Message |
|
daca ii trimiti prin curier rapid(platesc eu taxele), pana la deva as vrea shi eu
|
 |
|
daca mai ai planta tio cumpar eu dar tebuie sa ma suni ca sa ne intelegem ,pt ca eu nu stiu exact cand voi venii in sibiu, sar putea pe la inceputul lui august. Tel: 0726523287 Cristi
|
 |
|
imi rau dar numai am incredere in posta, pe viitor daca voi mai avea nevoie, probabil o sa te rog sa i trimiti printro firma de curierat rapid de pe-acolo din ploiesti
|
 |
|
sa-mi bag.... ceva in posta romana ca deabia azi mio venit avizul,shi bineinteles ca melci erau deja morti uni chiar putreziti, asa ca mam ales cu o laie.deci va dau un sfat nu mai apelati la serviciile postei romane
|
 |
|
pune apa la statut intr-un butoi cu volumul mai mare cu vreo 5 litri decat al acvariului maternitate, lasa apa la statut in el 3 zile, obligatoriu la intuneric, apoi scoate apa din el dar nu de tot, lasa cei 5 litri pe fund shi aruncai( furtunul cu care scoti apa din butoi nu trebuie sa coboare numai pana la cca 6-10 cm departare de fundu butoiului) baga apa scoasa in acv maternitate baga aer puternic fara filtru, tinel 2 zile tot la intuneric, apoi scoate vreo 5 litri aruncai shi completeaza cu apa din acvariul comunitar sau poti sa nu scoti aia 5 litri shi bagi sera nitrivec asa elimini shi riscul de a baga boala din acv comunitar, shi mai baga albastru de metil dar dupa ce pesti au depus icrele.
|
 |
|
cea mai buna solutie pt dezlipirea unui acvariu este lama de barbierit, astfel elimini riscul de a crapa din greaseala lateralele mari sau fundul, in functie de caz, pt ca lama e cea mai subtire, renuntati la cutter pt ca este mult prea gros shi pe langa riscul de a crapa scticla buna exista riscul de a se rupe o bucatica din lama lui shi sa sara in ochi , cel putin mie asa mi sa intamplat.
|
 |
|
prima data pui silicon pe marginile (nu muchile) fundului acvariului, apoi pui silicon pe marginile inaltimii lateralelor mari, apoi pui laterala mare spate shi presezi, pui laterala mica stanga shi presezi dupa care o impingi spre lat mare spate, apoi pui laterala mica dreapta shi procedezi la fel ca la lat. mica stanga shi in sfarsit pui lat mare fata, clemele le pui de-a latu ( unan staga unan dreapta) la mijlocul inaltimii. Asta e metoda cea mai buna, asta tio spun din experienta propie, de vreo 7-8 ani shi zeci de acvarii facute.
|
 |
|
Sunt pangasius
|
 |
|
vand doi rechini de acv. aprox. 25 cm, 50 ron amandoi
|
 |
|
as fi interesat sa tii iau pe toti daca ii dai la 0,75 ron / buc, shi daca ai drum spre deva binenteles.
|
 |
|
zi pretul
|
 |
|
tias lua io vreo 10 buc dar la pret de resseler adica iti pot oferi maxim 8 ron/ buc . daca vrei da un mail la crys18_t@personal.ro
|
 |
|
in rpimul rand fosilusi nu sunt rai cu pesti sau alte viatuitoare acvatice, ei nu ataca ci doar se apara, shi nu "curenteaza" , chestia asta e de fapt un fel de venin care paralizeaza nervi locomotori adica aia care dau comanda de contratie decontratie la muschi, shi astfel fosilusu alunga pradatorul, la om nu e valabil din cauza marimii, in schimb omul muscat are o senzatie de curentat care dureaza 3-6 secunde, de aici e treaba cu "curentul",. In legatura cu subtratrul e u iti recomand sa pui 0,5 mm de nisip cat se poate de fin, shi vreo 3-4 cm de pietris de vreo 3-4mm, daca pui prea mult nisip risti sa sufoci radacinile plantelor.
|
 |
|
nu stiu cine tio spus asa ceva, in fine e un ratat probabil, shi nu iti fa probleme, pt. ca melci nu mananca decat frunzele plantelor din care incepe sa dispara clorofila din diverse motive, shi alge in special cele filamentoase.
|
 |
|
e bine daca lai izolat, dar nu e de ajuns, pentru. ca indiferent ca e bolnav sau ca lor terminat guramii tai, inlocurile unde a fost muscat vor aparea miste bacteri care se vor "plimba" prin toata apa, shi exista riscul sa le bagi shi in acvariul celalalt prin intermediul furtunului cu care cureti sau miciogului etc., asa ca baga sera backtoipur in acvariul in care lai separat, shi schimba jumate din apa in fiecare zi pana isi revine. Incearca sa ii dai mai putina hrana uscata shi mai multa hrana vie, cea uscata strica apa mult mai repede, ca hrana vie incearca niste pureci de balta sau artemia adulta( exclus grindalul pentru. ca, contine multe grasimi shi astea nu se dizolva in apa, le elimini greu).
|
Ati vazut undeva in natura asa ceva ? nu , atunci ce sa caute rahaturile astea intr-un acvariu?!!! plus ca arata urat, da urat frate, mai ales o combinatie de naturale cu artificiale
|
 |
|
artemia este un fel de crevete de apa sarata, se foloseste pt. hranirea puietilor in prime 3 sapt de viata, asta in cazul viviparilor shi dupa trei sapt poti incerca cu viermi de cascaval. Ouale de artemia ti le poti lua de la magazin, nu sunt exagerat de scumpe , o cutie mica de 100ml te tine la cel putin 4 ture de 200 de puietzi a cate 3 saptamani.Mod de preparare:
la 1 litru de apa bagi o lingura rasa de sare, 1g de oua de art. , temperatura intre 22-25,shi astepti cam 2-3 zile.
apa o bagi intr-o sticla de plastic(de 2l cu dopu in jos shi fundu taiat) , cand incep sa iasa artemile pui un bec de cel putin 25W deasupra sticlei, pui vor veni la suprafata, bagi un furtun shi ii tragi, capatul liber al furtunului trebuie sa pui un ciorap de dama ca sa ramana puii in el, apa golita o bagi la loc. scutura ciorapul in apa shi gata.
|
 |
|
Nymphaea zenkeri rosie,Barclaya longifolia, echinodorus rosu, echinodorus tropica,Alternanthera lilacina,Cabomba aquatica shi cam astea ar fi mai importante, celelate sunt plante obisnuite de genu egeria,valisneria,bacopa, rotala, ludwigia etc
|
 |
|
Sa presupunem ca acvariul infestat cu gris are 30l. Se scoate filtrarea, se lasa doar aerajul....se baga doua varfuri de cutit de bicarbonat...se hranesc pesti doar o data pe zi pt. a nu strica apa....dupa 4 zile se scoate jumatate din apa shi se completeaza cu alta direct de la robinet(rece combinata cu calda)( atentie cu apa de la robinet voi care sunteti in zone de campie)...se mai baga un varf de cutit de bicarbonat...se lasa inca 4 zile....se scot pestii..se spala acvariul cu sare, apoi se freaca cu spirt(atentie cu spirtu ca strica siliconul).....filtrul vechi se arunca, difuzorul de aer la fel,bucata de furtun care a intrat in contact cu apa din acv. se arunca de asemeanea, incalzitorul se desface bucatzi shi se lasa 2 zile in spirt sau in alcool de 90. Metoda asta pare la prima vedere cam complicata shi probabil greu de crezut, nici io nam crezuto din prima, numai dupa ce am incercat.In acest fel nu obisnuiesc organismul pestelui cu medicamentele, odata ceai folosit medic. pestele numai produce la fel de multi anticorpi shi devine la un moment dat dependent de medic. de multe ori metodele babesti sunt cele mai buna shi de lunga durata.
in concluzie e mai usor sa previ decat sa tratezi. Improspatati apa regulat schimbati intre 15-20% din apa la 3-4 zile, asta in cazul in care aveti ceva de genu 2 puietzi la 2-3cm pe litru.
|
 |
|
eu caut purec uscat pt. al vinde pe piata, concurenti mei nu mai au, deci e o ocazie buna sa fac un ban gramada, eu nu am folosit asa ceva niciodata. e degeaba dar daca lumea inca cumpara shi vrea asta e , trebuie sa le dau
|
 |
|