[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dadu
Forum Index » Profile for dadu » Messages posted by dadu
am si eu Pistia pe o zona de 30-40% dar nu pot acoperi toata suprafata ca am si plante de substrat. Cert e ca a sarit, s-a speriat de mine si a sarit din acvariu. E un caz izolat, am acesti Leeri din noiembrie anul trecut si e prima data cand sare vreunu. O sa incerc sa nu-i mai sperii si daca-i vad agitati sa ma indepartez.
interesanta varianta cu plasa, nu ma gandeam la asta, o sa fiu receptiv cand imi va cadea privirea pe ceva folositor, clar nu plasa de tantari. Chestia e ca imi si place asa fara capac, m-am obisnuit asa, arata si bine, acces instant in acvariu si cumva, cred ca din cauza unora dintre pesti, nu am deloc biofilm ceea ce ma surprinde, credeam ca biofilmul va fi chiar agravat fara capac, ca praful se depune peste tot prin casa, iar la setup-uri anterioare aveam biofilm, am si skimmer cu care nu am mai avut ce face.
In mod normal nu folosesc capac la acvariu, am o lampa Chihiros si tin acvariul fara capac de aproximativ un an de zile. Acvariul e un Eheim 240 care are acea rama de plastic sus ce gazduia capacul original. Am tot sperat ca datorita acelei margini de plastic nu voi avea salturi ale pestilor. Pestii sunt Leeri, Conchonius, Cory si Ancistrus. Cateodata Leeri se sperie tare de mine si fac miscari bruste zilele trecute unu chiar a sarit din acvariu bine ca l-am auzit si l-am recuperat.
As pune un capac ceva transparent si as vrea sa fie cat mai usor si sigur de manipulat. De aceea ma gandeam la un plexiglas subtire, ca am ceva resturi de 2mm dar nu stiu cum va fi pe viitor la curatare daca va mai putea fi folosit sau stric plexiglasu degeaba. Aa evita sticla, la geamgeria din oras are doar de 4mm cel mai subtire.
A mai folosit cineva plexiglas pentru capac acvariu?
...am zis o data "ce scalari frumosi ai" si era sa ma linseze internetul

acesti Altium Orinoco au alt comportament decat scalarii clasici ?Ii vad asa linistiti in filmare, nu se bat, nu e vreo pereche aleasa printre ei care sa duca razboaie cu ceilalti ?
probabil nu prea ai melci, am avut si eu o problema cu algele maronii dar am pus o gasca de melci si s-a rezolvat.
recent am schimbat si eu filtrul, am vândut Oase Biomaster-ul 600 si am repus în functiune Aquael-ul Ultrmax 1500 ce statea degeaba. Doar ca acest Aquael are un debit simtitor mai mare ca Oase, noroc ca are robinet separat In si Out, asa ca am redus debitul din robinetul de Out si e mai ok, prea fluturau unele plante, nu-mi placea mie, nu stiu ce parere aveam pestii, dar Leeri nu cred ca sunt fani curenti de apa.
ia 6 buc scalari, gasesti scalari frumosi si fara rio nanay sau manakapuru. E pacat de acvariu ala frumos sa nu vezi macar vreo 6 inotand acolo. Dupa ce cresc poate ai noroc si ii poti tine pe toti, daca nu functie de situatie, scoti pe cel batut, scoti pe bataus. Ideal ar fi sa ai unde sa-i ti temporar pe cei nevoit sa-i scoti din acvariu. Cu timpu va deveni clar ce sexe sunt.
parca dedurizarea aia cu rasini prin statiile de dedurizare nu e ok pentru acvaristica. Daca apa e de fantana ar trebui facute niste teste, asa in orb naiba stie. Nu trebuia sa lasi carbune activ in filtru, se foloseste doar cand ai de eliminat un medicament dupa tratament, altfel doar anihileaza fertilizarea plantelor daca vei folosi. Unu din alea 4 filtre de la sursa de apa sigur e cu carbune activ.
probabil sunt cazuri si cazuri. Eu tot cu 6 scalari am inceput si dupa ce s-a ales o pereche au inceput luptele, unii erau asa batuti ca trebuia sa-i scot ca sa-i salvez pana a ramas doar perechea care depunea foarte des icre, moment in care incepusera sa vaneze efectiv ceilalti pesti adica neonii si cory. A trebuit sa renunt la ei pentru ca ma saturasem sa am razboi continuu in acvariu.
?i eu am Leeri cu Conchonius si Cory ca pesti de baza, acum mai am cate ceva la care voi renunta 2 platy niste guppy si cateva zebre. Da am luat si 3 Ancistrusi cre ii voitine. Intamplator din 5 Leeri am 5 baieti, sunt pasnici se fac maricei si sunt deja frumos colorati fiind masculi. Si eu ma gandeam la 1-2 scalari dar cred ca raman cu Leeri ca pesti mari. Ai grija la scalari, cel mai bine ar fi sa nu fie pereche, cred ca 2 baieti cel mai ok, daca ai pereche vor fi razboaie dese in acvariu.

image
am luat si eu sh un filtru aquili scotea TDS40 si l-am folosit pana am vzut ca valoarea TDS a inceput sa creasca deja era spre 70. Apoi am luat de pe alliexpres o alta membrana (40 de lei) si chiar alta carcasa pentru ea, apoi am schimbat si celelalte cartuse care sunt ieftine de la magazine online din ro. Daca ar fi sa iau acum un filtru de la zero as cumpara cum am zis elementele, nu as lua acel filtru, as iesi mai ieftin. Cu membrana chinezeasca am TDS 15-20, fara NPS care se consuma repede din ce am citit pe net mai bine fara el, dar se gaseste si separat daca e musai. Mai trebuie un restrictor de debit de 300cmc pentru membrana de 50GPD, 420 pentru cea de 75 si ceva de 500cmc-550cmc pentru cea de 100GPD. Eu acum am membrana de 75, scoate vizibil mai mult ca aia de 50 Aquili.
Dar pentru KH de ce nu pui Acid/Alkaline buffer ? E mai ok pentru plante cu KH=0 ?
Din noiembrie am trecut si eu pe osmoza, bag 3gr/10l Equilibrium, 0,7gr/10l Alkaline si 0,35gr/10l Acid buffer. Am GH=6, KH=4. Nu am plante fancy, am un WRGB II simplu, nu bag CO2.
imi plac sudurile la suportu ala, daca eram in stare de asa suduri imi faceam singur suportul la acvariu. Luate la flex proeminentele poate arata asemanator, dar important e sa fie si rezistente sudurile.
din pacate nitratii nu se reduc prin filtru de osmoza. Nu am incercat acel filtru supliementar (sistem Aquili) care stiu ca filtreaza si putina apa.
ce dulce e revenirea nu ? cunosc sentimentul
bine ai revenit
daca imi iau vreo pedeapsa ca fac reclama aia e
filtru l-am luat de pe eurohrana unde intradevara era cel mai ieftin, a durat si multicel pentru ca vine din Polonia, iar comunicarea cu magazinu e praf, dar a fost totu ok, eram ingrijorat psotasem si pe un grup fb dar am vazut ca toti au avut aceeasi experienta, deci e ok. A costat vreo 650.
lampa de pe endler ca am vazut ca aveau acelasi pret ca si pe siteul chihiros, chiar cu un 10% reducere, prima comanda etc era 2100 am dat vreo 1900.
Am eu la acvariu, pentru ca am avut carasi, un Oase Biomaster 600 si un Ultramax 1500. Pot spune ca Aquael-ul parca imi place mai mult, are sertarele intregi avand prefiltrul sus, care se scoate fara a scapa apa pentru ca are robineti independenti IN si OUT care oprindu-i succesiv poti crea depresiune in canistra si astfel la desfacere nu scapa apa. La Oase trebuie sa decuplez un pic si cupla cu furtune, altfel iese apa cand scot prefiltrul si nu e placut fiind in mobilier de PAL. Buretii par mai buni la Aquael, chiar daca poate nu-i vei folosi, iar debitul este mai mare vizibil. De silentios e silentios nu am ce zice. Eu chiar de ieri l-am oprit, ramanand doar cu Oase, singuru motiv pentru care am ales sa tin Oase e incalzitoru inclus. Acum am pesti pasnici Leeri, guppy si e risipa de energie 2 canistre.
Am si un chihiros wrgb II de 120 cm, e super lampa imi place, nu pot da mult sfaturi despre ea ca nu am plante cu pretentii si am schimbat ?i multe in ultimul timp, fertilizare, am trecut pe apa RO etc. ca sa pot spune ca doar lampa a facut nu stiu ce diferenta.
eu am un eheim de 120/40/50h sticla de 10 fara intarituri, face ceva burta dar e normal. Daca il faci de inaltime 40 cu sticla de 12 in niciun caz intarituri. Zic eu.
am schimbat si eu odata un filtru asa din mers, am lasat in paralel doar 1 zi si l-am scos pe cel vechi. O perioada am masurat NO2 ?i NH4 dar nu au fost probleme. Cred ca daca acvariul are substrat atunci nu e deciclat la inlocuirea filtrului deca partial.
Momentan am o ciorba in acvariu dar vreau sa o complic si mai mult
- 8 guppy, 3 masculi si 5 femele cred, plus ceva puzedrie de pui de la ei, cei care sunt mai mari par aproape toti femele
- 6 zebre clasice albastre 5 dungate 1 cu puncte
- 6 cory jully ?i 4 clasici paleatus
- 3 platy, 2 femele si un mascul
- 5 Leeri, micuti deocamdata
- 1 Betta, posibil sa-l mut in alt acvariu.
Acvariu aproximativ 200 litri net, plantat bini?or iar plantele au inceput sa mearga bine.
Problema e puietul de guppy, parca nici nu as renunta la ei, dar sa am totusi populatia sub control. Din acest motiv am introdus pestele Betta, dar nu pare sa faca cine stie ce treaba. Guppy e posibil sa-i mai raresc, dar poate mai adaug 2-3 Platy pentru culoare.
Ma gandeam sa iau un grup de 6 conchonius. Am mai avut acum multi ani, din ce tin minte nu sunt agresivi ca tetrazonele, nici macar in joaca. Punand 6 ar fi ok cred eu, s-ar juca intre ei, dar nu vreau sa creez alte probleme. Probabil voi renunta la alti pesti ulterior precum zebrele care oricum nu prea sunt asa vizibile.
O parere un sfat ? Mai ales cei care aveti conchonius sau ati avut, ce experiente ati avut cu ei ? Niste conchonius voalati sunt chiar frumosi.

Forum Index » Profile for dadu » Messages posted by dadu
Go to: