[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator - combinatie pesti in acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
banika
Member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu de 200 l populat cu : 7 scalari , 4 molly , 2 xipho , 4 cory albi . Ii pot tine impreuna sau sa renunt la o parte din ei ?
Scalarii cand vor fii maturi ii pot tine impreuna macar 2 perechi sau e obligatoriu numai o pereche ? Pe langa sclari ce pesti de card mi-ati recomanda ?

Totul sau nimic
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ar trebui sa renunti la Phoecilia si la Xiphophorus (denumirea corecta a pestilor tai) dintr-un motiv foarte simplu. De fapt vreo doua. In primul rand, cele doua specii nu se pupa deloc din punct de vedere al chimiei apei cu Corydoras si cu Pterophyllum. Iar daca vrei sa te apropii si de biotopul amazonian, chiar ca nu au ce cauta impreuna.
Acuma, in privinta numarului de perechi. Cred ca cea mai buna alegere ar fi sa opresti doar o pereche, asta pentru a nu crea tensiuni suplimentare in acvariu. Ca pesti de card, ai putea sa pui niscaiva Hemigrammus rhodostomus, Paracheirodon axelrodi sau innesi. Asta cu conditia ca scalarii sa fie mici atunci cand ii pui impreuna, altfel s-ar putea ca acel card csa fie decimat in scurt timp. In functie de temperamentul scalarilor, s-ar putea ca acel card sa fie relativ invizibil in acvariu

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
banika
Member
[Avatar]

IP:

Ok voi dona pestii Phoecilia si la Xiphophorus , dar sa raman decat cu 2 Scalari acvariul va parea cam gol... m-am mai documentat si eu si din cate am inteles va trebui sa ii separ cand se va forma o pereche ( acum sunt foarte mici puii ) , ca la carte se spune ca va trebui sa tin decat o pereche .. dar nu exista cazuri sa se tine 2 - 3 perechi fara probleme ? Daca nu exista ma voi conforma si voi dona si restul de pesti.

Totul sau nimic
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In doua sute de litri nu cred ca va merge treaba cu mai mult de o pereche. Perechea sau perechile mai slabe vor deveni ciuca bataii si vor sfarsi prin a se imbolnavi din cauza stresului, infometarii si multe altele. Oricum, mai ai pana atunci, pana cand se vor forma perechile si va trebui sa alegi.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
banika
Member
[Avatar]

IP:

Astazi am cumparat 15 Paracheirodon innesi , si tot astazi voi dona Xiphorus si Phoecillia.Multumesc pentru sfat .
Topicul se poate inchide.

Totul sau nimic

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: