[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Madalin Dorobantu
Forum Index » Profile for Madalin Dorobantu » Messages posted by Madalin Dorobantu
Daca ancistrusii tai sunt mai marisori, peste noapte nu vei mai avea icre de scalari!
Carasii mei sunt salvati !

Tetraciclina a dat "roade"!
Tratament:
- la inceput amschimbat 50% din apa si am pus tetraciclina o capsula la 30 l apa;
- dupa doua zile am schimbat iarasi 50% din apa si am pus tetraciclina o capsula la 50 l de apa dar, doar pentru apa schimbata;
- dupa doua zile trebuie schimbata iarasi 50 % din apa si de data aceasta nu se mai pune tetraciclina, si vor venii schimburi de apa dese si mici asta pana cand totul va intra in normal!

In momentul de fata carasii mei sunt muuuult mai bine :jumpers: !
Va multumesc la toti!
Se pare ca tetraciclina va da rezultate, cel putin carasii mei nu mai sunt apatici chiar "zburda" prin acvariu!

O sa va tin la curent cu evolutia lor!
Si un Juvel de 200 L poate ajunge la 800EUR si nu are geam securizat!
1. Filtrul este mul prea mic pt. bazinul tau de 240L de aici eu trag concluzia ca atunci cand ai adus pestii acvariul nu era ciclat.(Schimba filtrul cat mai repede)
2. Prea multe specii care nu sunt compatibile.
Scalari cu Betta smilie specii teritoriale si luptatoare
Scalari cu Gupy smilie Scalarii vor ciupi mereu cozile gupylor
Scalari cu Vivipari smilie Viviparii datorita agitatie lor vor stresa incontinu Scalarii.
Scalarii cu Neonii merg doar daca pui in bazin mai intai neonii (minim 15) si dupa vreo saptamana aduci scalarii si acestia sa fie pui sa creasca in acelasi bazin cu neonii. Si inca o recomandare bazinul sa fie bine plantat ca neonii sa se poata refugia si ascunde de eventualele atacuri ale scalarilor.
MARELE ALB wrote:
johnny6600 wrote:cum si-a dat seama geamgiu ca geamul nu e securizat, l-a spart sa vada?
Din cite stiu eu geamu' securizat nu se poate taia cu diamantu'.

Geamul securizat nu se mai poate prelucra sub nici o forma mecanica!
Dalles wrote:Nu cumva prezenta sangelui acolo e o consecinta a faptului ca stau mai mult pe fundul apei?
Ai vreo banuiala de ce sunt apatici? Mancarea pe care le-o dai e OK? Au mancat o data prea mult?

Nu cred ca prezenta sangelui este de la asezarea lor pe fundul bazinului, deoarece atunci sangele ar fi prezent doar pe partea inferioara a burtii, dar sangele este prezent si pe lateralele burtii si pe inotatoare sub forma de firisoare.
De mancare le dau Tetra GoldMedal Growth for Goldfish, Tetra AniMin Crisps for Goldfish si mazare fiarta si decojita(mancarea alterneaza si este in cantitati reduse).

Dar, am primit un raspuns de la crescatoria din Taiwan de unde aduce Profipet-ul carasi si eu au spus ca este un virus si sa-l tratez cu un antibiotic care contine "clorhidrat" . Am fost la farmacie si m-am iteresat, am avut de ales intre CloranFenicol(care nu se mai gaseste ) sau Tetraciclina250mg. Asa ca am ales tetraciclina si acum sa vedem ce o iesii!
GeorgeT wrote:- pe innotatoare au aparut pete de sange sau firisoare rosii? Cum sunt petele de sange de sub solzi? Pe ce portiune din corp?
- coada si aripioarele sunt franjurate?
- stii cumva ce temperatura avea apa unde au stat carasii inainte sa-i pui la tine in bazin?
- sunt singuri in acel bazin?

1. Petele sunt mai mult pe burta si sangele se vede sub piele!
2.Coada si aripioarele nu sunt franjurate!
3.Temp. n bazinul lor dinainte de-ai aduce acasa era in jur de 24
4.Acesti doi carasi stau singuri intr-un bazin de 120L!
alina_g wrote:Ce inseamna abia ciclat? Cat avea de la prima apa?

Inainte sa aduc carasii am pus bazinul la "ciclat" , adica am pus apa proaspata am pus filtrul(Shark4) etc. si l-am lasat asa sa functioneze vreo 3 sapatmani chiar daca buretii din filtru au stat inr-un alt filtru(Fluval204) si erau plini cu bacterii benefice!
Inainte sa pun carasii am masurat valorile pH si Gh si au fost cele relatate mai sus test de nitrati nu am facut, dar la un acvariu nou concentratia de nitrati nu are de unde sa fie mare(cred?)
Nu cred ca problema ar fi de la apa, deoarece, acvariul deabea era ciclat deci nivelul nitratilor ar fi trebuit sa fie mic(nu am masurat) si valoarea ph=8, duritate=17!

Temp. este de 22 grade C!
AOL wrote:
in sfarsit am terminat de siliconat geamurile,..dar am o problema

"Geamurile" alea sunt tot alea securizate? Daca da, aia e marea ta problema! ....va trebui sa zugravesti apartamentele vecinilor (in caz ca ai vecini ). ...

Si daca are vecini si va citi acest topic se pare ca va ramane singur...
Am cumparat acum doua sapatamani doi carasi marisori(5cm fara coada) in primele zile dupa ce i-am pus in bazin totul a fost OK, dar dupa aceea au devenit apatici mananca putin si sta mai mult pe fund. Problema mai importanta este ca sub solzi si pe inotatoare a aparut pete de sange!
De la ce credeti ca e? Cum se poate rezolva?

Bazinul este de 120L, bine ciclat!
Dark4ce wrote:mda...am stat si m-am gandit...si oricum carbunii cred k au cam 6 luni decand i-am pus...

Dupa atata timp numai carbune activ nu mai este!
Oricum, nu scoate filtrul pe timpul tratamentului, scoate doar carbunele din filtru!
Baktopur ! nu mai sta ca pierzi timpul si ochiul scalarului!
Sak wrote:...Despre puiet - am observat ca trebuie separati... prea tarziu Dar tot nu stiu cauzele...nu cred ca au fost 'vanati' de scalari...

Puietul de xipho este vanat si de scalari si de parintii lor. Pe viitor dac vrei sa inmultesti Xipho separa femela inainte de a naste si apoi scoate-o si pe ea de acolo.
Inca o recomandare daca mai vrei sa ai Xipho separai de Scalari nu sunt compatibili!
Esti bucuros acum ca le-ai gasit pe acestea dar mai tarziu o sa fi suparat ca vei pierde pestii, vei inunda casa, etc. Mai ai putina rabdare, mai strange ceva bani si cumpara niste geamuri adevarate.
Acvaristica se face cu multa rabdare si cu"ceva" bani.
Cardinal wrote:.. TEMPERAT (adica se face in mii de bucatele daca se sparge)este bun pentru acvarii sau nu?)...

Acest geam se mai numeste si geam Securit sau geam Tensionat, este geamul care se foloseste la masini pe laterale sau in spate la luneta. Asa cum i-i spune si numele este un geam cu o tensiune interna foarte mare si este creeat astfel ca atunci cand a fost atins sa se sfarame in milioane de bucatele. Dupa parerea mea ar fi o copilarie sa pui la un acvariu asemenea geam, din trei puncte de vedere:
- la un soc primit din exterior instantaneu acvariul tau se va golii de apa si pesti
- aceste geamurii nu se pot taia sau slefuii
- sunt mai putin rezistente decat celelalte geamurii
NU MAI FOLOSII DIACRITICE CA NU SE INTELEGE NIMIC!!!
Mordax wrote:Hoplo probabil nu sunt foarte agreati pentru ca au prostul obicei sa scurme substratul (si sa dezradacineze plante) si cresc cam maricei...

Mult prea "maricei" :p !

Forum Index » Profile for Madalin Dorobantu » Messages posted by Madalin Dorobantu
Go to: