[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Madalin Dorobantu
Forum Index » Profile for Madalin Dorobantu » Messages posted by Madalin Dorobantu
Turba asta o poti pune in substrat amestecata cu pamant netratat(eu am folosito: o parte turba la doua pari pamant).
Sa nu te gandesti sa o pui in filtru!
atomis wrote:...am gasit intr-un magazin "tetraaqua balance" - (pentru stabilizarea pH, kH, reducerea fosfatilor si a nitratilor) - credeti ca e bun sa il folosesc in timpul ciclarii?

NU, NU, NU! Nu face asta !

Tetra easy Balance se foloseste numai dupa ciclare, in mod special cand pleci de acasa mai mult timp(doua trei saptamani) si nu poti schimba apa!
Bine ai venit,
Pentru inceput, citeste si retineGidul incepatorului si mai citeste Ciclul azotului dupa ce citesti aceste articole dute Aici unde ai niste Link-uri care te pot lamuri.
dupa ce te hotarasti la specii mai intreaba!
Bafta!
atomis wrote:... m-am dus la prima sticlarie si ghiciti ce am facut.
ce naiba doar am fosi instalator sanitar. una bucata piscina de 190 litri reali, ... de acuma asta il las la ciclat cat si cum trebuie.

Este un pas spre mai bine !
atomis wrote:inca o problema. nu am ciclat acvariu. pot sa ajut eu cu ceva suplimentar la realizarea ciclarii. ceva pastile, picaturi. daca da care ar fi acelea.

multumesc mult pentru sfaturile oferite pana acum

La cat este de populat bazinul tau acum nu cred ca-l vei pute cicla!
Dar poti incerca Nutrafin-ul are o "substanta" care contine bacterii dar momentan am uitat denumirea! Incearac nu solutia de la Nutrafin si eventual o bucata de burete dintr-un filtru de la un acvariu ciclat si cu schimburi mici dar zilnice de apa si mancare la pesti cat mai putina!

Bafta!!!
Eu tin in 250 L doua perechi de scalari, vreo 15 neoni si doi pleco. De multe ori cand depun icre scalarii nu au loc nici macar in acest bazin, se gasesc si se bat ca bezmeticii ca sa nu mai zic ce patesc saracii neonii care in cele din urma se ascund in desisul de plante de pe fundul bazinului!
1. mult prea populat acvariul tau(mai renunta la cativa dintre ei)
2. se pare ca nu ai ciclat acvariul(cu pestii pe care-i ai in el nu se va cicla in veci)
3. NU sare la scalari si la neoni!

In bazinul tau si doar cei 4 scalari sunt multi!

Pentru inceput citeste Ghidul Incepatorului si Ciclul Azotului

Mult noroc!
Masculii Betta daca nu au femela, si daca a fost adus in bazinul cu alti pesti mai tarziu (dupa ce ceilalti si-au adjudecat teritoriul) devin apatici chiar le palesc si culorile de zici ca mai are umpic si moare, dar nu va murii cu siguranta!
serban1992 wrote:
Madalin Dorobantu wrote:
Dalles wrote:Tronic 50W.
Fluval 104.

Crezi ca pentru 9 gupi se merita o asa investitie!?
pentru 9 guppy nu.astia sunt de inceput.si oricum iau dintre cele mai bune.

Atunci totul este OK
Dalles wrote:Tronic 50W.
Fluval 104.

Crezi ca pt 9 gupi se merita o asa investitie!?
Da, sigur masculul de xifo a avut o aventura extraconjugala. Asteapta sa se faca mai mari si vezi dupa aceea cum sunt.
Din cate stiu eu masculii de xifo se pot imperechia cu femele de platy dar nu si invers. Deocamdata puiutii tai sunt prea mici sa-ti dai seama dar, coditele negre de care spui tu pot provenii din gene mai vechi de la xifo adica de la "bunici" !
Sa-ti traiasca !
razvan wrote:yo nu va inteleg ce va deranjaza????? e punctullor de vedere, de ce nu va duceti la profipet, sa le spuneti sa nu mai importe kiciuri ????
lasati-i in "academismul" lor... a! daca ziceau ceva naspa de forumul nostru, neadevarat... era alta chestie .. dar asa..

lasati-i in plata domnului ...

Razvan, ce legatura are Profipet cu acest site?
Am citit si eu acest "articol" peste 50% din ce scrie acolo este o mare prostie.
Parerea mea este ca este scris de un necunoscator care a luat doar unele pasaje din ceva carti si a mai punctat si el pe ici pe colo cu unele aberatii!
Caz rezolvat!

Rog moderatorul sa inchida topicul!
Donez acvariu 50L cu dim. L70xl30xh27 din geam de 6mm! (fara nimic inclus,... poate doar apa :-) )

Forum Index » Profile for Madalin Dorobantu » Messages posted by Madalin Dorobantu
Go to: