[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: raducu26
Forum Index » Profile for raducu26 » Messages posted by raducu26
@ugarit5, in mare parte da, sunt circuite "de-a gata" ca sa zic asa, pentru ca experienta mea in ceea ce priveste electronica este destul de rudimentara.
Incerc in zilele urmatoare sa il desfac si sa pun niste poze mai clare (conexiuni, piese), modul de conectare si codul sursa. Poate mai inspira pe cineva.

Astept cu interes explicatiile legate de constructie !
Scuze de poatarea consecutiva
E numai pentru Italia dar am pe cineva si rog sa mi-l trimita
alin.calu wrote:Salutare

Azi am mai bagat un test de apa...rezultatele sunt cam aceleasi
- pH - 8 spre 8.5
- kH - 300 / 16.8
- Gh - 150 / 8.4
- Tc - 0 spre 0.6
- Nitriti - 0
- Nitrati - 0

Nu mai stiu unde am citit si e posibil sa zic o prostie dar ....kh nu e cumva Boby mai mica decat gh?Oricum testele 6 in 1 nu prea sunt precise deloc.Eu am avut de la jbl...faceam cate 2 teste de fiecare data si aproape intotdeauna ieseau diferente.
Am gasit ceva ieftin si sa sper ca bun....va puteti uita sa oferiti o parere?
http://www.ebay.it/itm/391585593693?redirect=mobile
Ce spuneti, se merita 55 de euro?
E o regula de 1w/l ...asta inseamna 100 w ....dar cred ca unul de 150w e mai bun pt ca incalzeste masa apei mai repede....vezi sa se potriveasca ca inaltime....
Nu prea ma pricep dar la o cautare pe google......deci o termocupla este un fel de senzor care genereaza un curent electric in funtie de temperatura mediului in care este introdus in baza efectului termoelectric....
Te rugam sa le pui si pe langa ele cat mai multe detalii legate de piese si achizitia lor daca se poate. Multumim!
adrian09 wrote:tot azi mi-a venit si incalzitorul...clima.. ca in prospect scrie ca si raceste in cazul in care e apa mai calda... mi se pare ciudat dar..... no...
INKBIRD SSR-25 DA
habar nu am cum se monteaza...dar cred ca o sa gasesc,dar mi se pare ciudat ca parca nu are incalzitor.. sau trebuie sa imi cumpar si sa il montez la el....?
habar nu am

Din cate vad ala e numai controlerul de temperatura. El comanda relul care la randul lui comanda incalzitorul si sau racitorul...cel alb INKBIRD SSR-25 DA este releul.
Buna seara!
Multumesc frumos pentru raspunsuri....imi puteti spune va rog ce fel de reductor folositi voi daca folositi si de unde l-ati achizitionat?
Inca nu am dat banii pe el si nici nu am unul. Nu duc lipsa de simt tehnic dimpotriva chiar imi place sa mesteresc. Daca vrei sa detaliezi, te rog frumos, esti invitatul meu!
Le-am pus in functiune si dupa aproape 4 ore de funtionare sunt foarte calde. Nu pot tine mana pe ele mai mult ca frige...am sa le las 14 ore sa vad daca nu se intampla ceva...f8ki
Rog colegii care detin reductoare industriale sa detalieze daca se poate adaptarea acestor reductoare la uzul pentru acvariu. Daca se pot furniza detalii de gen costuri si materiale folosite respectiv de unde au fost cumparate cu atat mai bine. Multumesc!
Salut!
Eu zic ca sunt bune. Am neoane osram lumilux t8 2x865 si 1x830 de 15w si trei balasturi electronice de tipul celui de care vorbim. Am desfacut unu si am facut poze fata spate ....piesa care se incalzeste pare a fi transformatorul sau bobina(nush ce e ....in dreptul ei scrie L3 deci cred ca e o bobina) de culoare neagra din dreptul iesirii catre tub. Tot ea pare sa fie vinovata si de zgomotul/bazaitul enervant...
Nu a mai folosit nimeni acest tip de balast sa-mi poata da un feedback sa stiu si eu daca sunt bune sau le trimit inapoi de unde le-am luat?
Salut Marius!
Spune-mi te rog daca acest tip de balast are o problema in ce priveste zgomotul si incalzirea mai puternica in zona iesirilor catre neon. Am cumparat si eu acest tip de balast si au un bazait de parca ar fi din alea electromagnetice si dupa o ora de functionare sunt destul de calde....Imi poti spune te rog daca e normal comportamentul lor...
Poate ai un contact imperfect, un fir intrerupt care face contact numai intr-o anumita pozitie, unul din socluri care nu face bine contact pe piciorusele tubului.
Pune te rog o poza cu capacul si instalatia electrica daca se poate. Soclul din imagine nu prea este bun in medii umede. Se recomanda folosirea https://www.bizoo.ro/firma/marbotrade/vanzare/418333/soclu-g13-de-capat-pentru-neon-t8-cu-protectie-ip67 sau http://www.nevertebrate.ro/Capac-soclu-Juwel-T8.
De ce sa nu folosesti filtrul? Daca are carbon activ ca si mediu de filtrare il scoti, sau nu poate fi scos? Duritatea carbonica se afla cu testul de KH iar cea generala cu testul de GH.
Pare a fi fin root .Pentru fin root poti administra JBL Ektol fluid Plus. Uitate si aici https://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups.

Forum Index » Profile for raducu26 » Messages posted by raducu26
Go to: