Message |
|
unul dintre cei mai vechi si mai cuminti locatari ai acvariului meu a disparut fara urma. un Corry albino in varsta de 6 luni lipseste cu desavarsire din peisaj. Pistele de cercetare cele mai comune (pe covor sau decedat pe undeva prin acvariu) au fost epuizate. azi am observat, nu stiu de cand treneaza aceasta situatie, ceilalti pesti din bazin,adica scalarii, refuza sa participe la investigatii.
acum: ar putea niste pui de scalar cam de 5 cm fara innotatoare sa manance un corry intreg ? 
|
 |
|
schimb 2 agamyxis sanatosi si vorbareti pe plante, pentru cei interesati PM sau YM.
iata si un link pt specia pectinifrons

|
 |
|
ok, topicul il citisem am mai citit si altele inainte sa il incep pe asta, nu ma lamurisera cu privire la ce test trebuie sa fac, so am ales sa deschid un nou topic pentru a putea gasi un raspuns  asta e tot ce cer: A sau B, nimic mai mult :-)
|
 |
|
nu, nu. nu astept sa sifoneze substratul, asta o fac eu saptamanal cand schimb apa  astept insa sa traga toate particulele care plutesc prin apa si sa le retina in buretele ala din interior. cred ca filtrul e bun dar nu stiu eu sa il reglez. cautam pe cineva care sa aiba modelul asta [/u]
|
 |
|
salut!
credeti ca depunerile albe intarite de pe unele obiecte din acvariu reflecta o duritate crescuta a apei ? (nu vorbesc de sarurile care raman pe geamuri in partea de sus la nivelul apei dupa ce se evapora putin ci de depuneri din interiorul acvariului)
pe sticla incalzitorului si pe ventuze s-a format o depunere alba care s-a intarit cand am scos incalzitorul din apa. credeti ca este vorba de o apa pre dura ? mie asa mi se pare din experienta ochiometrica pe care am capatat-o cu apa de baut foarte dura pe care o am la tara.
pentru a determina daca e vorba de apa cu duritate crescuta trebuie sa cumpar testul de Kh ? (ca nu sunt sigura daca Gh sau Kh?)
|
 |
|
nu  vreau sa spun exact ce am spus: Aquael Fat-0. iar gura de bule/apa nu se poate orienta in sus . am tot incercat sa pun o poza dar nu reusesc. problema mea e ca mi se pare ca filtrul nu are suficienta putere
|
 |
|
salut!
caut printre voi pe cineva care are filtru de tipul asta si imi poate spune cum se regleaza.
aparatul are doua locuri unde se poate umbla
- gura pe unde ies bulele de aer (care se poate misca stanga-dreapta)
- un capacel in forma de mic disc deasupra gurii cu doua sageti paralele cares e poate roti.
bun. problema este ca daca las aparatul cu orificiul de bule orientat drept in fata ies foarte multe bule si foarte mici care imi umplu apa din acvariu de bule de aer care se fixeaza pe plante sau stau prin apa si arata ca o suspensie in apa si arata ca si cum apa ar fi murdara, nu e limpede. decum intorc orificiul maxim stanga sau maxim dreapta bulele inceteaza nu mai ies aproape deloc.
ce ma intereseaza pe mine este sa fac din pompa asta cu dubla functie (aerare si filtrarea apei) un aparat care sa dea randament maxim ca pompa de curatare a acvariului, pentru ca pentru aerare am o piatra de aer care da bulele in sus si imi place mult mai mult. cineva mi-a zis ca functia de aerare odata oprita, atrage dupa sine randament crescut al pompei insa eu am oprit-o sau asa cred ca nu mai apar bule de aer si totusi nu vad vreo ameliorare, nu mi se pare ca "trage". ca si capacitate este ok, e pentru acvarii 60-90 L iar al meu e de 80, mi se pare ca scrie pe ea ca are Q 230L/h.
va rog, cine are asa ceva sau un model mai performant din aceeasi serie sa ma ajute cum sa o reglez exact ca sa traga mizeria din acvariu ca nu stiu cum.
sau sa imi recomandati un alt aparat cu aceeasi functie (chiar si numai de curatare, ar fi si mai bine) testat de voi care sa fie  .
multumesc anticipat
|
 |
|
am incercat deja doua de la Tetra si una de la Sera, dar "substantele" nu dau rezultate. daca as putea sa il curat ar fi super dar nu e deloc atat de simplu pe cat pare, e "impanzit" de alge asa ca nu imi mai pun sperante decat in apa oxigenata. hai ca suntem offtopic 
|
 |
|
ok, revin cu amanunte.
am un bazin de 80L plin de alge in care m-am hotarat sa incep tratamentul cu apa oxigenata. pentru a nu periclita viata pestilor care se afla in el, pe durata tratamentului plantelor cu apa oxigenata, ei vor fi scosi din respectivul acvariu si pusi intr-un altul de 10L cu apa curata, ciclat. avand in vedere ca tratamentul plantelor cu apa oxigenata este de lunga durata si ca pestii vor trebui sa stea pe toata durata in acvariul mic de 10 L ma gandisem sa le fac acolo un loc placut si sa le pun substrat si plante curate printre care sa se ascunda. asta era toata povestea.
am decis sa mut pestii din acvariu cand voi baga apa oxigenata deoarece nestiind parametrii apei de acolo si existand riscul unor reactii daunatoare intre apa oxigenata si posibilii nitriti/nitrati in cantitati mari din apa, nu vreau sa ii pun in pericol
vreau ca acvariul "hotel" in care vor sta pestii sa aiba, in afara de spatiu , tot confortul, sa nu stea pe intuneric etc. de aceea vreau sa pun substrat si plante, chiar daca le mai iau putin din volumul de apa.
va tin la curent cu ce se intampla
deschid un topic acum si la sectiunea "alge" si pun si poze sa ma sfatuiti si in legatura cu celalalt acvariu, care in curand va incepe tratamentul
|
 |
|
salut!
pentru a rezolva problema algelor - o sa va povestec mai multe depre ea maine si o sa pun si poze dar in topicul de alge - dupa ce am citit constiincois de pe site cam tot ce era despre alge am hotarat sa aplic tratamentul cu apa oxigenata. pentru ca tin insa prea mult la pesti ca sa ii tin pe intuneric si nu stiu sigur daca in acvariu am sau nu nitrati (deci pericol de moarte) m-am hotarat sa bag pestii provizoriu in acvariul de carantina. problema e ca acesta e foarte mic.
Credeti ca pot sa bag pe durata tratamentului cu apa oxigenata
-5 scalari pui (de aprox 4-5cm fiecare)
-4 kryptopterus
-2 corry
in acvariul de 10 L in care o sa pun substrat, plante noi, si piatra de aer ?
pot sa fac chestia asta sau e prea rau pentru pesti ? nu-mi pasa de plante prea mult dar pe ei nu vreau sa ii pierd
pls, raspunsuri, sugestii, orice e binevenit
|
 |
|
 nu reusesc sa ma fac inteleasa: nitrivec si bactozym sunt pentru acvarii fara pesti, or problema mea este tocmai ca nu am ce sa fac cu pestii care deja populeaza bazinul si cautam o solutie care sa impace si capra si varza 
|
 |
|
tocmai spuneam ca nu am de unde sa iau nimic dintr-un acvariu deja ciclat...
alte sugestii?
|
 |
|
salut!
tot caut si nu gasesc pe nimeni care sa mai fi incercat o asemenea experienta. mai este un topic cam cu acelasi nume, dar acolo nu se spune cum anume s-a ciclat acvariul cu pesti.
am presupus eu ca nu cu Nitrivec sau Bactozym pentru ca pe astea doua scrie ca pestii pot fi bagati de abia dupa 24h.
altfel cum se mai poate? (nu am de unde sa iau chestii din acvarii ciclate sa se transmita)
ajutoooor, trebuie ciclat cat mai repede, altfel se prapadeste... 
|
 |
|
ok...acum pasul urmator:
am intels ca acesti pesti sunt sensibili la variatiile de PH; bun.
-de la ce ar putea sa varieze PH-ul acvariului meu atata vreme cat nu am facut nimic nou? apa o schimb zilnic sau la doua zile 10% si pun mereu Sera aqutan.
-e posibil sa nu le placa PH-ul din acvariu si sa moara din asta ?
-daca sa zicem ca bazinul e neciclat asta influenteaza PH-ul ? pentru ca altfel nu vad de unde ar putea proveni un PH necorespunzator (am vazut ca cer intre 6.5 si 7.5.)
-si de asemenea, daca ar exista acest PH necorespunzator banuiesc ca i-ar deranja si pe ceilalti pesti.
Too many questions, huh ?
pls raspundeti-mi si mie sa stiu daca ma duc sau iau teste si substante de PH sau de altceva (nitriti, nitrati)  daca din substrat tot ies bule de gaz cand il intep cu batzul.
|
 |
|
apa nu mai miroase urat (daca bagi nasul in acvariu se simte totusi un usor miros de balta si pesti) deci cred ca are un miros normal, insa din vorba in vorba mi-am dat seama ca intr-adevar e ceva in neregula cu acvariul meu.Totusi, ies bule de gaz din substrat de jos din turba cand il intep si nici plantelor nu le merge prea grozav.
Banuind ca totusi acvariul ar putea fi deciclat am hotrat sa folosesc Sera Nitrivec (sau corespondentul de la Tetra)insa:
-cineva mi-a zis ca nu a avut nici un efect in acvariul lui
-altcineva zice ca foloseste periodic la 2 sapt (nu il ciclezi o data si gata ?)
- pe prospect zice sa bagi pestii in apa dupa 24H iar eu am deja pestii si nu am unde sa ii mut
multumesc tuturor binevoitorilor care ma ajuta(pls repede ca trebuie sa rezolv problema apei care imi omoara una din speciile de pesti  )
|
 |
|
ups.. am vazut si eu dupa ce am scris... ok. insa am nevoie de ajutor in alegerea testelor. e suficient doar testul de ph deocamdata ? am vazut testul la vreo 20 ron si apoi PH+ sau PH- in functie de rezultat. e ok daca nu masor acum si celelalte valori ? pls answer
|
 |
|
scuze, vroiam sa zic "ce sa aleg intre sera si tetra"
|
 |
|
asa... sa va povestesc deci despre pesti ce si cum:din lotul de 5 bucati de acum 2 saptamani au murit doi (bine ca si-au dat duhul in acvarii de carantina  nu in acvariul mare) dupa ce au urmat fiecare acelasi traseu:
-izolare de grup
-caderea mustatilor(din lungi cum erau au ramas niste cioate)
-ridicare la suprafata apei (cam cu 2 cam sub nivelul suprafetei) unde au stat cam o zi-doua pana i-am mutat au sa isi dea obstescul sfarsit in liniste singuri
-cu putin timp (2-3h) inainte sa moara stateau cu gura afara din apa
-dupa ce au murit s-au albit de tot in alb opac
asa... in timpul bolii nu am observat la ei decat caderea mustatilor si parca-parca (nu stiu daca nu cumva mi se pare) pete foooarte vagi albicioase in musculatura. poate si un inot usor diferit de ceilalti.
acum din 6 cati aveam (am mai adus 3 in weekend) inca doi s-au izolat si de dimineata stateau la suprafata apei. dupa ce am aprins lumina au trecut inapoi cu ceilalti printre plante.
am citit articolul de pe site despre specia lor, dar nu am retinut ca ar fi sensibili la PH sau ceva desi daca ziceti ca asta e cauza caderii mustatilor, cred ca asta e in continuare si cauza mortii. btw, ceilalti pesti din acvariu sunt OK.
acum din ce mi-ati spus voi, eu cred ca acvariul meu are doua probleme:
deciclarea pe care o sa o rezolv cat pot de repede (ce sa iau intre bactozym si tetra si pls ziceti-mi ce trebuie sa fac in afara de ce va scrie pe cutie - asta pt ca nu am unde sa pun pestii pe perioada ciclarii si deci toate aparatele trebuie sa mearga in continuare- vad pe net la ca nitrivec pestii trebuie scosi 24 h  )
parametrii apei pe care trebuie sa spun ca nu i-am masurat niciodata de cand am acvariul si nu stiu cum, am incercat sa citesc pe forum dar nu am gasit nicaieri o prezentare a variantelor ca sa ma gandesc eu ce sa imi aleg, fiecare intreaba cate o chestie punctuala si nu ma pricep. daca sunt off topic la catfish imi cer scuze dar va rog spuneti-mi voi ce teste sa iau sa fie credibile, si daca se poate toata afacerea sa fie de ordinul zecilor in RON. daca nu, macar ce imi este strict necesar pt salvarea pestilor de sticla acum si mai iau pe parcurs si restul testelor.
multumesc mult de tot
|
 |
|
a, sorry, si am uitat sa spun ca cineva mi-a zis ca s-ar putea sa fie neciclat acvariul... cum sa il mai ciclez acum cand are pesti in el si de toate 
|
 |
|
imi mor pestiisorii pe rand si nu stiu ce sa e fac... e vreo boala care ii secera poate... mi-am dat seama ca sunt pesti greu de intretinut... n-o sa-mi mai iau altii dar pana atunci mai am inca 5 care o sa se duca si ei... come on , trebuie ca aveti vreunul dintre voi Kryptopterus... help pls
|
 |
|