Cum ziceam si in primul post, decizia de a-mi cumpara acvariu a fost una pe moment. Probabil ca existau alternative mai ieftine, dar asta e. Mi-a placut cum arata acvariul, se si potrivea ca dimensiune, asa ca l-am cumparat. Pe viitor, poate o sa imi cumpar unul mai mare.
Da, am "omis" ciclarea, imi dau seama ca e importanta, dar acum e prea tarziu. Macar ieri am facut o fapta buna.

Cand am cumparat Corydorasii, era la pet shop un domn, care se pregatea sa isi aleaga pestii, si abia apoi acvariul. Cei de acolo n-au zis nimic de ciclare etc, asa ca am vb cu el vreo 20 de min si i-am povestit cum e cu ciclarea. Deh, oamenii destepti invata din greselile altora, oamenii normali invata din propriile greseli, iar oamenii prosti, nu invata niciodata. Se pare ca tipul de ieri era inteligent.
Am facut cateva poze cu masculul xipho. (nu prea ii place sa pozeze, m-a "alergat" putin)
Saptamana asta am schimbat pentru prima data apa, si din pacate n-am pus suficienta la declorinat. Data viitoare, voi umple acvariul.
Substratul pe care il am in acvariu este pietris, in partea de jos este pietris mai fin, iar deasupra, cel cu granulatie mai mare. Din nou, asa am fost invatat sa procedez. Ma gandeam ca sanitarul si-a rupt o mustata in pietris. Daca e sa fie xipho de vina pentru asta, il banuiesc pe mascul. El avea treaba cu sanitarii.
Legat de cei 5 corydorasi ce i-am cumparat ieri, asa m-a invatat cineva, sa iau 5 pentru ca sunt pesti de card, si ca o sa ma ajute mult la ciclarea acvariului.
Ce ma intereseaza pe mine in momentul asta, e sa aflu daca in conditiile actuale, adica fara acvariul ciclat, pestii mei vor supravietui. Chiar nu vreau sa ii am pe constiinta.
Mersi mult pentru reply.