[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Message
Si eu votez tot pentru. Daca nu esti multumit de negru, incearca altceva. bej spre exemplu. Apoi il luminezi putin in spate, scoti echipamentele, ii tragi o poza si noi te laudam
king wrote:Foarte amuzant!Eu de profesie sunt stomatolog,plantez dinti nu plante.Multe greseli?Nu prea cred..

Felicitari pentru plantatiile pe care le faci. Greseli, hmmmm, daca stau putin sa ma gandesc exista ceva paralelisme intre profesia ta si acvaristica. Hai sa-ti explic. Daca nu prepari corect o solutie de lipire a mai stiu eu ce plomba sau lucrare, atunci aceasta nu va "tine". In acvaristica este e la fel. Ai un sistem, care pentru a functiona si a se dezvolta, are nevoie de anumite substante. Pe care daca nu le dozezi cum trebuie, nu va "tine".
king wrote:Probabil ca nu e perfect dar nici multe greseli nu sunt.

Zici ca nu ai greseli multe. Pot fi de acord cu aceasta afirmatie, dar este de ajuns una pentru ca ceva sa nu functioneze. Hai sa-ti enumar acele greseli putine.
In primul rand,
king wrote:Substantele folosite sunt de la JBL si de la Sera:FerroTal, Ferropol, Tropol, Clynol, si multe altele.

Nu se folosesc in general, decat substantele unui singur producator pentru a fertiliza plantele din acvariu. Amestecarea substantelor pot produce efecte pe care noi (cu tehnica pe care o avem la dispozitie) nu putem decat sa le observam, fara a putea spune care substanta nu se intelege cu alta. Deci, o prima greseala. De asemenea, nu spui care sunt acele "multe altele" substante folosite.
Vreau sa intelegi faptul ca
Cosmin G wrote:Daca vrei ajutor ofera informatii!

altfel nu se poate pronunta nimeni asupra problemelor tale.
king wrote:Ph 7
kh 3
gh 14

Sa stii ca parametrii apei nu sunt ok nici pentru discusi, nici pentru plante. Este adevarat fatul ca discusul suporta un Ph intre 5.5 si 7, dar te asigur ca iubeste limita inferioara. Ca si plantele dealtfel. Asa ca...Sa mai spun si de Gh care este cam mare pentru discusi? Nu mai zic, il lasam asa.
king wrote:t5-ul a venit impreuna cu acvariul.

king wrote:Lumina T5 45w x 4 buc.le las aprinse intre 8-12 ore pe zi.

Ce fel de lumina? Iar pentru plante sanatoase, m-as duce spre 300 de Watti in prima faza. Doua sute cat ai tu acolo, sunt insuficienti pentru 400 de litri
king wrote:Lumina?Plantele au nevoie de lumina partiala

Cum adica au nevoie de lumina partiala? Au nevoie de lumina de sus de jos sau din lateral? Sau au nevoie doar de o iluminare de noapte, asa ca de veioza? Fa-ma te rog sa inteleg.
king wrote:Nu inteleg de ce e asa greu sa dati un sfat.vad ca mai degraba criticati decat sa ajutati omul.


Nu este greu sa dai un sfat. Dar este imposibil atunci cand nu detii toate datele necesare. Cum prea bine stii, nu poti emite opiniisau sfaturi bazate doar pe presupuneri.
Iar criticile, hmmmmm, criticile pot fi si sfaturi, depinde cum vrei sa le interpretezi. Ca si cele scrise de mine dealtfel.
O curiozitate ce varsta si ce dimensiune au discusii? Sincer sa fiu mi se par cam subdezvoltati. Dar ma rog, incerc sa nu mai critic.
king wrote:Sistem de CO2 nu am, fiindca cei de la pet shop au zis ca nu am nevoie si ca nu e indicat pentru discusi.

Pai si cam care ar fi motivele pentru care discusilor nu le place CO2-ul? Intreb, ca habar n-am.

In concluzie, incearca atunci cand soliciti ajutorul colegilor de pe forum sa o faci asa cum trebuie, prezentand toate datele dupa care sa se poate pune un "diagnostic". Si o rugaminte. Renunta te rog la tonul artagos
La tine lumina ar trebui sa fie pe undeva pe la 25-30 de Watti. 30 ar fi maximum maximorum. Iar ca si indice, cauta 865-uri.
kristian wrote:Ideea mea era sa montez un spot de lumina pe peretele din spatele acvariului si sa obtin efectul de adancime. Un autocolant translucid ar fi alta varianta. Incerc totusi sa pun un carton negru pe spatele acvariului sa vad cum da...

Este o solutie foarte buna. Poti incerca diferite tipuri de coli (hartia ar fi buna, sau un carton mai subtire, care sa permita putin trecerea luminii) si o folosesti pe cea care "da mai bine"
Personal mi se par cam mari scalarii pentru 100 de litri. Si ne-ai dat cam putine date despre acvariu, filtrare, parametrii apei si multe altele.
Sfat: treci putin pe la rubrica "despre noi", sa stim si noi cu cine vorbim, apoi deschide-ti un topic la "coltul incepatorului" (invierea topicurilor vechi de 6 ani nu-si are rostul)si apoi mai vorbim. Completeaza-ti si locatia in "my profile"
Felicitari. Acvariul arata bine, este pe drumul cel bun.
Cateva sfaturi. Cauta un autocolant care sa-ti placa, negru sau daca nu-ti place, ceva nuante de bej, iti garantez ca va arata mult mai bine. De asemenea, asteapta sa inmultesti plantele pe care le ai, apoi incearca sa creezi niste tufe bine definite care sa puna si buturuga in valoare. Acum sunt cam alandala treburile pe acolo .
A, si inca ceva. As acoperi cu Hc toata partea din fata a acvariului, inclusiv in dreapta, retragan putin tufele de Staurogine.
In doua sute de litri nu cred ca va merge treaba cu mai mult de o pereche. Perechea sau perechile mai slabe vor deveni ciuca bataii si vor sfarsi prin a se imbolnavi din cauza stresului, infometarii si multe altele. Oricum, mai ai pana atunci, pana cand se vor forma perechile si va trebui sa alegi.
Ar trebui sa renunti la Phoecilia si la Xiphophorus (denumirea corecta a pestilor tai) dintr-un motiv foarte simplu. De fapt vreo doua. In primul rand, cele doua specii nu se pupa deloc din punct de vedere al chimiei apei cu Corydoras si cu Pterophyllum. Iar daca vrei sa te apropii si de biotopul amazonian, chiar ca nu au ce cauta impreuna.
Acuma, in privinta numarului de perechi. Cred ca cea mai buna alegere ar fi sa opresti doar o pereche, asta pentru a nu crea tensiuni suplimentare in acvariu. Ca pesti de card, ai putea sa pui niscaiva Hemigrammus rhodostomus, Paracheirodon axelrodi sau innesi. Asta cu conditia ca scalarii sa fie mici atunci cand ii pui impreuna, altfel s-ar putea ca acel card csa fie decimat in scurt timp. In functie de temperamentul scalarilor, s-ar putea ca acel card sa fie relativ invizibil in acvariu
Hai ca arata mai bine domnu, cred ca ti-a mai venit inima la loc
gengiskhan wrote:Cipriane, detalii despre ledurile alea. Cate sunt, ce-i acolo... tot.

Da' pe tine de ce te intereseaza?
Ajuta-ne ca sa te ajutam. Ceva detalii despre acvariul in care tii pestele ne dai? Asa cum se specifica si aici dealtfel.
Contul a fost inchis.
Inchidem si topicul asa, da amoru' artei
Nu in timp indelungat. Tu ai zis ceva de 2 zile. De asemenea, te sfatuiesc sa nici nu hranesti pestele in aceasta perioada. Poti sa schimbi si o parte din apa dupa 24 de ore, desigur cu apa ce are cam aceeasi temperatura cu cea din borcan si tinuta cateva ore sa iasa nitel clorul din ea.
Pai cred ca aceea nu este singura problema a acelui peste. il vad si foarte slab, iar coada mi se pare atacata si ea. Poate de un fin rot.
In prima faza nu cred ca ar strica sa arunci un ochi aici. poate stii saitul, dar eu ti-l mai dau odata. Incearca sa recunosti cu exactitate boala, apoi sa cauti tratamentul ce sa poate face intr-un iaz. Ar fi utile cred si niscaiva teste, poate e vreun parametru (amoniac sau nitriti) sarit
Daca nu te lamureste acest articol, te mai asteptam si cu alte intrebari.

PS. Ce inseamna "mishto"? smilie
deltadunarii wrote:Offtopic: daca cineva mi-ar fi spus acum 20 de ani ca vom putea face broadcast, sa cerem sfaturi de la o comunitate virtuala de hobby-isti si asta in timp real, i-as fi zis ca e nebun.
Cred ca este fantastic . Cine stie ce s-o mai inventa peste alti 20 de ani.

Cum nu stii? Implanturi cu cipuri care ne vor tine tine conectati intr-o lume telepatica. Atunci cand vrei dori sa pleci in Hornbach sa cumperi ceva, tot forumul va sti ce vrei sa faci, iar informatia o vei primi cu viteza gandului
kzr66 wrote:in caz de avarie se poate da si galbenus de ou fiert ,dar cu multa grija,imbibat in apa,dat cu pipeta.atentie cant. exagerata strica apa=pericol pt. puiet.

Galbenusul de ou nu este recomandat viviparilor. Alevinii sunt destul de mari pentru a putea ceva mai mare, cum ar fi harana normala maruntita, artemia si altele. Asa cum ai spus riscul de a strica apa este foarte mare, asa ca mai bine renunta.
tzec_u wrote:ei zic ca vor sa ajute(dolly si ceilalti)dar vorbesc de la un alt nivel fata de noi incepatorii.parca ei ar fi cine stie ce oameni

Asa este. Noi suntem niste entitati superioare, mai presus de tot si de toate, niste Atotinvatati si Atoatecunoscatori aflati unde voi nu puteti si nu veti putea ajunge niciodata. Noi asa ne-am nascut, avem nativ aceste calitati, iar voi restul nu veti avea niciodata capacitatile noastre.
tzec_u wrote:asa isi pierd oamenii de pe forum

Asa si? Vezi o problema pe undeva in ceea ce ai spus mai sus? Decat mult si prost, mai bine putin dar bun. Stai, nu sari prea tare, nu am vrut sa jignesc, este doar o maxima ce a trecut prin mintea-mi superioara.
tzec_u wrote:m-am mutat pe celalalt

Si ce mai cauti pe aici?
tzec_u wrote:care este si mai ok si oamenii nu te reped ca aici

Te felicit pentru alegerea facuta.
tzec_u wrote:sunt curios ce o sa iasa la tine

Depinde doar de el. Daca vrea sa respecte niste sfaturi dezinteresate, niste reguli minime dupa care trebuie construit un acvariu, daca se va stradui sa tina cont de unele notiuni elementare ale gramaticii si limbii romane si va respecta regulamentul, nimeni nu-i va spune "da-te mai incolo".

Clopotel, cateva raspunsuri si pentru tine
1. In principiu ar trebui sa ti-i primeasca, acum depinde si de vanzator/patron
2. Depinde foarte mult de alte elemente, nu doar de volumul acvariului. Ai auzit sunt sigur de lumina, fertilizare, CO2. Aici trebuie vazut cam ce putem face cu acvariul tau.
3. Pentru plante pretentioase, ti-ar trebui un substrat fertil ,acoperit cu ceva pietris sau alt sol inert chimic. Preturile, hmmmm, in functie de firma. Dar sa zicem ca te-ai scoate pe la 20- 30 ron. Pentru plante mai putin pretentioase merge si un substrat inert din pietris cu o granulatie de 2-3 mm.
4. Ar trebui sa ne spui ce incalzitor este ala, ca sa stim ce sa-ti spunem.
5. Iar e greu de raspuns aici. Depind epana unde vrei sa duci pasiunea si cat de mult poti si vrei sa investesti.
Dar vad ca suma pe care esti dispus sa o cheltui, este in jur de 150 de lei. Cam putin, acvaristica cere ceva banuti din pacate.
robertpopa22 wrote:Intre timp mai citim...

Bun
robertpopa22 wrote:Betta stiam ca e foarte rezistent si de aceia l-am pus in acvariu de acum

Nu as spune ca este un peste rezistent. Are si el necesitatile lui de temperatura, habitat si multe altele. Mitul cu rezistenta pleaca de la faptul ca are un organ auxiliar de respiratie (labirint) care ii permite sa respire pur si simplu aer de la suprafata apei. Din acest motiv, parametrii chimici ai apei pot fi alterati intr-o oarecare masura si pe o anumita perioada.
robertpopa22 wrote:E normal sa am din prima zi NO2 in limite normale?

Pai e normal. NO2-ul apare doar dupa ce amoniacul incepe sa fie transformat in...NO2 , adica nitriti. Treaba asta o fac niste bacterii, pe numele lor adenarat Nitrosomonas. Apoi apar alte bacterii (nitrobacter) care vor transforma la randul lor nitritii in nitrati. D'abea atunci ciclul azotului poate fi considerat inceput. A propos, ai citit Ciclul Azotului? E important sa-l intelegi.
E, sa revin. PEntru ca nitrosomonas sa aibe ce papa, trebuie sa facem rost de niste amoniac. Acesta apare daca ai ceva pesti in apa, sau in urma aruncarii in apa a unor cantitati mici de hrana, ce va putrezi pe acolo. Dupa ce apare amoniacu, vor aparea si bacteriile. Putin mai tarziu, apare si seria a doua de bacterii, care asa cum ti-am spus, vor consuma nitriti (NO2) si vor produce nitrati.
Acvariul il poti considera stabil (sau ciclat) atunci cand vei avea pe teste NH3/NH4=0 si NO2=0
Pai ce treaba ai cu apa din filtru ca nu pricep?
O presti robinetii, apoi scoti capetele ambelor furtune din apa. Vezi sa nu le apleci, ca ti se scurge apa pe jos. Apoi le desfaci si de jos, avand grija sa scurgi apa intr-un vas. Dupa care poti desface linistit capacul filtrului. Apa din filtru o folosesc la clatirea mediilor de filtrare, apoi o arunc.
 
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com