[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: YDarius
Forum Index » Profile for YDarius » Messages posted by YDarius
Din ce reviewuri am citit peste tot, pare un skimmer foarte bun, de ce renunti la matrix ?
Pt background am inteles ca trebuie folosita spuma pt pond, o sa caut acum si iti trimit un link .
Gabriel wrote:Locatia corecta trecuta la profil te-ar fi scutit de toate comentariile.

Singurul site german care trimite si in UAE este www.sewatec.de

Din pacate nu au pompa respectiva dar poti comanda o pompa Tunze.
Apropo de pompa Tunze - de ce nu incerci sa gasesti una. Singura diferenta [notabila] ar fi ca cele cu debit variabil sunt scumpe iar debitul este controlat doar de un echipament separat.

La care pompa tunze te referi mai exact , ca nu imi dau seama.
am verificat, dar nu trimit aici
Credeti ca eu nu vreau sa gasesc pompa, daca nu contau parerile voastre nu va mai intrebam, problema dupa cum am spus intr-un post anterior este ca eu nu sunt in romania, sunt in UAE, daca trimit din Dtate ma costa mai mult transportul decat pompa.
M-am gandit ca din moment ce toate acvariile All In One au pompa de recirculare in spate merge si asa..
image

image

Aveti vreo idee ce sunt astea in care este pompa prinsa ?
Pai pompa asta vreau sa o iau doar pt circulatie dupa cum am zis, pt ca nu stiu de unde sa cumpar pompa, si o sa dureze transportul cel putin 1 luna si ceva, plus ca nu stiu cum sa o fac sa stea fixa in acea gaura, dupa cum am vazut la aqua medic blenny exista ceva ca un surub care o prinde de geam sa stea fixa. In situatia de fata vreau sa procedez in felul urmator:

Camera 1 - Burete sau Perlon in primul sertar urmat de matrix

Camera 2 - Skimmer

Camera 3 - Pompa Sicce Syncra 1300 l/h Max, pt circulatie cu un water deflector gen Hydor Flo la iesire, iar o pompa mica gen Coralia Nano pt curentii din acvariu.
ma gandeam sa pun siccele pt circulatie, si sa pun inca una mica pt curenti, vad eu cum o ascund prin acvariu.. Ce parere ai? pt ca as vrea sa comand maine acvariul..
Se pare ca pompa era rezervata pt altcineva, ahahah, si am revenit iar la prima problema, sa pun o pompa sicce de 1350 l/h ?
Sambata sau maine o cumpar, avea 4 trepte parca, nu m-am uitat la transformator, iar pretul este de 85 de euro astept sa imi faca o reducere de asta o cumpar sambata
Se pare ca am avut noroc, si am gasit asta in spatele unui raft in magazin, nici vanzatorii nu stiau de ea )
image

image
Pt Koala - dimensiunea capului este de 4 cm, oricum o sa ma duc sambata sa o iau
Eu vorbesc despre Eheim 3000 Compact +, dimensiunile sunt(H x l x L): 138 x 82 x 126 mm. Cu siguranta gasesc Nanoprop5000 la un pret bun in Europa, problema e ca eu nu sunt in Europa
Arata bine, bravo
ionutlatcan wrote:Ai vazut vreodata un Eheim 3000? Ia uita-te la specificatii...

Am vazut da, debitul este de 1500-3000 l/h reglabil, iar din cate am inteles acest Hydor Flo scade debitul cu aproximativ 20%, plus mediile filtrante cred ca ajunge la un debit scazut cu 30-40%, ca debit este suficient, intrebarea mea era daca asigura curentii necesari in tot acvariul
Problema e ca nu au, si nu stiu daca aduc, si nu prea am rabdare sa astept 2 luni sa imi fac comanda, plus ca transportul e mai scump decat pompa. In cazul in care nu pot sa aduca, cred ca o sa folosesc un eheim compact 3000 cu un Hydor Flo la capat. Oare e suficient ?
ma gandeam daca acopera toate locurile din acvariu in asa fel incat sa nu ramana detritusuri ..
Koala, crezi ca pompa asta asigura curentii necesari in acvariile noastre care sunt de dimensiuni asemanatoare? Peste tot am vazut ca folosesc 2 pompe, ca sa nu ramana vreun "dead spot" .
Din pacate nu aveau pompa pe stoc, bine ca am sunat inainte, o sa ma duc zilele urmatoare sa vad ce au acolo si daca pot aduce aceasta pompa la comanda.
koala wrote:Cand ai pompa aia in mana, masoara si tu partea aia pe unde arunca apa... cat de lung e gatul ala, si ce diametru are.
Eu n-am catadicsit sa caut amanuntele astea, pompa nu era pe stoc aici... asa ca am dubii legate de "cat de mare sa fie gaura din geam".

Pai si eu tot de asta ma duc, sper sa o aiba, vreau sa vad cat de mare sa fie gaura in geam pentru ca vineri as vrea sa dau comanda la acvariu.
sunt convins ca o sa mearga, cu putin efort mai tarziu cred ca ma duc sa vad pompa Nano5000
koala wrote:In cazul in care vrei sa mergi pe solutia initiala, eu as scoate peretii astia... as lasa o camera comuna, skimmer-pompa.

M-am gandit si eu la solutia asta, adica sa te copiez
Singurul inconvenient este ca nu mai pot controla inaltimea apei din camera 2, in asa fel incat sa pot ascunde skimmerul, dar pare mai sigura varianta ta trebuie sa recunosc, nu prea ai cum sa gresesti cu ea.

Forum Index » Profile for YDarius » Messages posted by YDarius
Go to: