asigurat (la mai multi) ca pestii se pot baga si dupa 5 zile (dupa ciclare corespunzatoare cu aquatan si nitrivec) deja au venit primii
locatari toti puiuti de 2-3-4 cm

Maylandia sp. "Membe Deep" 12 buc
Melanochromis auratus 6 buc
Maylandia callainos 6 buc
Maylandia estherae 6 buc
Pseudotropheus zebra 4 buc

Poze cu acvariul inca nu am reusit sa fac urmeaza in zilele urmatoare...

pana atunci un link de la vechiul propietar:
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=302&pos=1
(sper sa nu fi facut vreo prostie folosind linkul d-lui)

cu duritatea am rezolvat-o (sper) pisand niste scoici si adaugandu-le in nisip...

Oricum multumesc de idee (am vazut astronotusii si arata superb) dar voi merge pe speciile de mai sus, ulterior renuntand la auratus (ca am inteles ca spre maturitate sunt rai de tot...)
Si inca un lucru, BINE V-AM REGASIT...
De curand mi-am luat un bazin nou de cca 300 l (125x40x60)

-iluminare:sunglo, powerglo, floraglo
-fitrare:externa momentan jebo 1500l (pana vine fluval 404)
-incalzire:fluval tronic 300w
-aerare: pompa aer fluval
-substrat: mix 50/50 nisip de mare/nisip de rau fin (max 2 granulatie)
-decor: cateva pietre de rau (pana imi vin pietrele de la mare)
-ciclare de 5 zile (cu aquatan si nutrivec)
-ph 8, gh - inca nu am masurat-o astept reactivii, temp constant-25gr
-fara vegetatie...chior...cum se spune
Initial avem de gand sa bag 1-2 crapi (cyprinus carpio) dar tipul de la care am luat acvariu m-a fascinat cu africanii lui... :-) ... asa ca...

Momentan pana intru in posesia pietrelor de mare care vor asigura duritatea apei din cate am inteles am de gand sa ciclez acvariul cca 8-10 zile...
astept propuneri, sugestii, informatii de orice fel ...
Rezolvat
nu s-a rezolvat inca - postul ramane deschis...
acum am vazut anuntul tau!!! dupa ce ti-am trimis mail
in ce zona se poate vedea?
e micut ... vreau ceva mult mai mai mare
oricum merci de oferta ...
vreau ceva de min 200l ...

am primit destule oferte cu bazine mititele (80-130 l)

nu vreau sa iau unul mic si dupa aia sa imi fac unul mai mare ...

am deja unul de 100 l, si sincer ... mi se pare mic ...

nu sariti prea tare cu ofertele ... oameni buni ... :-) :-) :-) :-)
asta e bugetul total...
mai prelungesc "termenul" cu inca o saptamana ... inca nu am gasit ceva care sa ma multumeasca
acata wrote:
Atunci la ce bun postul asta? Asa de florile marului?
Tu ai spus ca acesti pesti se adapteaza. Nu eu.
Si chestii de "jenul" asta cu chinuitul pestilor ar trebui sa te intereseze. Asta e un site de acvaristica. Daca vrei sa cresti crapi atunci fa-ti un helesteu sau altceva. Sau gaseste un site de piscicultura.
De fapt , ai dreptate. Postul asta chiar mi se pare tampit!

uf, limba asta romaneasca are multe sensuri: am spus ca pestele se adapteaza, adik se dezvolta si supravietuieste in ape statatoare cu sau fara izvoare, in ape curgatoare ... nu am nici cea mai mica intentie de a chinui un peste...sau vreo alta vietuitoare...am intrebat doar daca exista cineva care a mai incercat asta ... si sa cresti un "peste de balta" intr-un acvariu nu mai inseamna piscicultura, sorry ... cred ca tine de acvaristica, sau ma rog aproape ... chestia cu "jenu" s-a intamplat ca mi-a sarit deshtu peste taste si mi-am dat seama tarziu, nu mai puteam sterge postu k ?... in cazul in care postul meu vi se pare "tampit" ... nu va obliga nimeni sa il deschideti si mai ales sa imi raspundeti asa... (mai ales ca la subiect scria clar ceea ce vreau)... nu va suparati ...

n-am zis ca am auzit ... am zis doar ca "orice informatie imi e de folos" - chestii de jenul "ii chinui" sau "nu o sa reusesti" nu ma intereseaza ... orice noi informatii pe care eu nu le stiu ... sunt mai mult decat binevenite multumesc
ma gandeam sa incep cu un bazin steril
ideea este ca intr-un bazin de 250-300 l ajung 2 nu?

acest peste se adapteaza...cel putin asa stiu eu din inf pe care le am ...
poate trai intr-un lac artificial (fara izvoare) - helesteu, lac natural - cu izvoare, apa curgatoare ... stiu ca mananca mult (in general noaptea) ... eu nu vb de o specie exotica de crap eu vb de cyprinus carpio
a crescut cineva crapi pana acum (intr-un acvariu)?

am un amic care a avut aceasta tentativa...intr-un bazin de 300l au supravietuit aproximativ 120 zile ...si au crescut de la dimensiunea initiala (1.5 cm) pana la 10 cm...dupa deces a renuntat ... si s-a apucat de discusi...
exista cineva care a incercat o astfel de experienta...

sunt pe cale de a ma apuca de aceasta "indeletnicire" (care cred ca nu se poate cataloga acvaristica) ...si sunt binevenite orice informatii, detalii...

in mod normal sansa lor de a rezista in captivitate...este destul de mica (in mediul natural cunosc comportamentul, conditiile in care traiesc etc...)

in general baltile se populeaza cu exemplare peste 100 g ... dar acum cativa ani aflandu-ma la o partida de pescuit pe langa dunare...cautatand momeala ptr salau (carasel)...am luat in plasa si cateva exemplare de pui de crap ... si de atunci "ma macina" creerea unui bazin in care "sa cresc" astfel de exmplare

se spune despre crap ca este cel mai inteligent peste din "seria lui"... si ar fi interesant de observat comportamentul lui in captivitate...

Poate postul asta o sa vi se para "tampit" si hobbyul "periculos" ... dar incerc ...

M-am gandit sa incep cu un bazin de 250-300 l, 100-120 x 50 x 50, steril ptr inceput si cu 2-3 exemplare de maxim 1.5 cm (o saptamana)... ce ziceti o sa-mi reuseasca experimentul?
Doresc un bazin cu urmatoarele dimensiuni:

100-120(L) x 40-50 (l) x 50-60 (h)
geam de 10 minim (preferabil 12-15)

m-ar avantaja sa preiau intregul ansamblu de la cineva (adica cu scule cu tot) dar daca daca nu se poate incerc sa accept si alte variante...

cererea este valabila pana duminica 21.01.2006 cand o sa iau o decizie in acest sens...

multumesc anticipat ptr oferte...si va rog sa ma lasati sa-mi aleg singur pe cel care imi va vinde... multumesc...
dupa ce mi-am facut niste calcule am ajuns la concluzia ca mai bine preiau "tot sistemul" de la unu care se lasa... ies mai ieftin...asa ca nu mai are sens sa ducem discutia mai departe.... multumesc ptr poze, detalii si ptr timpul care ti l-am ocupat

stima
cum doriti...eu am facut un calcul asa:

acv - cca 2 mil
restul de accesorii inclusiv mobilerul- cca 5 milioane (totusi sunt second)
pestanii - 1 mil - unul se vinde cu cca 7-10 euro /buc
(sansa de supravietuire a lor este de cca 50% din cauza drumului)
transport = 1.5 mil

preturile au fost diminuate ca se vand la pachet...adica va iau tot (inclusiv praful de pe mobila)

nu vreau sa va motivez sau sa va influentez in vreun fel sau altul dar trebuie sa remarcati faptul ca e totusi o oferta...chiar dc e mica...si nu acopera costurile investitiei dvs...raportat la posibilitatile mele atat pot sa ofer eu...fara a incerca sa va jignesc in vreun fel...

sa fim seriosi cati nebuni investesc in luna ianuarie in acvaristica 250 euro...probabil ca ma pot pune fara modestie in capu' listei...

in orice caz indiferent de decizie isi urez succes in vanzarea ansamblului (chiar mi-a placut)...daia as fi facut efortul cu transportul si deranjul...

Forum Index » Profile for yonutz » Messages posted by yonutz
Go to: