[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Message
Puteti continua discutia, fara a va scoate beregatile unu altuia, desigur
RazvanPopa82, acvaristica presupune cateva cunostinte de baza, cunostie care tie cred ca iti lipsesc cu desavarsire (asa cum imi lipsesc mie alea in crestera iepurilor sa zicem ). Ca sa vezi cum sta treaba, pune mana si citeste de pe sait, din sectiunea articole Ghidul Incepatorului si ciclul azotului. Astea doua sunt un fel de carti de capatai ale unui acvarist cat de cat informat. Dupa ce le citesti, vei intelege ce greseli faci cu propriul acvariu poate iti vei da seama la ce te inhami.

Doua observatii mici. Nu facem politica pe forum si trece-ti te rog locatia in My profile. Multumesc
Scalarii vor creste cam mari pentru acel bazin (cel putin dupa rarea si gustul meu) iar Labeo s-ar putea sa devina agresiv. Este un peste care poate ajunge la 15 cm (iar e cam mare pentru bazinul tau) si lipsa de spatiu il va face agresiv fata de celelalte specii. In rest, sunt ok pestii
In fata cepelor as pune niste Blyxa si cativa Pogostemoni. In rest arata foarte bine acvariul
Acesta a fost (sau ar fi trebuit sa fie ) doar un topic de prezentare. Mai bine deschizi un topic nou la sectiunea ciclide si te desfasori acolo
Usurel ca suntem pe forum. Aici se scrie atunci cand exista ceva timp liber si daca sunt si cunostintele necesare. Daca nu sunt intrunite aceste doua conditii, atunci asteptam.

La tine s-a produs un dezechilibru cu doua cauze la origini. In prima faza, au fost becurile halogen si cantitatea mare de lumina. Ma mir cum de ai reusit sa-l tii fara alge asa o perioada lunga de timp, dar cum era de asteptat, inevitabilul s-a produs. A doua cauza se regaseste in modul in care fertilizezi. Cred ca lipsa macroelementelor din dieta plantelor isi spune cuvantul. Existand carente, planta nu se dezvolta asa cum ar trebui, ba chiar poate sa nu consume nici microelementele, drept pentru care niste varfuri de fier pot face ravagii.
Faptul ca ai schimbat iluminarea a fost bun, dar nu cu acele tuburi. Incearca ceva tuburi pentru plante, ti-as recomanda Osram Fluora (deh, preferinta personala), dar poti pune si tuburi de 865 sau 965 (daca nu ti se par prea scumpe).
In continuare, pentru a lucra curat (adica fara solutii antialge) te-as pune sa repui lampa UV in functiune si sa faci un blackout de vreo 3-4 zile. Ar trebui sa obtii ceva rezultate. Apoi as baga in acvariu cateva maini bune de plante cu crestere rapida si as relua rutina zilnica.
vladty wrote:din cate am citit am vazut ca trebuie sa amvem un pietris cu granulatie mare.
Am vazut intr-un pet shop pietris cu granulatie 4-8mm e bun?

Sunt tare curios sa stiu unde ai citit tu lucrurile astea. Pietrisul mai mare de 3 maxim 4 milimetri va retine foarte multa mizerie. Pune-te pe studiat temeinic articolele de pe sait si iti vei schimba parerea
Din cate stiu eu despre Ciclidae, la tine problema cred ca se regaseste in parametrii nocivi ai apei. Adica in amoniac si nitrati. Daca nitratii nu cred sa fie foarte mari (asta daca testele iti indica bine), prezenta amoniacului ma duce cu gandul la un bazin inca instabil, cu o filtrare nedezvoltata. Pentru moment fa schimburi de apa si mai asteapta si alte opinii.

Si am o rugaminte. Dupa "." punem spatiu si incepem cu litera mare, ok? Tare greu mi-a fost sa citesc postul tau. Multumesc.
Poti introduce plantele chiar din prima zi de pornire a acvariului. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. Si ai grija sa fie plante cu crestere rapida. Vezi ca s-a discutat mult pe tema asta.
Salut

Pentru inceput, trebuie sa citesti urmatoarele doua articole: Ghidul incepatorului si Ciclul Azotului. Apoi, dupa ce le citesti cu atentie, vedem ce mai facem
La ce spui tu matasea broastei? La clado sau lau la vreun tread?
Mai intai trebuie identificata alga, apoi vedem ce-i de facut. Intr-adevar, poti incepe prin a curata manual, atat cat poti.
Am modificat eu titlul, din motive evidente
Pai da ozi, mai arunca cineva un ochi. Problema apare atunci cand bazinul este lasat de capul lui acasa, fara a se interveni in vreun fel si fara a fi supravegheat. Exista o goaza de echipamente care pot face in mare masura treaba omului. De la verificarea parametrilor apei , a chimismului, si pana la modificarea acestora, totul cu ajutorul calculatorului sau a unor sms-uri de pe un telefon conectat la el. Dar aceste echipamente sunt foarte scumpe. Se pot face aditii programate sau neprogramate, cu ajutorul pompelor peristaltiltice si al calculatorului, se poate modifica orice, dar repet, la niste costuri...
Ca sa nu mai zic de riscul la care ne expunem toti atunci cand ne lasam acvariile singure pe acasa si anume, oprirea curentului. Un bazin cu apa sarata crapa complet in cateva ore de lipsa de curent si se pot duce pe apa sambetei zeci de mii de euro.
In concluzie, da, e cam riscant sa-ti lasi bazinul de apa sarata de capul lui o perioada mai mare de timp, dar cu ceva grija si noroc totul poate fi ok.
Habar n-am ce sa zic, in privinta lipsei de acasa pe perioade asa de mari. Niciodata nu am lipsit mai mult de 8-9 zile. Trei saptamani de concediu nu pot fi decat un vis frumos pentru mine. Apa evaporata se completeaza automat cu ajutorul unui sistem auto top off, iar schimbul de apa...nu stiu, nu cred ca se intampla mare ma lucru daca il sari o perioada. Dar totul depinde de volumul bazinului si de numarul de vietuitoare, de care este strans legat consumul de minerale si alte alea. Partea mai nasoala pe perioade asa de lungi, vorbesc de bazinele mari, cred ca este legata de aditiile ce trebuiesc facute. Nu stiu cum si daca rezista sistemul fara de acestea. Ma rog, nu am atata experienta si nici cunostintele necesare pentru a emite o parere pertinenta. In schimb, la bazinasul meu, sunt sigur ca saptamana poate trece fara interventii. Dar la saptamana trebe facut schimbul de apa, altfel se cam consuma mineralele din sare. Sa-l las de capul lui trei saptamani, cred ca este cam riscant.
Cert e urmatorul lucru. Daca te bagi la acvaristica, te cam bagi sluga la stapan, indiferent ce acvaristica faci. Poate pe la voi pe la Ciclidae sa fie treburile mai simple, schimbul la picatura si hranitorul automat facand toata treaba.
Putem discuta si aceste aspecte aici (cele legate de concedii...marinaresti) nu ma deranjeaza.
Si da, ce ochi ai mai Caline, cum m-ai prins tu plasticele in bazin.
In general trebuie lasat la uscat cate o zi pentru fiecare mm de lipitura. Asta vorbind de minimum minimorum. In toata aceasta perioada acvariul nu trebuie miscat/deplasat.
stoica claudiu wrote:incearca sa le dai hrana vie,daca nu gasesti la magazin ia niste rame din gradina, curatele bine de pamant,taiele marunt si dale

Si umple-ti acvariul si pestii de cine stie ce bolesnite. Se gaseste pe toate drumurile o hrana atat de variata si de complexa dedicata Gupilor, incat nu vad de ce ai hrani cu rame.
Asaaaa, iata ca am inviat. Sa nu credeti ca ma las pe tanjeala si ca nu ma mai grijesc de acvarii. Nu, totul este sub control si ma tin de treaba. Atata doar ca daca nu apar schimbari, nu am probleme si nu am nimic nou de spus, stau cuminte.
In general parametrii apei sunt in regula (mai trebuie umblat putin la NO3 si PO4) iar fauna isi vede linistita de viata ei.
In rest, in proiect (zilele astea) avem un mic ATO (realizat cu ajutorul lui pc.ciprian ) si niscaiva ventilatoare pe sub capac pentru scaderea temperaturii apei pe perioada de vara.
Acum cateva imagini proaspete realizate tot de infractoru pomenit putin mai sus. Este posibil ca de la ultimele poze sa fi aparut ceva modificari in cadrul faunei, modificari datorate lui menthor, mosului si...nu mai zic, va semana a reclama


Imagine de ansamblu
image

Zoanthusi, Euphilia si Sinularia dura
image

Zoanthusi, Discosoma si niscaiva GSP
image

Doua soiuri de GSP-Clavularia viridis (cred) si Green Star Polips
image


O Discosoma in toata splendoarea ei
image


Zoanthusi, un neam de Finger leather (cred) si un pic de Gorgonia care da semnale mari de duca.
image

Cam asta este bazinul meu sarat in ziua de azi.
tidy wrote:cel de la petshop mi-a recomandat solutia care elimina fosfatii ptr ca, dupa spusele lui cica fosfatii sunt nutrientii principali ai algelor si daca nu au cu ce se harnii atunci dispar...

N-as jura ca este chiar asa. Algele nu traiesc doar cu fosfati, stai linistit. Dar plantele mor fara.


Ia purica putin topicurile de la vanzari, s-ar putea sa ai o surpriza. Ai in Satu Mare o oferta de plante de poti sa-ti deschizi si petshop
LE. Uite colea ca sa nu te chinui prea tare
Si inca un coleg, mai aproape de tine
LUPmic wrote:
Porcu wrote:
cirotariu wrote:inapoi la "olandez"

Daca faci asta intri in gratiile Mele Divine . Nu te lasa aburit de manevratorii™ astia cu cichlidaele lor, vor sa te ispiteasca, sa te devieze de pe Calea cea Dreapta a Plantatelor, Tu trebe sa fii puternic .


Cred ca se lasa cu ban daca nu asculti

Adica o sa te "plateasca" doar doar iti refaci plantatul. Plata in natura: echipamente, substrat, plante si fertilizant, totul pe shustache, ca doar n-o sa recunoasca pe fata actul de coruptie
tidy wrote:nu am scos din filtrul EX 700 saculetul de carbune. Trebuia sa-l scot?

Da, trebuia scos. Carbunele activ se foloseste in acvariile plantate doar dupa eventualele tratamente aplicate pestilor, pentru ascoate medicamentele din apa. Daca il lasi in permanenta, iti va scoate si nutrientii necesari cresterii si dezvoltarii plantelor. Asa ca...out.
tidy wrote:Iar in continuare nu stiu cum sa mai procedez cu JBL Phosex Rapid. Sa mai adaug la interval de o saptamana de la prima aplicare ?

Pai de ce as vrea sa scot fosfatii (PO4) din apa, cand eu ma chinui cu aditii de macro sa ii bag acolo? Nu este o alegere fericita folosirea produsului. Nu stiu cum se foloseste, dar fac pariu ca gasesti pe google informatii destule. Dar te mai intreb odata. De ce vrei sa scoti fosfatii?
tidy wrote:ophiopogon giganthea, spathiphyllum wallisii

Astea nu sunt plante de acvariu, cel mult sa mearga intr-un sau mai degraba pe marginea unui pond. Afara cu ele, ca oricum le vei pierde in cateva luni de zile.

Problema cea mai arzatoare la tine este data in continuare de totala lipsa a plantelor cu crestere rapida si hranire mai mult din masa apei. Fa rost de cateva snopuri, ca altfel nu te vad prea bine.
Bine ai venit si bine ai facut ca incerci sa cauti ajutor si sa te perfectionezi.
In privinta rautatilor, stai linistita ca nu-si au locul aici, atata vreme cat nu vei da tu insuti ocazia.
 
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com