[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dark_one
Forum Index » Profile for dark_one » Messages posted by dark_one
shi daca mai era shi sare iodata.........
deci ai bagat mai multa sare decat tiam spus.
shi mai acva ia povestestene tu noua exact shi cu toate detalile cum ai facut, inclusiv cum iai luat in mana!!!!!! mai mult ca sigur ai strivit ceva matze in ei , ca voi astia incepatorii luatzi pestii in mana de parca ati lua caramizi, deci te rog incepe romanu.
Dolly wrote:
PS Ai oare idee in ce situatii se foloseste Triplaflavin? Nu era vorba de vreo boala, ci de alge, daca stii ce sunt acestea si cum arata...

Triplafavina pt alge, no asta chiar ca nam mai auzit, daca triplafavina e pt alge........, te iau de nevasta.( fara suparare pt. ultimile 4 cuvinte)
daca mie shi la multi alti care folosesc metoda asta , nu ne-a murit nici un peste la faza asta, nici lui nu trebuia sai moara, mai mult ca sigur o gresit undeva, la fel ca multi clienti deaimei cand or facut treaba asta prima data. asa ca nu va aruncati sa ma acuzati pe mine, daca nu ati fost acolo sa vedeti exact ce a facut respectivul, shi mai scutitima cu amenintarile astea (mai ales din partea ta dolly, nu de alta da chiar nu imi place ideea de a ma certa cu o fata)
, ca nu sunt un copil de 10 ani care acu shio luat primul acv s.a.m.d. noi fi eu un ditamai acvaristu, stiu putine lucruri, dar ce stiu e bun shi functioneaza.
pai inainte sai bagi in acv nou bagai intrun lighean sau ceva de genu, in apa respectiva bagi o lingura de sare la 10l , vreo 3 mg de bicarbonat, shi albastru de metil pana se face albastra ca draq, ii lasi vreo 5min max., dupa care care il ei pe fiecare in mana shi dai odata shi pe parte shi pe alta cu vata inmuiata in triplafavina shi gaa pati sai bagi in acv nou
imi pare rau dar sau dat
mda cam la problemele discutate anterior ma gandeam shi eu, dar nu eram sigur, multumesc oricum pt. deschderea de "ochii". marea problema ar fi bazinele alea 2 de 100 litri, nu mam gandit ca o sa trebuiasca asa mari, ne stind exact cum functioneaza filtru asta, cat despre problema bolii, iasa din calcul, au trecut ani buni decand nam mai avut vreo boala prin acvarii, dar una din cauzele acestui lucru se pare ca este faptul ca nu am filtrare deloc, dar pana la urma voi fi nevoit intradevar sa foloseste ceva filtrare, din cauza clientilor care nu inteleg ca o apa tulbure ca draq, poate sa fie in acelashi timp foarte buna shi sa respecte parametri respectivi. multumesc mult pt. informati, voi incerca cu siguranta metoda asta, dar sar putea sa incerc totushi cu o pompa de iaz de 1000l/h intrun filtru "made by home", depinde de buget.
probabil suna aiurea, probabil oi fi nebun , dar ma bate gandul sa iau un tetratec ex 700 sa- pun la 10 acv de 40L, problema e ca nu stiu cum sa fac distributia, pana acum nam avut asa ceva pt ca nu a fost cazul, asa ca nu stiu din ce material sunt facut acele furtunashe pt apa, astfel neputand sa ma gandesc la o distributie, daca aveti careva vreo ideie cum sar putea face....daca se poate face......
acu ca ma uitati la a doua poza a ta, cred ca tu dai cam prea multa mancare, si cred ca astai baiu la tine in acvariu
ar mai fi o metoda , dar asta ar merge numai in cazul in care numai ai ce face , este o ultima solutie, si anume rupe toate frunzele pe care ai alge, rashcheteza peretii acvariului, arunca ghivecele care au alge pe ele(dar pastreaza plantele), dupa asta schimba toata apa, schimba shi buretele filtrant.
Cumpar oua de artemia salina americana ofer maxim 100 ron pe 500gr, artemia decorticata matura congelata maxim 20 ron pe kg , larve congelate max 25 ron pe kg, tubi viu max 10 ron pe kg.
eu tias da cate o cultura de fiecare, dar nu stiu cum facem cu transportul, eventual daca ai drum spre Deva..........
ori sunt chior ori sunt orb, dar eu alge maronii nam vazut in poza ta , vad doar niste firicele albe pe marginile frunzelor, dar nu pot ami dau seama ce sunt, op poza mai clara pt orbi ca mine nai?
Porcu' Cred ca vina e numai a noastra ca nu ne producem pestii nostri.[/quote wrote:

Mda de fapt e vina guvernului shi doar a lor, ca nu ne producem pesti nostri.
de characide numai vorbim, e plin ardealul de crescatori, in Tg. Mures, Cluj, Sibiu, Alba, Turda, Oradea, Petrosani, Brasov etc.
Porcu'"][quote:f3a5c1ab37="RaresLuc wrote:Si eu cred ca cel mai bine ar fi sa ne producem pestii nostrii si sa nu mai scoatem banii din tara.
Ai dreptate, ar fi bine sa producem si noi pesti . Pestii produsi la noi n-ar mai suferi traume la transport si probabil ca s-ar adapta mai usor in acvarii. Da' ma intreb a cui e vina ca n-o facem? Cine-i vinovat ca in multe orase (din Ardeal) apa de la retea are duritatea de 1-2 grade si (aproape) nimeni nu produce discusi sau characide. In Baia Mare, Sibiu, Alba Iulia ....... vine pe robinet apa "distilata" ....... si productia de discusi si characidae e cam ...... nula. Nu e si vina noastra? Avind in vedere ca in magazinele (din Baia Mare cel putin) un pui de discus de import de 5-6 cm e intre 500.000 lei si 750.000 lei nu cred ca "scuza" cu pretu' mic al asiaticului sta in picioare. Cred ca vina e numai a noastra ca nu ne producem pestii nostri.

aici nu sunt de acord cu tine, in Sibiu de exemplu Doamna Tambu inmulteste discusi la greu,shi ii da cu 20 ron la en-ros (3 cm), in Cluj Domnu Deju la fel dar ii de ceva mai scump, in Petrosani Domnu Sorin shi mai sunt multi alti in jud astea, dar pe respectivi nu ii cunosc personal. Prin Bucuresti cel putin din cate am auzitsunt cel putin 10 crescatori mari de discushi, deci discusul nu mai e o problema in zilele noastre.
fratilor tot repectul pt. voi, daca ati avut rabdare shi nervi sa o eliminati manual!! sunteti acvaristi adevarati.
ce planta de suprafata e? daca e salata normala sau creatza vei scapa de ea daca tot culegi, dar daca e linte de balta nici vorba. vei scapa de linte numai schimband toata apa shi spaland absolut tot acv shi continutul lui. are frunze mici , ovale, shi pe o capatina nu sunt mai mult de 3-4 frunze?
cati litri are acv. shi ce filtrare folosesti? ce dai de mancare? cum faci schimburile de apa?

Forum Index » Profile for dark_one » Messages posted by dark_one
Go to: