[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: NicuM
Forum Index » Profile for NicuM » Messages posted by NicuM
Message
Se anunta ceva frumos, felicitari!
Am terminat acvariu, lipit montat, astazi am inceput ciclarea cu apa dulce, sub picioare am pus piele, urmeaza instalatiile electrice, dulapul, tot astazi am pierdut pestele favorit Loricula, nu am observat sa fie bolnav, probabil de batrinete, avea cam 8 ani, nu stiu cit traiesc in mod normal.
Cuter, perie de dinti si ultima faza perie de sirma
Legat de viermi, Daca pui o anemona cerianthus vei scapa de necaz, minim 6 luni.
Astazi am terminat masa, urmeaza lipitul, o fi de incredere siliconul acesta:
Multumesc pentru incurajari, dar am fost nevoit sa fac asta , pentru ca celalalt bazin (1000L) a inceput sa curga si nu mai prezenta incredere, oricum vroiam sa fac asta dar a fost sa fie mai repede, motivele au fost parazitii din vechiul sistem adunati in timp, 8 ani de la ultima reciclare, Bazin mai mic intretinere mai usoara, si mai ieftina, (mai am 5 ani pina la pensie si vreau sa-mi usurez munca) dintre toti mau inervat cel mai tare viermii plati care miau mincat cei mai frumosi corali , Acropora, cu toate solutiile de la kz, colac peste pupaza m-am pricopsit cu aitapsii de la ultimi zoantusi adusi, de aici au mai cedat corali pe banda , dar am mers inainte, eram constient ca nu aveam sa mai pot tine in sistem acropore cea ce era visul meu, din cauza acestor paraziti, plus alti viermi, carantina e sfinta pe care nu am respectato intocmai, cu toate ca aveam acest lucru, dar dorinta de a vedea animalele in acvariu am ajuns aici, nu regret pentru experienta acumulata , probabil ca sa ajungi sus treci prin asa ceva.
Incerc sa dau raspunsuri in ordine: Georgemonda
Legat de LUGOL povestea incepe cu o vacanta in Creta, de aici am adus apa acasa, (Pentru mine este o apa etalon) am testat acea apa cu test iod RedSea si a aratat valoarea de 0,09, apa preparat? (RedSea) de mine 0,06 apa din acvariu 0,03, am inceput sa cumpar iod tot de la red Sea, si dai cu dozarile ca sa mentin iodul in acvariu dupa test, ca sa mentin si potasiul la valoare m-am gindit la lugol, citind de prin forumul reefcentral ca folosesc unii, am zis sa fac si eu acea dozare de lugol, sa dovedit in timp ca era o greseala sa mentin acest parametru, dar din toata experienta am observat ca daca dozez lugol creste chaeto de numa, deci daca am sa dozez lugol am sa o fac pentru chaeto, nu am observat sa aiba vreo influenta la corali indiferent de nivelul iodului din acvariu . Pentru 1000 L am folosit 3 picaturi de lugol 5%, pentru noul acvariu daca am sa folosesc lugol probabil 2 picaturi pe zi.
Koala: Cu diacritice ok.
-Bazin mai mic ..ce nas da sa mai am 25 de ani,.
-Lampa e suspendata de la celalalt acvariu doar ca nu vor mai fi si leduri, (200w leduri minus) nu mai am unde pentru ca lampa acopera tot acvariu. Daca va fi vro-o schimbare cred ca mas duce pe radion.
-Ca pompe de rezerva am un Sice de 9000 si pompa din iaz de 8000, dar asta probabil citeva zile pina vine pompa noua, actuala functioneaza de vreo 5 ani aprox.
-Filtrarea biologica e asigurata de pietrele din acvariu+Chaeto, ca rezerva am de toate (Matrix si altele...) dar asta cind vor creste numaru de pesti din acvariu, pentru inceput am 5 pesti , Clovn,Sixline, o domnisoara, flavescens, loricula, bineinteles ca for fi introdusi pe rind in functie de no3.
-Legat de Lugol asa e , folosit pentru deparazitare corali, nu am observat sa faca vreun rau coraliilor daca il dozezi. Am folosit dozare zilnica de pina la 14 picaturi 5% pe zi la 1000L, aceasta e doza maxima folosita cam o luna,
Rares72 8- Multumesc pentru felicitari!
-Practic e a 3-a revenire la chaeto dupa multe experiente, vechiul sistem nu avea ciorap, am introdus in noul sistem ciorap, pentru a vedea ce am in sistem, ca paraziti, si o curatenie mai buna in sump. Daca rezista o saptamina e ok daca nu renunt. Chaeto e pus dupa, pentru ca nu se depune pe planta mizerii. In sistem mai aveam acropore pe care cred ca nu le placea viermilor, ca atare pot sa spun ca alte „biomedii” sunt de prisos, adica nu folosesc la nimic, ce am observat ca biomedii am folosit ciue in sistem pentru adausul de fier dar asta a dus la alge maro mai multe plus o colorare a coralilor verzi mai accentuata dar e o concluzie nefondata ca atare renunt la cuie.
Am posibilitatea de a pune 2 skimmere dar asta in detrimentul suprafetei de crestere chaeto in sump,din aceasta cauza am ales un skimmer cu o suprafata mai mica (Nyos), teoretic daca ai avea o suprafata de x chaeto nu ai mai avea nevoie de skimmer,
-cred ca detin la ora actuala cam toate
-Legat de leduri , bazin mai mic, nu mai am unde, ca lampa ocupa toata suprafata. Sper sa fie ok. Radion o alta investitie, problema e ca nu sti ce corali cumperi crescuti cu leduri sau.....
Andrei P- Legat de mandarin am incercat de vro 2 ori dar a rezultat cu mortalitate , cred ca pentru un mandarin ar trebui un acvariu de cel putin 6 luni vechime, pentru microfauna , Cind am desfiintat acvariul am vindut un mandarin si un Spledidus la virsta de 5 ani.
-Pompa de recircularte nu este relevanta pentru microfauna ci ce ai in sistem, de exemplun eu am sa incep cu gamarus pe care am sa i vad in ciurap, cea ce e un lucru bun. E drept ca pe o suprafata asa de mare de chaeto o sa apara si alte animale dar daca sunt benefice e ok.
Chestia cu bagatul animalelor in sistem cu pompmpa de recirculare relativa.
Sistemul va avea ca început urmatoarea configfuratie:
Acvariu 155x60x60 Cm.
Lumina: Ati SunPower 8x80w, fara led (înainte cu led)
4xBlue+2xpurple+1Coralplus+AquaBlue
Pompe valuri : Vortech 1x40w+1x60w
Pompa recirculare Jecod 12000 L care va pompa cam de 7x volumul bazinului
Recirculare sistem Bean Animals clasic
Shump: 145x56x38 Cm. 300 Litri
Skimmer: Nyos Quantum 220
Filtrare: 3 Camere: Ciorap+Skimmer-Chaeto-pompa recirculare, fara nici un reactor
Dozator Jebao cu 4 capete: Alcalinitate, Calciu, Potasiu, Lugol daca e nevoie
Temperatura, termostat electronic construit de mine.
Bureti..
daca nui prea tirziu , se lipeste cu asta:
Frumos acvariu, dar ce am observat din poze i curat bravo!, am în acvariul meu o anemona Ceriantis roz, aveam si eu în acvariu tot felul de animale (viermi) intr-o zi am observat la anemona ca regurgiteaza un vierme cu multe picioruse si paros de culoare roz cam cit un pix ca marime, era cam ametit dar nu era mort, bineinteles ca a murit ulterior, ce vreau sa zic e ca acea anemona a curatat toti viermii din acvariu, mai putin cei lati, dar asta e o alta poveste, daca nu esti atent le ce bagi in acvariu in timp nu va fi bine, bun ar fi o carantina pentru animalele sosite noi sa observi daca au paraziti, exemplu: de multe ori Aitapsia nu o vezi decit dupa un timp .
Am început sa scot coralii si petrele, munca anevoioasa , pietrele spalate cu aparatul de spalat masini puse la uscat, in felul acesta elimin toate animalele de pe ele, coralii relipiti pe suport nou dar numai partea vie , pentru brain am folosit gips sa astup partile unde ar putea fi alte animale, gipsul se dizolva în timp în apa s?rat?, la catalaphyllia si Eufilia, am folosit o perie de sirma micuta, la chaeto am observat ca rezista pîn? la 1010 salinitate cea ce e perfect ,testul l-am f?cut si la 1008 dar au murit dup? 4 zile, in felul acesta mor animalele atasate de fire, sper sa reziste 2-3 luni acolo pana pornesc nuoul sistem, am dat deja comanda pentru acvariul nou la Medias, am sa deschid un topic nou cu acest sistem (Acvariu).
Gînde?tete bine la cît cost? ledurile ?i cît te ?in.
Asa arata bazinul meu astazi 30 septembrie 2018, dar a aparut o problema mare, a început sa curga, am folosit magneti de curatat cu lama care a intrat sub lipici si in timp sa dezlipit, din cauza asta am decis sa fac alt sistem nou , de 550 litri, pentru ca e mai usor de intretinut, si costurile de întretinere mai mici, vor pleca din acvariu cei mai frumosi pesti si corali.
Stie cineva de ce nu mai avem pe 2017 Totm?
Poate te ajuta asta, pui o pompita pe anemona cu un jet de apa, in partea cealalta pui obiectul pe care vrei sa se mute si a doua zi sau mai repede i acolo, daca i rupi talpa nu o sa se mai lipeasca de nimic o perioada de timp, rabdare
Stie cineva daca zeolitii se pot regenera? oare ce sar intimpla daca i bagi in soba sa se inroseasca, teoretic ar disparea din pori coloniile de bacterii si ar fi .....
Mai e o variant? de resetare, ape?i toate patru butoanele deodat? in afara celui din mijloc, eu pe asta o foloseam ca era mai practica, problema care ma inervat cel mai tare la lampa asta a fost: tot asa sa luat curentul si ceasul a luato de la zero nu eram acasa , ventilatoarele au pornit invers cind am ajuns acasa asa de fierbinte era lampa ca puteam face ochiuri pe ea, apucate cumpara balasturi electronice dimabile care sunt destul de scumpe, si multi nervi....
An nou fericit!
Aceste lampi au aceasta problema cind se intrerupe curentul, ca sa rezolvi problema faci in felul urmator: apesi butoanele în ordinea urmatoare si le mentii apasate, Incepi cu butonul din stinga, butonul de jos,dreapta, sus, ultimul al cincilea cel din mijloc dupa ce le eliberezi pe toate deodata lampa revine la normal si trebuie sa fixezi ceasul din nou, programarea nu o uita numai ceasul se pierde.
Eu am renuntat la dimabile si am pus pe fiecare canal cite un balast si pe fiecare balast un ceas, din vechea lampa o ramas doar termometrul, pentru fanuri un transformator cu tensiune reglabila, actual merge pe 9v, temperatura o mentin undeva la 45-47 grade. Motive: incompatibilitate tuburi, pierde ora la intreruperi, nu mentine temperatura, in loc sa mareasca puterea in ventilatoare micsora din puterea tuburilor. nu-si merita banii.
Cu piatra vie trebuie sa ai mare grija, ca sar putea sa ai musafiri nepoftiti.
Ca sa faci 10 L. de ap? ai nevoie de 440 gr. de sare sa iasa la 1026, avantajul i pretul, nu stiu la instant ocean cita îi necesara sa o faci la 1026, dar e putin mai scumpa
Stie cineva daca zeolitii extrasi de la noi din tara, ex. Cluj, Maramures, Prahova, sunt buni pentru acvariu, am auzit din gurile rele ca cei da la Cluj îi exporta si in Polonia îi ambaleaza si îi trimite înapoi
Asa arata acvariul meu astazi, am probleme cu scrubberele ca sau mutat algele in acvariu, ma gindesc sa renunt la scrubbere, am trecut de la sarea redsea la aquaforest, nu stiu cit de buna i sarea asta, o recomandare?
Cr?ciun fericit!
 
Forum Index » Profile for NicuM » Messages posted by NicuM
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com