[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor cu privire la Beta Splendis  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
herra_83
Unripe member

IP:

Buna,
Am de vreo 3 saptamani un acvariu de 5.5 galoane cu heater si filtru de apa si cu 2 Beta Splendis separati cu un soi de plasa speciala ptr asa ceva.
Initial am avut 2 femele dar una dintre ele s-a gandit ca e mai interesant pe covor decat in acvariu asa ca am ramas fara ea.
Azi am cumparat in locul ei un mascul Beta si observ ca a inceput sa isi faca cuib (banuiesc eu) ..... imi tot apar in partea lui de acvariu gramajoare de bule.
Intrebarile mele sunt:
- Are ceva daca isi face cuibul si nu las femela la el? ( nu prea as vrea sa imi faca pui mai ales ca am vazut ca sunt destul de dificili intre ei)
- Daca voi decide sa ii las sa imi faca pui... de unde stiu cand sa las femela la el (cand e ea dispusa sa depuna) ... in ideea sa nu mi-o jumuleasca sau sa mi-o omoare.

- Masculii Beta sunt si ei prietenosi? Femela care mi-a murit era tare dragalasa si mereu venea la deget .Si asa era si femela ramasa pana azi cand am adus masculul .... acum fuge de deget de numa numa.

Va multumesc si sper sa aveti rabdare sa imi cititi toata polologhia.

[Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Nu au absolut nici o problema daca ii lasi separati... masculu face cuib, tu il scoti si tot asa...nu o sa ii se "umfle oole"

Daca vrei sa-i inmultesti lasi masculu sa faca cuibu, si cand vezi femela cu dungi verticale pe ea inseamna ca e pregatita pt depunere si ii lasi impreuna, dupa depunere separi iarasi femela si lasi masculu sa-si faca treaba in continuare la cuib...
cam asa arata:
image

dungiile orizontale inseamna stres(de obicei e doar o stare de moment)
image

This message was edited 1 time. Last update was at 28/05/2011 10:25:20

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
herra_83
Unripe member

IP:

Multumesc mult pentru raspuns.

Acum daca stau sa ma gandesc ieri parca am vazut femela cu dungi de genul celor din poza dar ... no ... nestiind ce sunt am ignorat :p(mai ales ca are momente cand are si dungi negre orizontale ... destul de evidente ... ).
Dar rapid tare a fost masculul ... la 2-3 ore dupa ce l-am adus acasa deja s-a pus pe treaba .

Daca ma decid sa ii las sa imi faca pui si mai am nelamuriri mai apelez la voi.

O zi frumoasa in continuare.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Frumoasa sa fie si la tine.
Te asteptam si pe la "despre noi" iar locatia in My profile conpletata trebuie

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: