[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Chanel89
Forum Index » Profile for Chanel89 » Messages posted by Chanel89
Buna . . . Sunt cam stresant! imi cer scuze! dar am nevoie de ajutor! momentan am un acvariu de 40 l ! asi vrea sa imi construiesc singur un acvariu mai mare! 80X30X30 Sau 80X35X35 ! am sticla , silicon si pistol! Sticla trebuie taiata! am pe cineva car stie sa deci nu e problema de asta! cum il lipesc? sunt niste conditii anume? sau pur si simplu? Daca se poate un articol sau un video! eu pe forum nu am gasit! am sa incerc pe youtube! Marimea acvariului o fac dupa spatiul pe care il am dispus! a-si umbala la lungime si ianltime dar nu imi permite spatiule! Ast sfaturi!

Am gasit pe Youtube! http://www.youtube.com/watch?v=18O3cFIAr70 Dar puteti veni cu sfaturi si sugestii.
Stiu! am vazut cate de mari se fac hoplo! imensi! nu-mi venea sa cred! Acvariul am sa-l fac! latimea nu e o problema dar inaltimiea nu pot sa o fac mai mare d3 30 ! am un suport in biblioteca! nu e o problema greutatea! doar ca deasupra am un alt dulapior! si nu pot sa il scot pt ca e de'a'ntregu!
Am 4 sanitari hoplo . . .parca asa se chemau! si scalarul nu e mare! e mascul si am vazut pe piata mai mari! are cam 7 cm max! daca nu exagerez!

http://leinad.sunphoto.ro/poze_cu_mn/15644850

uite ai poza aici! se vede in capat! alb dungat cu negru!
Daaa . . . 6 neoni si un betta ! mai am un scalar si 4 sanitari! nu au nimic nu? tetrazonii ii dau duminica!
ok ok . . .. ms mult!
Aham . . .ok ok . .. ms mult O sa iau 3 betta ! 2 femel si un mascul! A mai ramas o intrebare! cati pesti poti sa pui intr-un acvariu deodata! adica nu cati poti pune in total! ca depinde de volumul acvariului! ma refer cand vreau sa adaug! Eu am citit undeva ca ar trebui sa fie max 3 ! pot sa bag mai multi?
Aham . . . .Deci unul singur! Nici din alte specii nu pot sa am masculi?
Adica daca vreu un betta mascul ar trebui sa fie singurul masucl din tot acvariul meu?
Daca vreu si alte specii de pesti trebuie sa iau numai femele betta? Sunt cam greu de cap! cer scuze!
nu! ) sunt agresivi? deci trebuie sa imi iau 3 femele daca vreau sa iau betta? si app . . .marimea acvariului e dupa Locul unde il tin! am poze mai sus! lugime am cam un metru! latimea e de 30-35 si inaltimea e cam de 40! dar sa il fac inalt de 40 nu mai pot sa umblu delco in el! http://leinad.sunphoto.ro/poze_cu_mn/15644850 cam asta este spatiul! daca vrei o poza mai de la distanta sa zici! oricum mingea si scoicile le-am scos! ca mia zis multa lume ca nu au ce cauta acolo! si inca cv . . . Dc asi avea surprize mai tarziu la acvariu? o sa ma documentez sa fac un acvariu cat de cat perfect ) ! ce riscuri asi avea?
Fa-ma inteles! Betta mascul unul singur? daca vreau 3 betta trebuie sa iau femel sau cum? si cati pesti pot baga o data in acvariu! eu pun tot timpul 3 pt ca asa am citit! ca mai mult de 3 o data nu se pun in acvariu! Betta cu tetra sigur nu se inteleg asa-i?
offff . . . .asa pretentiosi sunt! pana la acvariul amre am sa ma dau pe pestisori! goppy, neoni ! talii mai mici! dar betta?pot pune?

P.S. Am un scalar! Daca iau neoni nu o sa le faca rau?
Am mai citi asta o data! vreu sa scap de tetrazoni! mai am 4 ! (fara ala in carntina care cred ca se tot duce) ! ii duc duminca in piata! ii dau la un pret simbolic! Mai raman cu un sclar si 4 sanitari! si asi vrea sa mai iau acum 3 scalari si dupa o saptamana , doua sa iau 3 betta! deci o sa fie 4 scalari, 4 sanitari si 3 betta! cred ca au loc sa se desfasoare in 40 l de apa! O sa imi fac un acvariu mai mare! vreau sa il fac de 70 - 30 - 30 !am eu sticla si de asta vreau sa il fac singur! Dupa o sa ma gandesc la o populatie mai mare! dar deocamdat ar fi bn asa? scalri 4, sanitari 4 si 3 betta? sunt combatibil sclarii cu betta?
Ok . mersi! oricum am cauta pe forum pe aici si am gasit cateva articole! e problema cu burta umflata, si zbarcirea solzilor! a mai avut cnv problema asta si cred ca nu mai am ce ii face! e bn ca l-am socs in carantina rpd! sper sa nu am probleme cu celaltzi tetra! Asi mai avea o intrebare sa nu deschid un nou topic! scalari cu betta sunt combatibili?
Cum cu ce il tin in carantina? cu nimic! pur si simplu l-am scos deoparte! ce trebuie sa fac?
Altceva nu stiu ce ar putea fi! ori mancare o kk de beta! Plante cred ca nu ai! altceva mai ai in acvariu inafara de pestisorul tau? la boli nu ma pricep nici eu prea bn!
am poza cu pestisorul! http://leinad.sunphoto.ro/poze_cu_mn/15713871 pata alba de pe a-2-a dunga, spre coama . . .e fara solzi! e grav? sa l mai tin in carantin sau sa il bag inapoi in acvariu! nu am facut test pt apa! nici nu stu cum se face! am sa caut pe net si am sa ii fac un test!
Mancare ii dai cat de putin! ii dai putin , daca vezi ca a mancat poti sa-i mai dai pana vezi ca nu mai mananca! ca sa iti faci si tu o masura! Cam cat ar manca pestisorul tau! acum depinde si ce ii dai! nu e bn prea multa mancare pt ca ingarsi pestele si perioada de viata scade! Nu te teme ca nu o sa moare de foame! ) . . . Si incepe prin a-ti lua un acvariu mai maricel! macar 20 L ( eu am luat un acvariu de 40 l cu 30 lei ;) )! si o sa-ti mai trebuiasca un aparat de oxigenare(25 ron) + burete(10 ron) ! incalzitorul pt la iarna!
poi . . . . Acvariul : E de 40 l , incalzitor care nu e bagat in functiune pt ca nu e nevoie, aparat de oxigenare cu burete! scimbul de apa il fac o data la saptamana (cca 25%) , apa o tin la pastrat 2-3 zile! Pestele nu e batut de ceilalti! la inceput sa decolorat, iar azi am obs o pata alba pe a 2-a dunga! am poze mai sus! l-am scos in carantina si am obs ca pata acea e fara solzi! ceilalti il ciuguleau de acolo! cred ca il curatau pt ca nu fugea! nu dadea semne cum ca i-ar face cv rau! am bagat recent niste plante! dar nu stiu cum se cheama! am si poze cu plante tot pe site-ul unde am pozele cu pestisorii! Cel mai mult ma intereseaza daca si ceilalti or sa fie afectati! daca pierd un peste nu e nimic! dar sa ii pierd pe toti . . . . ast sfaturi! si ce parere avetzi de incercarea cu scalarii?
Scuze . . . ..nu am vrut sa iasa asa aiurea! dar ma panic repede! Scuze inca o data! dara daca nu "tipam" asa tare cine stie cand raspundea cineva!
Cititi si voi topicul de mai jos ca vb singur de zori! poate trecetzi cu vederea crezand ca e o porblema rezolvata!dar nu am primit decat un raspuns! si ala e un raspuns banal! care nu ma ajuta cu nimic la intrebarile mele! scuze de newtopic!
Se pare ca nu are solzsori in locul ala unde ziceam eu ca e alb! dungile oricum sunt mai albite ca la ceilaltzi! dar are un loc unde nu are solzi! de la ce sa fie asta? ceilaltzi pesti sunt in pericol?

Forum Index » Profile for Chanel89 » Messages posted by Chanel89
Go to: