[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
@um02122 @elven serios acum, voi ati seta un acvariu intr-un spatiu in biblioteca? Cu 18 cm liberi
deasupra acvariului? Vad ca il incurajati sa mearga pe varianta setarii in biblioteca... mie mi se pare
o mare prostie...
Acvariul pe care vrei sa il cumperi are 33 cm inaltime, fara lumina, iar spatiul tau are 51 cm inaltime.
Iti raman 18 cm, ai loc sa zicem sa pui lumina, dar cum vei scoate skimmerul ca sa ii faci mentenanta daca
ai nevoie? Cum umbli in sumpul ala din spate daca ai nevoie? Lasand la o parte dimensiunile, locul in care
vrei sa il pozitionezi este foarte foarte prost ales. Nu face greseala asta. Parerea mea.

Da, Catalin e din Sibiu: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/30894.page
Trimite un mail si intreaba. Eu cred ca sint Sterasyl. Ca nu au scris pe site ca ele contin argint asta nu inseamna ca
nu contin. Sterasyl este o marca inregistrata (TM - Trade Mark) ma indoiesc ca cei de la wts isi permit sa vanda
un cartus sub numele de Sterasyl grade daca nu ar fi ce trebuie. Dar poti sa ii intrebi.

Cele doua filtre nu sint la fle, unul are diametru mai mare si debit mai mare. Fac acelasi lucru, dar retin la fel, doar
la un debit diferit. E normal sa aiba preturi diferite.
Exista varianta ciclarii cu pesti in acvariu si schimburi dese de apa, zilnice sau la doua zile. Dar si timpul in
care se face ciclarea va creste, in loc de 2-3 saptamani te vei duce probabil spre 5-6 saptamani.
Filtrul NPS reduce nitrati/fosfati/silicati, este indicat sa il ai. Aquili-ul cu NOS de 50 de galoane pe zi iti e suficient
(50 de galoane = 190 de litri )

Piatra vie, skimmer nu stiu, ceva sa intre acolo in asa zisul sump, Tunze e o alegere decenta. Skimmerele uzuale
folosite in momentul asta sint cu pin/needle/mesh wheel, asa ca nu ai multe variante, toate fac acelasi lucru, toaca
apa Asa cum am zis Tunze e o alegere decenta cu un raport pret calitate bun.

Raman la parerea ca e o idee proasta sa pui acvariul acolo, inlcusiv accesul in interior sau in spate cred ca va fi dificil...
Iar in privinta marimii, cu cat e mai mare cu atat are o inertie mai mare, iar pretul nu creste exponential, ba uneori
te poti incadra in aceeasi categorie de la 100 la 200 de litri, sau pe aproape.

Si un sfat care nu costa nimic, ia legatura cu Catalin, fa-i o vizita, si pe urma vezi pe ce directie o apuci.
Nu poti sa o folosesti fara remineralizare, ea va avea un KH 0 si un GH 0.
Exista saruri de remineralizare. Depinde ce vrei sa ai in acvariu si ce parametri ai nevoie.

Spre exemplu: http://dennerle.com/en/products/aquaristic/water-conditioning/osmosis-water-treatment/osmose-remineral
Chaetomorpha e mai sigura. Si este eficienta.
Pai aia ti-am spus si eu cu vreo cateva luni in urma...
In general da, plantele de tip gazon prefera o apa mai moale. Si da, te poate ajuta impotriva algelor,
functie de ce tip de apa ai la robinet, daca apa de la robinet are multi nitrati si fosfati si silicati atunci
apa de osmoza te ajuta si e bine sa cumperi si un cartus NPS (reduce nitrati/fosfati/silicati) pentru osmoza.
Cei de la Aquili au o varianta de osmozor care are in dotare si un astfel de cartus NPS.

Nu stiu daca ai inteles corect, apa de osmoza in general nu mai contine aproape nimic, este o apa aproape pura.
Adica va trebui sa o remineralizezi pentru ce ai tu nevoie...
Un acvariu marin introdus intr-un spatiu in biblioteca nu mi se pare o idee buna. Sfatul meu este sa ii
gasesti alt loc. Si eu te-as indemna sa mergi catre un acvariu mai mare, sa zicem intre 150 si 200 de litri.
Si nu un all in one... Important este si ce buget ai...
Ba da, cu atat mai mult la un acvariu nano. Doar ca o instalatie de osmoza, fara pompa booster, este in jur
de 300 de lei. Odata ce ai conectat-o la retea si ai introdus apa in ea trebuie sa o lasi cu apa in ea, chiar
daca o opresti dupa ce iti faci cata apa ai nevoie, membrana trebuie sa ramana uda (in apa).

La un nano, mai ales daca vrei anumiti creveti, e singura varianta corecta.
Exista doua tipuri de inele ceramice: unele care sint poroase si care sint medii biologice (Siporax
sint de fapt inele ceramice poroase, deci biologice) si altele care nu sint poroase si se folosesc doar
la filtrare mecanica. Nu stiu ce inele ai tu acolo, daca sint mecanice sau biologice...
Avantajul majore ar fi doua: unu, elimini toate porcariile care pot fi in apa de robinet si doi, poti prepara
apa de care ai nevoie pentru anumite tipuri de acvarii de apa dulce, practic se poate remineraliza apa
la ce KH si GH doresti. Pentru anumite tipuri de plante si vietuitoare nici nu ai alta varianta, sigur, functie de
ce fel de apa ai la robinet.

Dezavantajul major este ca membranele de osmoza pe care le folosim noi au un randament scazut, in general
undeva la 20%, aduca pentru 1 litru de apa de osmoza vei arunca 4 litri de apa. Plus te vor mai costa sarurile
pentru remineralizare, si in functie de acvariu, per total, poate sa fie scump. Daca spre exemplu te gandesti la
un acvariu de 500 de litri atunci pretul nu e de neglijat (apa aruncata plus saruri).

De montat se monteaza simplu, dar trebuie inainte de a cumpara osmoza sa stii daca ai o presiune suficienta
la retea. Ar fi indicat sa ai undeva in jur de 3 bari. Daca nu ai e bine sa cumperi o osmoza care are si pompa booster,
nu doar pentru ca face apa de osmoza mai repede, ci pentru ca membrana de osmoza va lucra in parametri normali.
Instalarea presupune conectarea la reteaua de apa, un rezervor unde sa stochezi apa de osmoza si un furtun pe care
il duci de la osmoza la canalizare, unde evacuezi apa care se arunca si care contine ce a fost rejectat de catre mebrana.
... niciodata?!
scorpionul wrote:la wts sunt 2 tipuri de cartuse ceramice

http://wts-online.ro/consumabile-filtre-apa/cartuse-ceramice/filtru-apa-ceramic-grade-sterasyl-10

si asta

http://wts-online.ro/consumabile-filtre-apa/cartuse-ceramice/filtru-apa-10-cartus-ceramic-grade-sterasyl

nu imi dau seama de diferenta intre ele. Eu l-am luat pe primul, gandindu-ma ca este un cartus ceramic. Interesant ca este si mai scump decat al doilea, dar nu la pret m-am gandit, ci la faptul ca e un cartus ceramic

Pai e simplu, daca ai citi toate informatiile pina la capat atunci ai observa usor: cel mai ieftin este de diametru 4,8 cm si debit
de 5 litri pe minut, cel mai scump are diametru 7 cm si 8 litri pe minut. Automat si carcasa in care se introduc e diferita...
Arata foarte bine cabinetul
@Humbert ce raporteaza ei este aluminiu in apa, nu stiu care sint valorile acceptabile pentru pesti.
De adaugat intr-adevar adauga sulfat de aluminiu ca agent floculant, in general acesta ramane pe fundul
bazinelor de decantare si este eliminat, dar e clar ca ceva aluminiu se transfera si in apa care ajunge
la noi la robinet. Asa incat cred ca este indicat sa se foloseasca cartuse de filtrare, din cate stiu cartusele
ceramice (Sterasyl) retin aluminiul si nu numai. Si nici nu reduc debitul, dar trebuie sa existe o anumita
presiune a apei.

Cel mai corect este sa cititi topicul postat de colegul Liv.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/27423.page

DA, se gasesc usor cartusele filtrante pentru a fi inlocuite.
Il poti monta inainte de reductorul de presiune, ca sa faca treaba cum trebuie.

Pe4ntru toti cei care cauta informatii despre apa de la retea, trebuie sa cautati buletine de analiza
a apei potabile de la distribuitorul vostru, de obicei le gasiti pe pagina de internet a respectivei firme
de distributie a apei in localitatea voastra. Sint obligati de lege sa faca analiza la intervale regulate de
timp si sa le puna la dispozitia publicului.

Pentru Oradea: http://www.apaoradea.ro/
Exista pe site o analiza, dar nu este postat buletinul complet, probabil ca trebuie sa le trimiti un mail si
sa ii rogi sa iti trimita analiza completa (unde gasesti si nivelul de aluminiu din apa).
Mare e gradina si multi nebuni au sarit gardul, bine ca am scapat de unul

@euro2me sa-ti tina Dumnezeu obiceiul, nu baga in seama nebuni de genul celui de mai sus...
Habar nu am de ce nu mananca, dar daca aia in magazin (nici nu vreau sa ii etichetez ca sa nu ma
enervez) tin 15 pesti intr-un acvariu de 30 de litri asta nu inseamna ca acvariu tau de 60 de litri e
vreo casa mai buna. In libertate acesti pesti ajung si la 30 de cm, in hobby undeva pe la 20-25 de cm.
Acvariul tau de 60 e o celula extrem de stramta pentru un asemenea peste, la fel si cel de 120.
Cand iti iei asemenea pesti trebuie sa te gandesti de la un 500 de litri in sus.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: