[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: NicuM
Forum Index » Profile for NicuM » Messages posted by NicuM
Message
Daca le speli la 3 zile ar fi ok, altfel o sa ai probleme nu nitratii.
Astea sunt pentru acvarii de apa dulce, nu cred ca ar fi potrivite pentru acvarii marine.
Eu iti recomand 2 clarisea sk5000.
Am facut rost din Germania de la Fauna Marin de ultima lor realizare element a si b care spun ei sunt facute special pentru acvariile care au reactor de calciu ca sa completeze elementele lipsa dupa inca o luna reactorul meu de calciu a ajuns la minim, adica 40 bule/min si 6 mll/min debit, adica puteam sa-l opresc, stiam ca daca nu fac ceva o sa moara toti coralii acestia nu mai consumau nimic, in tot acest timp am respectat regula de 10% schimb de apa saptaminal.
Am renuntat la tot, am facut un schimb de apa de 100% adica o ramas pestii pe uscat pina o venit apa noua, dupa o luna, la ora actuala reactorul meu de calciu merge la maxim 200 bule/min, 21mll/min debit, dupa cum se vede inseamna ca le merge bine la corali si cresc de numa.
La ora actuala dozez iod, potasiu si magneziu.
Concluzia: nu doza ceea ce nu poti controla.
Acvariul meu la 8 ianuarie 2022:
Dupa o luna de dozare din nou test icp sa vad ce am facut, acelasi rezultat lipsa minerale, am cumparat de la Tropic element a si b cu gindul ca completez mai bine mineralele lipsa + elementele specificate ca ar fi lipsa, dupa inca o luna din nou test icp, din nou minerale lipsa, reactorul de calciu mergea tat mai in jos, toate astea facute cu gindul ca coralii mei o sa o duca mai bine. Înca un test icp dupa o luna, aceiasi problema.
Am scos afara pompele Vortech si am pus 2 pompe maxspect 350 cu un controler, nu se compara e cu totul alceva liniste totala, daca le dau la maxim muta acvariu, merg cam la 20%, si cind ma gindesc cit am dat pe un mp60
Am facut un test icp sa vad daca toate sunt in regula, dar nu a fost sa fie asa, si de aicea incepe calvaru, rezultatul icp a fost ca imi lipseau multe elemente din apa, asa ca fa rost de elemente si apucate si dozeazale, aveam 8 capete de dozare si mai dozam si manual.
Multumesc Ocean, sa vedem ce so mai intimplat cu acvariul meu. A murit Loricula cred ca avea vro 5 ani, pesti astia nu traiesc mult e al doilea care imi moare nu stiu daca sa mai iau mai ales ca sau triplat la pret.
Avind reactor de calciu, stiu ca are o constanta, am inceput sa micsorez cerintele acvariului lucru care nu este normal si bine, necazul a venit de la o pompa vortech mp40, care sa exfoliat, automat am schimbat 75% din apa, dar necazul era deja facut toxinele din pompa miau omorit vro 5 acropore, noroc ca am observat la timp altfel mureau toti coralii, infestare cu staniu, cind incepe sa creasca kh-ul nu e bine, asta inseamna ca coralii nu se mai hranesc.
Colorat frumos, se pare ca le merge bine la corali, fain!
Frumos început arata bine, pasionatilor nu are cum sa nu le mearga bine, eu vreau sa te atentionez in legatura cu pompele vortech, sa le verifici cit mai des ca mie era sa-mi moara toti coralii din cauza lor, daca ai posibilitatea sa pui alceva in locul lor iti recomand.
Noul meu sistem ar fi cam asa:
Lumina Maxspect xr 300 + t5, am renuntat la lampa ati t5
Pompele de valuri au ramas aceleasi 1 vortech mp40 + 1 vortech mp60, am probat cam 2 zile gyre si am ramas placut impresionat de aceste pompe , probabil daca vor ceda actualele am sa trec la maxspect.
Pompa de recirculare Jecod cea veche, inca merge bine.
In sump am scos afara tot, circulatia apei ar fi: Din sistemul bean animal am redus la 2 tevi , folosita numai una ,cu sistem de autoreglare a nivelului apei in acvariu, ca sistem de filtrare am pus un clarisea sk5000, ciorapii i spalam cam la 2-3 zile era un calvar, skimmer Ati s2500, La reactorul de calciu a fost marita capacitatea prin adaugarea unui vas de expansiune de 10 litri , de acolo apa trece prin 50 litri de siporax si alte medii ce am mai avut, de acolo la pompa de recirculare, la sistem am mai adaugat un sistem de Ato de la DD de care sunt foarte multumit, am o perioada de 1 luna fara ca eu sa mai intervin, ma pot duce in delta concediu fara ca sa mai las pe cineva sa aiba grija, sistemul merge foarte bine sunt foarte multumit, ca parametri sunt destul de constanti .
La ora actuala am 15 pesti in acvariu si dupa teste mai incap, deci am sa mai pun.
Acvariu in luna aprilie 2021:
Eu iti recomand ca lumina Maxspect, la pompele de valuri eu zic sa te feresti de chinezarii, am avut mai multe si sau defectat toate merg 1 an si gata mai fac si galagie, fara skimmer ! dar citi pesti vrei in acvariu? Daca nu o sa ai sump atunci probabil 2 clovni . Daca iei piatra vie ai toate sansele sa te pricopsesti cu paraziti aitapsia viermi etc, mai bine piatra uscata e mult mai sigur. O sa mai ai nevoie de instalatie pentru apa ao.
Am testat citeva reactoare, am inceput cu un reactor Gfo pe care il reactivam cu NaOh , a urmat un reactor de chaeto destul de mare facut de mine, am testat vibrantul (cumparat din SUA) , am trecut cu chaeto pe tot sumpul iluminat cu 50w , dupa testele icp am constatat ca trebuie sa hranesc acest chaeto cu ChaetoGro si am ajuns sa dozez cu 6 capete de dozare, pentru ce? Ca sa mentin nivelul de fosfati in parametri, am ajuns la concluzia ca chaeto consuma resurse ce aveau nevoie coralii, asa am renuntat la sistem si am pornit un alt sistem bazat pe un alt concept.
Acvariu si chaeto in decembrie 2020:
Au aparut din nou aitapsiile, din cauza asta am mai pornit odata totul de la 0 in martie 2020, dar de data asta am scufundat toate pietrele in apa fiarta (ao) astazi pot spune ca dupa un an nu am mai vazut aitapsii.
Acvariu in aprilie 2020:
Va salut, nu am mai postat de 2 ani, am sa încerc sa fac o descriere cum a evoluat acvariu , doamne cate avioane am avut în cap.
Reactorul de calciu a fost o miscare buna ,dar fara bidoane,aia cu bidonu a mers cam o saptamiana, normal ca nu avea cum sa tin pasul cu consumul.
Pe parcurs am scos bagat diferite medii, reactoare care mai decare, ca sa tin pasul cu nitratii si fosfatii, era o lupta cu morile de vint.
Acvariul 2019 octombrie
Stie cineva o membrana care scoate si fosfatii din apa?
Dup? 3 luni bazinul meu arata cam asa, modificarile aduse in acst timp au fost, dozare lugol, skimer Ati cu noul motor, merge foarte bine silentios nota 10, urmatoarea modificare pe care am sa o fac e sa renunt la dozator si sa trec la un reactor de calciu, motivul: am fost de 2 ori în Germania si am adus ceva corali, ceva nu le place la mine ca atare am sa modific sistemul, sistemul fa fi compus din: reactor de calciu. Tub co2, regulator, numarator de bule, dozator care va baga solutie in acvariu cam tot la fel ca din borcan, in tot acest timp rectorul de calciu va merge in gol pina la saturatie, apa care va fi impinsa de dozator va fi apa ro , adica va trage din bidon, am ajuns la aceasta concluzie ca prin dozare de elemente principale nu dozezi si microelemente care prin schimburile de apa posibil sa nu fie suficient, de acea am adus din nou acest sistem putin modificat avind pompa de dozare (ideal fara perii , peristatica) daca va functiona am sa fac si aceasta investitie.
Ce ar putea fi acest coral, eu banuiesc ca ar fi Acropora Rosaria
Am facut testele pentru ca sa am un reper de unde am plecat, si daca tot le am, este foarte bine daca ti un jurnal cu testele facute, testul de iod de la RedSea e ok, dar cam scump si nu foloseste la nimic, eu am avut o perioada in care am tinut iodul la 0,06 dar nu e necesar , altfel se stabilizeaza la 0,03 si ramine cam asa, il mai ajuti cu schimburile de apa, ca teste fac saptaminal kh si calciu, kh daca e necesar si mai des pina obtin o stabilitate, lunar fac: Mg-potasiu-fosfat-Tds (la apa ao) si no3 care daca dupa 2-3 luni e tot zero nu am sa-l mai fac, cred ca alte teste pentru un marin nu sunt necesare.
Intre timp am renuntat la skimmerul Nyos si am pus ati-ul 250 is , pentru galagie, si nu am putut face sa scap de acele bule sa nu ajunga in acvariu.
A 3-a zi dupa ce am pornit acvariul coralul de test arata foarte bine, am inceput sa aduc coralii in acvariu dar imi ia foarte mul timp ca atare mege foarte incet.
Dupa 3 zile de la pornire am facut primul rind de teste:
Nh4 – 0 (Salifert)
No2 – 0 (Salifert)
No3 – 2 (Salifert)
Iod – 0,09 (RedSea)
Kh – 9,5 (Salifert)
Po4 – 0,052 (Hanna)
Calciu 495 (RedSea)
Mg – 1440 (Salifert)
Potasiu 410 (Salifert)
Testele arata bine chiar nu ma asteptam sa am numai 2 la no3, fosfatii au venit la normal, a contat foarte mult ciclarea cu apa dulce, prima introducere am sa incep cu chaeto, daca nu se modifica no3-ul am sa pornesc si lumina maine, si am sa introduc un coral (Milka)de test sa vedem cum se comporta.
Ati, dar cu dureri de cap, curatat la timp, verificat aerul sa nu fie sugrumat ca se depune piatra pe locul unde intra aerul, si incepe dansul, oprit pornit, asa pe la 4 dimineata sa sti ca nu mi-ai facut siesta, eu am motor din generatia veche, lam testat si pe cel nou care nu are senzor de adincime dar numai o zi , ati-ul cu motorul cel nou e mai bun, 3000 L de aer e ceva, si nu face atitea bule in sistem, am masurat nyosul cu debitmetrul de aer de la ati si absoarbe 1000 L de aer real, lauda i cam mare 1500 L zic ei, ca galagie cred ca ati e mai silentios .
Pina am avut si ati-ul inmpreuna cu nyos am avut 22 cm coloana de apa dar din testele facute de mine nyosul merge maxim 24 cm.
Astazi am terminat cu saramura, salinitate 1025, am po4 0,2 ca atare am bagat un filtru pentru fosfati 2,5 L amestecate Sera,JBL,Aquaforest, tot astazi am un alt deces SixLine, avea cam 9 ani, mai am 3 pesti, pierderi mari am avut si la corali, pentru bacterii am folosit Prodibio, astept sa se stabilizeze acvariu si sa bag primul animal.
Foarte frumos bazinul felicitari (99 de pagini stau prost cu timpul) Daca pui skimmer Nyos sa sti ca face multe bule marunte, o pacoste, eu ma-am gindit la sistemul meu daca ajung bulele in acvariu trebuie sa bag o pompa sub iesirea de la skimmer si sa pompeze apa de acolo, is curios de goniopora si de tridacna cit vor trai, eu am reusit undeva la 6 luni, cu tuburi t5. Cit ai dat pe o lampa ca par ar fi foarte ok.
 
Forum Index » Profile for NicuM » Messages posted by NicuM
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com