[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Contra nu am ce spune, iar pro a spus donpisote:
donpisote wrote:Planta cu alge e ca omul bolnav si slabit iar daca tu ii mai dai in cap si nu ii dai sa manance si le tai si co2 ul cu ajutorul caruia se hranesc le ai omorat de tot.
Algele nu au nevoie de co2 ca plantele ca sa se hraneasca .
Pune fertilizant si co2 ca sa le pui pe picioare .

In primul rand, tu nu trebuie sa-ti canalizezi eforturile pentru starpirea algelor, ci pentru crearea conditiilor bune pentru plante. Dintr-un bazin echilibrat, cu plante sanatoase, algele vor disparea de la sine. Singurul lucru pe care trebuie sa il faci, este sa piguli cat poti de mult din ele, sa nu le lasi sa se dezvolte. In rest, planta sanatoasa va invinge in cele din urma. Crede-ma pe cuvant, primul setup pe care l-am facut incepator fiind, avea vreo 4 soiuri de alge. S-au dus toate doar facand tot posibilul pentru a creste plante cat mai multe si mai sanatoase.
In privinta plantelor cu crestere rapida, lista este lunga. Iti enumar cateva: Bacopa caroliniana, Cabomba furcata, Limnophilla aromatica, Limnophilla sessiliflora, Hetheranthera zosterifolia, Ludwigia repens.
Pai la ce a crescut Ginel acolo, 8 centimetri ar fi fost cam putin. Monstrii aia au radacini pe masura, asa ca trebuia sa le asigure o adancime decenta, indiferent de ce zicea producatorul.
Fallen wrote:am vrut sa trag un semnal de alarma

Asculta-mi te rog sfatul: lasa in pace semnalele de alarma, ca are cine sa se ocupe de ele. Indreapta-ti atentia catre problemele tale acvaristice si lasa pastoreala forumului in seama cui trebuie.
Aaaaaa, si inca ceva. Hai sa-ti separ doua afirmatii facute de tine.
Fallen wrote:Sunt complet de-acord si cu incurajatul scrisul corect dpdv gramatical, insa si legat de asta am observat comportament agresiv al unor utilizatori. Vine un incepator, posteaza o problema si se trezeste cu comentarii ironice la adresa gramaticii sale.

Fallen wrote:N-ar trebui ca forumul asta sa fie un loc placut pentru toata lumea?

Exact asta se urmareste. Un loc placut pentru toata lumea.

Hai sa incheiem aici oftopicul. Cred ca ai inteles cate ceva din discutia noastra.
Cu toate ca abuzivul moderator este complet acoperit pentru ceea ce face de catre bine ticluitul regulament (prin punctele 1.5 si 1.6), iti raspund totusi, sa nu crezi ca sunt vreun ocrotit al sortii care se piteste dupa cateva randuri.
Obsesia legata de completarea locatiei, am explicat-o cred ca destul de bine in acest topic. Dar am vaga impresie ca samariteanul din tine nu a avut timp sa-l citeasca, el a fost prea ocupat cu revolta interioara ce l-a cuprins atunci cand a vazut la ce asupriri obsesive sunt supusi bietii membri ai forumului. Asa ca nu, indiferent de ceea ce crezi tu, nu va ramane la latitudinea utilizatorului daca isi trece sau nu locatia, ci la latitudinea regulilor de bun simt.
De opinia ta legata de prostiile pe care le avem in cap unii dintre noi, nu ma iau, probabil ca vorbele mele ti se vor parea prea aspre, vei lua foc, vei posta cine stie ce lucruri greu de digerat de catre un smecher de moderator si vei fi banat. Asa ca le lasam deoparte. Dar in alta ordine de idei pot spune ca nici pe tine nu te-am vazut sa postezi prea mult in acest topic in decursul acestor 22 de zile. Si daca ma uit un pic si la numarul total al posturilor tale si la ce scrii prin ele, vad ca mare branza pe forumul asta nu faci, chiar la inceput fiind. Asa ca nu prea vad din ce postura te risti sa lansezi asemenea "trageri la raspundere".
Poate ca postul meu te-a plictisit, de sunt mai vorbaret la ora asta, dar pe final as vrea sa retii un lucru. Daca vrei. Ai un avertisment.
Salutare iti spun si bine ai venit.
Sunt sigur ca vei gasi aici ajutorul de care ai nevoi. Bafta cu proiectele tale.
@geodo, ne vedem si la "despre noi"? Multumesc
Frumoasa sa fie si la tine.
Te asteptam si pe la "despre noi" iar locatia in My profile conpletata trebuie
MAgnUS, acum ca te-ai lamurit ne lamuresti si tu pe noi? Cine esti, cum stai cu acvaristica (prezentare la "despre noi") si de unde esti (completeaza-ti locatia in my profile). Multumesc
E buna initiativa ta, sa vedem ce putem face pentru aspectul acvariului tau. Acvariul din imagine este cel despre discutam, de 45 de litri? Ce dimensiuni are? Mai da si alte detalii legate de fertilizare, lumina, etc.
Pana atunci, poti face si o mica prezentare la "despre noi".
Pai sa stii ca Aquabasis-ul folosit de tine a fost destul de ok. Pentru un Hc frumos, ar trebui sa pui peste el un Manado, nu pietris. De asemenea, pentru a avea succes cu Hc-ul, nu trebuie sau uiti de CO2 (mai indicat decat EC) si de ceva macro. Lumina nu trebuie nici ea uitata.
O solutie decenta pentru toata lumea ar fi urmatoarea: ia-ti cateva zile de concediu, juma de camion de bere si cazarmeaza-te langa acvariu. Stai la panda in liniste, ca pe malul lacului si rezolva problema in mod onorabil, multumind in felul acesta pe toata lumea: si copilul, si soacra si pe maestrul Sandu. Am uitat pe cineva?
Roatala rotundifolia, chiar daca este considerata o planta easy, are nevoie de ceva conditii pentru a-si arata adevarata valoare transpusa in coloritul frunzelor. Pentru a o inrosi, ai nevoie de lumina (spre 1W/l), nitrati mici si fosfati ceva mai mari. De asemenea, mai vrea si fier din belsug. Dar in faza in care te afli tu acum, iti recomand sa te multumesti doar cu cresterea ei, urmand ca mai tarziu, cand prinzi schepsisul fertilizarii sa te joci cu ea cum vrei tu.
Ca la orice planta stem si la Rotala se taie varfurile si se planteaza. Din tulpina ce ramane ar trebui sa iasa pui noi, care vor creste.
adyzds wrote:am sa imi fac o prezentare la "despre noi" ..dar de ce este asa de importanta locatia mea?

Iti multumesc pentru deranj. Ma refer la cel cu prezentarea. Si daca tot m-am apucat sa tastez putin, hai sa-ti explic si cum e cu locatia, nu ca as fi obligat, dar astazi sunt intr-o dispozitie buna. Trecerea locatiei in My profile, ne ajuta pe noi, colegii tai sa te indrumam atunci cand ai nevoie de ceva produse sau orice altceva, catre un magazin, un sait sau mai stiu eu ce. In al doilea rand, este normal ca atata vreme cat stam de vorba sa mai stim si cu cine si de unde e. Bunul simt ar trebui sa dicteze asta; atunci cand intri in casa cuiva sa te prezinti putin si sa spui cateva cuvinte despre tine. Nu mi se pare un capat de tara. Ma rog, poate suntem majoritatea defecti ca cerem aceste detalii informative si strict secrete.
Iar pentru produsele sus enumerate poti face o vizita la Reef.
Minunat arata plantele tale, alttermen de apreciere n-am gasit. Si ce-mi place si mai mult, este faptul ca oricat m-as chiori nu vad nici un fir de alga.
Dar "pietrosul" de ce a sfarsit?
Dogibeer wrote:Arata bine acvariu doar ca deja ai prea multe feluri de plante si nu le mai poti grupa incat sa le dai o forma mai definita.

Asta una la mana.
Si a doua la mana, frizerul nu ti-a dat vreo solutie pentru chelia din mijloc? Sau asa vrei tu sa fie?
banika wrote:Lumina Osram 865 0.5w/L - 2 zile 12-13 ore ' alte 2 zile 10 ore ( lucrez ca barman si progamul e cam nasol 2 zile munca 2 libere ) dar cum tot eu incerc sa ma scum tot eu ma acum... da stiam de prize progamabile dar nu am luat....

Nu mai zapaci plantele cu variatii de lumina, fa-le si lor un program stabil, ca asa nu mai inteleg nimic, nici ele, nici tu. Cumpara opriza programabila, nu este un moft, ci un must have. Si scade perioada de iluminare undeva la 6-8 ore pe zi. Tu acolo ai micro, dar n-are cine sa-l manance, intrucat plantele vor si macro (lipsa acestuia poate bloca asimilarea altor substante) asa ca ai dat-o in alge. Plante cu crestere rapida ai pus? Si multe? Atunci cand faci blackout, nu dezvelesti acvariul pentru numeni si nimic. Pui patura pe el si 3-4 zile nu mai umbli, daca vrei sa obtii vreun rezultat.
Ca teste, un test permanent de Ph, NO3 si PO4 pentru macro si un test de Fe. Cam astea ti-ar trebui in aceasta perioda si pentru a urmari fertilizarea. Daca vrei sa faci si lucruri de finete, poti lua si teste de Kh si Gh.
@adyzds, ai fost nu o data rugat sa-ti faci o prezentare la rubrica "despre noi" si sa-ti treci locatia in My profile.
O mai fac si eu odata, pentru ultima oara, te asigur.
kzr66 wrote:daca nu ai c-ditii pt. hrana vie,poti da si carne de minzat <smirgheluit> cu un cutit,bine spalat ,prin filtru.odata la 3-4 zile.ajuta,dar originile conteaza ,ca baza.+hrana vie sau cit de mult diversificata,oricum fara hrana vie,oricare peste se dezvolta mai lent si bineinteles se imbolnaveste mai usor.

Ce sa dea prin filtru? Cutitul sau carnea de manzat? Si sa dea prin filtru o data la 3-4 zile, sau cum? Si originile cui conteaza si ca baza pentru ce, sau a cui?
Am o maaaare rugaminte la tine. Revizuieste-ti te rog putin modul in care te exprimi si in care scrii, astfel incat posturile tale sa devina lizibile si inteligibile. Si n-ar strica nici o mica prezentare intr-o rubrica numita "despre noi"
Crevetetii sunt foarte iuti si nu au directia buna intotdeauna. Asa ca daca l-a fugarit putin Betta, este posibil sa fi zburat din acvariu. Sau nu i-o fi convenit vreun parametru al apei. Si apopos acvariile cu Betta nu trebuie sa aibe capac?

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: