[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: NicuM
Forum Index » Profile for NicuM » Messages posted by NicuM
Message
Colorat frumos, se pare ca le merge bine la corali, fain!
Frumos început arata bine, pasionatilor nu are cum sa nu le mearga bine, eu vreau sa te atentionez in legatura cu pompele vortech, sa le verifici cit mai des ca mie era sa-mi moara toti coralii din cauza lor, daca ai posibilitatea sa pui alceva in locul lor iti recomand.
Noul meu sistem ar fi cam asa:
Lumina Maxspect xr 300 + t5, am renuntat la lampa ati t5
Pompele de valuri au ramas aceleasi 1 vortech mp40 + 1 vortech mp60, am probat cam 2 zile gyre si am ramas placut impresionat de aceste pompe , probabil daca vor ceda actualele am sa trec la maxspect.
Pompa de recirculare Jecod cea veche, inca merge bine.
In sump am scos afara tot, circulatia apei ar fi: Din sistemul bean animal am redus la 2 tevi , folosita numai una ,cu sistem de autoreglare a nivelului apei in acvariu, ca sistem de filtrare am pus un clarisea sk5000, ciorapii i spalam cam la 2-3 zile era un calvar, skimmer Ati s2500, La reactorul de calciu a fost marita capacitatea prin adaugarea unui vas de expansiune de 10 litri , de acolo apa trece prin 50 litri de siporax si alte medii ce am mai avut, de acolo la pompa de recirculare, la sistem am mai adaugat un sistem de Ato de la DD de care sunt foarte multumit, am o perioada de 1 luna fara ca eu sa mai intervin, ma pot duce in delta concediu fara ca sa mai las pe cineva sa aiba grija, sistemul merge foarte bine sunt foarte multumit, ca parametri sunt destul de constanti .
La ora actuala am 15 pesti in acvariu si dupa teste mai incap, deci am sa mai pun.
Acvariu in luna aprilie 2021:
Eu iti recomand ca lumina Maxspect, la pompele de valuri eu zic sa te feresti de chinezarii, am avut mai multe si sau defectat toate merg 1 an si gata mai fac si galagie, fara skimmer ! dar citi pesti vrei in acvariu? Daca nu o sa ai sump atunci probabil 2 clovni . Daca iei piatra vie ai toate sansele sa te pricopsesti cu paraziti aitapsia viermi etc, mai bine piatra uscata e mult mai sigur. O sa mai ai nevoie de instalatie pentru apa ao.
Am testat citeva reactoare, am inceput cu un reactor Gfo pe care il reactivam cu NaOh , a urmat un reactor de chaeto destul de mare facut de mine, am testat vibrantul (cumparat din SUA) , am trecut cu chaeto pe tot sumpul iluminat cu 50w , dupa testele icp am constatat ca trebuie sa hranesc acest chaeto cu ChaetoGro si am ajuns sa dozez cu 6 capete de dozare, pentru ce? Ca sa mentin nivelul de fosfati in parametri, am ajuns la concluzia ca chaeto consuma resurse ce aveau nevoie coralii, asa am renuntat la sistem si am pornit un alt sistem bazat pe un alt concept.
Acvariu si chaeto in decembrie 2020:
Au aparut din nou aitapsiile, din cauza asta am mai pornit odata totul de la 0 in martie 2020, dar de data asta am scufundat toate pietrele in apa fiarta (ao) astazi pot spune ca dupa un an nu am mai vazut aitapsii.
Acvariu in aprilie 2020:
Va salut, nu am mai postat de 2 ani, am sa încerc sa fac o descriere cum a evoluat acvariu , doamne cate avioane am avut în cap.
Reactorul de calciu a fost o miscare buna ,dar fara bidoane,aia cu bidonu a mers cam o saptamiana, normal ca nu avea cum sa tin pasul cu consumul.
Pe parcurs am scos bagat diferite medii, reactoare care mai decare, ca sa tin pasul cu nitratii si fosfatii, era o lupta cu morile de vint.
Acvariul 2019 octombrie
Stie cineva o membrana care scoate si fosfatii din apa?
Dup? 3 luni bazinul meu arata cam asa, modificarile aduse in acst timp au fost, dozare lugol, skimer Ati cu noul motor, merge foarte bine silentios nota 10, urmatoarea modificare pe care am sa o fac e sa renunt la dozator si sa trec la un reactor de calciu, motivul: am fost de 2 ori în Germania si am adus ceva corali, ceva nu le place la mine ca atare am sa modific sistemul, sistemul fa fi compus din: reactor de calciu. Tub co2, regulator, numarator de bule, dozator care va baga solutie in acvariu cam tot la fel ca din borcan, in tot acest timp rectorul de calciu va merge in gol pina la saturatie, apa care va fi impinsa de dozator va fi apa ro , adica va trage din bidon, am ajuns la aceasta concluzie ca prin dozare de elemente principale nu dozezi si microelemente care prin schimburile de apa posibil sa nu fie suficient, de acea am adus din nou acest sistem putin modificat avind pompa de dozare (ideal fara perii , peristatica) daca va functiona am sa fac si aceasta investitie.
Ce ar putea fi acest coral, eu banuiesc ca ar fi Acropora Rosaria
Am facut testele pentru ca sa am un reper de unde am plecat, si daca tot le am, este foarte bine daca ti un jurnal cu testele facute, testul de iod de la RedSea e ok, dar cam scump si nu foloseste la nimic, eu am avut o perioada in care am tinut iodul la 0,06 dar nu e necesar , altfel se stabilizeaza la 0,03 si ramine cam asa, il mai ajuti cu schimburile de apa, ca teste fac saptaminal kh si calciu, kh daca e necesar si mai des pina obtin o stabilitate, lunar fac: Mg-potasiu-fosfat-Tds (la apa ao) si no3 care daca dupa 2-3 luni e tot zero nu am sa-l mai fac, cred ca alte teste pentru un marin nu sunt necesare.
Intre timp am renuntat la skimmerul Nyos si am pus ati-ul 250 is , pentru galagie, si nu am putut face sa scap de acele bule sa nu ajunga in acvariu.
A 3-a zi dupa ce am pornit acvariul coralul de test arata foarte bine, am inceput sa aduc coralii in acvariu dar imi ia foarte mul timp ca atare mege foarte incet.
Dupa 3 zile de la pornire am facut primul rind de teste:
Nh4 – 0 (Salifert)
No2 – 0 (Salifert)
No3 – 2 (Salifert)
Iod – 0,09 (RedSea)
Kh – 9,5 (Salifert)
Po4 – 0,052 (Hanna)
Calciu 495 (RedSea)
Mg – 1440 (Salifert)
Potasiu 410 (Salifert)
Testele arata bine chiar nu ma asteptam sa am numai 2 la no3, fosfatii au venit la normal, a contat foarte mult ciclarea cu apa dulce, prima introducere am sa incep cu chaeto, daca nu se modifica no3-ul am sa pornesc si lumina maine, si am sa introduc un coral (Milka)de test sa vedem cum se comporta.
Ati, dar cu dureri de cap, curatat la timp, verificat aerul sa nu fie sugrumat ca se depune piatra pe locul unde intra aerul, si incepe dansul, oprit pornit, asa pe la 4 dimineata sa sti ca nu mi-ai facut siesta, eu am motor din generatia veche, lam testat si pe cel nou care nu are senzor de adincime dar numai o zi , ati-ul cu motorul cel nou e mai bun, 3000 L de aer e ceva, si nu face atitea bule in sistem, am masurat nyosul cu debitmetrul de aer de la ati si absoarbe 1000 L de aer real, lauda i cam mare 1500 L zic ei, ca galagie cred ca ati e mai silentios .
Pina am avut si ati-ul inmpreuna cu nyos am avut 22 cm coloana de apa dar din testele facute de mine nyosul merge maxim 24 cm.
Astazi am terminat cu saramura, salinitate 1025, am po4 0,2 ca atare am bagat un filtru pentru fosfati 2,5 L amestecate Sera,JBL,Aquaforest, tot astazi am un alt deces SixLine, avea cam 9 ani, mai am 3 pesti, pierderi mari am avut si la corali, pentru bacterii am folosit Prodibio, astept sa se stabilizeze acvariu si sa bag primul animal.
Foarte frumos bazinul felicitari (99 de pagini stau prost cu timpul) Daca pui skimmer Nyos sa sti ca face multe bule marunte, o pacoste, eu ma-am gindit la sistemul meu daca ajung bulele in acvariu trebuie sa bag o pompa sub iesirea de la skimmer si sa pompeze apa de acolo, is curios de goniopora si de tridacna cit vor trai, eu am reusit undeva la 6 luni, cu tuburi t5. Cit ai dat pe o lampa ca par ar fi foarte ok.
Multumesc, Nivelul apei in sump va fi de 24 cm. ati-ul avea obiceiul acesta prost, daca lucram nu stiu ce o lua razna, la Nyos nu am observat, asta depinde de skimmer (Skimmer Beckett made by Dragos) eu cred ca ai cam mare nivelul, daca vrei sa ramai cu acelasi nivel ar trebui sa bagi ceva sub skimmer sal ridici mai sus, astazi am terminat ciclarea cu apa dulce si am inceput umplerea cu apa de osmoza.
A trebuit sa arunc tot chaeto ca am descoperit aitapsii, a dracului lighioane au rezistat la o salinitate de 1010 , am ales citeva fire manual la lupa cercetate, si o luam de la capat, am bagat astazi si un filtru cu nisip din Tirnava sa accelerez ciclarea., a venit si prima zapada
Ceva nui bine la instalatia de apa, ar trebui sa ai 6 filtre, cam asa, 1 impuritati,2 carbune activ, 3 rasina ionica pentru no3 si po4, 4 impuritati, 5 membrana, 6 rasina ionica silicati nitrati, 7 hidrooxid de calciu, si eu am avut aceasta problema dar am rezolvato asa, poate te mai ajuta asta, am 3 galeti de sare Red Sea, masurat la prima galeta po4 -0,08 , a doua galeata, 0,06, a treia galeata 0,04, deci fosfati poti sa ai si din sarea folosita, daca folosesti rowa, nu ar trebui sa ai aceasta problema, apa care trece prin filtrul de fosfati sa nu fie mai mare de 1200 L, eu nu am folosit rowa niciodata dar se spune ca e cel mai bun, periodic ar fi bine sa faci o comparatie intre apa din acvariu si ce iese din filtru de fosfati care ar trebui sa aiba o valoare mai mica daovada ca mai este activ.
Multumesc MSI de raspuns , parca m-am mai consolat, e drept ca lam stresat ompic ca am coborit salinitatea dar numai pentru o zi, ca sa distrug eventualii paraziti de pe chaeto.
Da asa e fac ciclare cu apa dulce, momentan arata ca laptele apa, dar se va curata toate rezidurile organice ce au mai ramas in piatra si in nisip, dupa ce o sa am no3 zero am sa arunc apa , si in felul acesta inceputul unui marin e mult mai bun, daca am facut totul bine nu ar trebui sa am multi nitrati in apa marina, astazi am terminat cu instalatiile si asteptam sa se gate ciclarea cu apa dulce.
Parca ar mai fi ceva loc pentru niste corali, pietrele acelea chiar sunt negre?
 
Forum Index » Profile for NicuM » Messages posted by NicuM
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com