Message |
|
acvariul meu sta linistit si frumusel la ciclat. am deschis sacul din nou.
nu am prea gasit multe lucruri despre hoplo. am vazut ca nu prea sunt agreati. la noi in suceava sunt foarte intalniti. cory am gasit doar in doua petshop-uri iar ancistrusi am gasit in unul doar un exemplar. eu am apucat sa iau 2 hoplo inainte sa citesc si sa ma interesez.
spunetimi va rog daca merita sa ii pastrez sau sa incerc sa caut niste ancistrusi? ancistrusii distrug plantele naturale?
|
 |
|
gata am gasit plexic intr-o intreprindere "comunista", am facut capac. de acum acvariu meu se cicleaza in liniste.
am gasit intr-un magazin "tetraaqua balance" - (pentru stabilizarea pH, kH, reducerea fosfatilor si a nitratilor) - credeti ca e bun sa il folosesc in timpul ciclarii?
|
 |
|
eu unul spun din ceea ce am citit. un peste se dezvolta mai bine si mai repede intr-un acvariu mai mare, si este foarte posibil sa nu creasca la marimi normale intr-un acvariu mult prea mic ca in exemplu tau.
|
 |
|
scuze ca intervin dar poops citeste printre randuri.
|
 |
|
mersi mult de tot.
inca o intrebare (din punctul asta de vedere sunt un sac fara fund) din ce pot sa imi fac capac la acvariu. plastic nu am gasin in sv. material ca in postul de aici de pe forum ma costa cam 800k si nu prea duce buzunarul meu. alte idei.
|
 |
|
am tot citit pe aici si am gasit pareri diferite legate de ciclare. am inteles ca este esentiala dar ce nu am inteles este daca in timpul ei trebuie scimbata apa. ma refer la cei 10-30 %. sau incep sa scimb din apa odata cu introducerea primilor pestisori.
|
 |
|
daca este cineva din suceava, poate sa imi spuna si mie daca apa de la robinet din BURDUJENI este buna pentru acvariu? pls
|
 |
|
sunt tare harnic ca doar daca nu ma laud eu altcineva sigur nu ma lauda.
mi-am luat ieri medical, m-am dus la prima sticlarie si ghiciti ce am facut.
ce naiba doar am fosi instalator sanitar. una bucata piscina de 190 litri reali, cu posibilitatea de a o imparti in doua. nu va spun ce a iesit acasa cand au vazut seara minunea.
de acuma asta il las la ciclat cat si cum trebuie.
|
 |
|
inca o problema. nu am ciclat acvariu. pot sa ajut eu cu ceva suplimentar la realizarea ciclarii. ceva pastile, picaturi. daca da care ar fi acelea.
multumesc mult pentru sfaturile oferite pana acum
|
 |
|
aici ai dreptate. i-am cautat si i-am gasit.
|
 |
|
treaba e ca eu doresc sa tin doar o pereche de scalari. problema e ca nu vor sa imi spuna care e femela si care e mascul. dec momentan trebuie sa ii tin pe toti patru pana se vor da pe fata.
am negocat problema cu spatiu. vestile nu sunt prea bune. am obtinut un singur spatiu in care as putea pune un acvariu de aproximativ 200 litri.
IDEE: un singur acvariu impartit in doua. ar fi vreo problema din puctul asta de vedere? ce spuneti?
|
 |
|
deja am ajuns la 10 ore de citit prin forum. sincer sa fiu am gasit multe raspunsuri, dar mai am asa de multe necunoscute.
cam asta am gandit eu. imi mai fac un acvariu (macar 100 litri apa). in asta vechi pastram scalarii si beta. in cel nou punem sanitarii, zipho, mulinezii, neonii, gupii, si mai luam si niste zebre (imi plac tare).
ce parere aveti?
problema va fi de spatiu da asta se rezolva in 3-4 saptamani cu niste buchete de flori si ma descurc oricum.
ce spuneti e buna ideea?
|
 |
|
completare
acvariul mai este dotat si cu un filtru aquael fan2 + incalzitor aquael 100w
de ce as mai avea nevoie. chiar imi doresc sa le ofer pestilor un mediu propice. am realizat ca imi plac.
|
 |
|
eu unul din acei fara rabdare. am vazut, am vrut, am. am un acvariu cu 60 - 65 litri apa si 21 pesti. 4 scalari, 2 gupi, 2 neoni + 2 pesti care seamana cu neonii, 2 beta, 2 sanitari, 2 pesti rosii (nu sunt carasi), si 5 pesti negrii. toti sunt inca pui.
acum ca ati terminat de ras uite care e problema mea. dupa ce am citit pe aici pe forum am cateva intrebari.
persoana de la care am luat acvariu a spus sa pun 20 picaturi verde de malachit si 4 lingurite sare in apa ( sarea pentru pestisorii negri). a spus ca face bine la totii pestii.
folosesc apa de fantana deci acum imi fac probleme si legat de duritatea apei.
o alta problema pe care o am este cea de convietuire. tipul de la pet shop a spus ca nu e nici o problema. avand in vedere ceea ce am citit pe aici nu mai sunt de aceeiasi parere.
accept orice sfat si indicatie.
mentionez ca pestii au fost fortati sa intre in acvariu chiar din prima zi cand l-am adus acasa.
ce bine era daca deschideam calculatorul mai repede.
|
 |
|