[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: atomis
Forum Index » Profile for atomis » Messages posted by atomis
am pus doar o buturuga in apa iar dupa 18 ore apa este complet limpede. o sa continui sa o tin o saptamana cu schimburi zilnice de apa. cealalta buturuga dupa fierbere s-a inmuiat la partea superioara iar cand am curatat-o am descoperit ca era intr-o stare superioara de degradare. asta este. saptamana asta ma duc in zona muntoasa din partea Radautiului poate gasesc acolo alta cu care sa o inlocuiesc. momentan sunt dezamagit dar cu siguranta va veni si ziua cand ma voi simti cu adevarat implinit.
dupa trei ore de fierbere una din buturugi (asta parea mai veche si mai uscata, avea chiar si o gaura in mijloc pe lungime) s-a inegrit. cealalta care este foarte fina s-a inrogit putin (la fel si apa).
inca ceva ce-a dea doua buturuga nu plutea comparativ cu prima (asta inainte de a le pune la fierbere)
ma taticule nu stiu cand o sa avem asa minunatii la noi dar eu sper ca vor fi cat mai curans. sunt superbe.
din cate am cetit eu crea ca cea mai simpla solutie sunt melcii.
abia m-am intors dintr-o frumoasa plimbare prin muntii care inconjoara Suceava. mai exact am fost pe Rarau. am gasit doua buturugi frumusele pe marginea unui rau. sunt deja fara coaja si cred ca au stat destul de mult si in apa cu ploile care au fost in zona.
in acest moment ele fierb deja in apa saturata cu sare. probabil ca o sa rezist sa le fierb vreo 4 ore. ce alte indicatii imi puteti da inainte sa le pot introduce in acvariu.
si cum ajung la galeria ta foto?
in bucuresti nu stiu da cred ca iti pot da o idee. stiu sigur ca si acolo aveti colosi industriali (intreprinderi "comuniste"), incearca sa vb cu nenea paznicu sau cu "tovarasu" maistru. in general tine. la noi tine intodeauna.
eu unul as spune sa sa incerci tratamentul de mai sus dar fara sa mai cresti temperatura. deja temperatura la tine e mai mai mare decat ar trebuii sa fie. 24-28 grade C.
un sfat de la alt incepator care si-a facut acvariu cu propriile maini. inainte sa te apuci de lipit da cu ceva abraziv pe marginile sticlei. sigur nu vrei sa aflii cum doare o taietura. eu unul stiu. si crede-ma ca am tras niste :18: sanatoase.
din cate am inteles la cei 160 litri de apa pe care ii am in acvariu este practic imposibil ca drojdia cu apa si zahar sa dea prea mult co2. o sa incerc sa pun in aplicare sistemul tau cu scurgerea de ghiuveta cu o singura intrebare. capatul in care zici tu sa infing furtunul cu co2 si cel de la filtru trebui sa il acopar cu ceva?
k. mersi mult. am fugit sa cumpar drojdie. e singurul ingredient care imi lipseste. de maine plantele mele au si co2. sa vedeti ce party se lasa in acvariu la mine. e inviatata toata lumea. rachia si berea o dau eu moca.
pe timp de noapte ce fac cu co2 care se produce. sa fiu mai explicit. il las sa se degaje liber in aer sau pun un dop la capatul furtunului?
am tot citit pe aici despre instalatii co2. am ales sa fac una simpla : sticla 2 litri, o mana de zahar, 2 boabe drojdie, apa si una bucata furtun.
intrebari: 1. aceasta instalatie trebuie sa functioneze 24 din 24?
2. la cat timp trebuie schimbat continutul sticlei?
pai amicu asta al meu ii avea deja de 4 zile si le facea de 2-3 ori pe zi schimbul la apa. de asta mi-am permis sa le dau. oricum le-a placut ospatul.
mersi.am inteles. oricum astia ii luasem de la cineva sa vad daca le place. nu o sa se mai repete.
azi au avut parte pestii mei de primul ospat cu tubii. toti au devenit "gravizi". au mancat "prostanii" de nici nu mai pot sa inoate bine. poate fi asta o problema? oricum pe viitor voi sti cum sa le dozez cantitatea.
eu nu am intentia de a starni discutii in contradictoriu pe teme of topic. doream doar sa trag un semnal de alarma asupra lucrurilor care se in
tampla in lumea "acvaristilor" di suceava. eu unul nu am gasit nici un "patron " care pe deasupra sunt si MARI crescatori de pesti cu vechime care sa imi poata spune ceva despre ciclare sau sa imi dea un sfat legat de asta. unul singur mia spus stia ceva de filtru bio care se formeaza c-am intr-o lune dupa ce introduci pestii in bazin. deasemenea mi se par exagerate preturile practicate la pesti. 40.000 un neon de 1 cm si alte alea. denumirile plantelor nu prea le cunosc oricum cea mai ieftina e 150.000 buc. un acvriu ca cel pe care la-m facut eu ajunge la ei 4.000.000 - 4.500.000 (pe mine m-a costat 630.000 sticla + 80.000 siliconul = 710.000). asta era ceea ce vroiam sa subliniez. totul este o afacere. important sa iasa banu.
eu unul mi-am facut acvariu din placere si chiar ma doare ceea ce observ. asta am vrut sa spun.

p.s. imi cer scuze daca multe din intrebarile mele au fost stupide dar sunteti cea mai sigura sursa de informare. multumesc mult
stati ca am uitat un lucru esential. omu imi specificase ca ar avea in jur de 150 specii de sanitari. asta a fost bomboana de pe tort.
nu prea cred ca e in topic da trebuie sa o spun si pe asta. am fost azi al pet shop, singurul in care am vazut ancistrusi. intreb cat costa perechea. omu' mirat imi spune ca nu are specia respectiva. dau eu explicatii ca e vorba de sanitari iar el foarte mandru imi arata niste exemplare de hoplo. ma apuc de unul singur sa dau ocheade prin acvarii si surpriza in unul din ele doi superbi ancistrusi.
eu:"sefu cat costa astia doi"
el:"ventuzele? 800.000 perechea ca deja au 7 luni"
eu:
saracu nici nu stia despre ce pesti e vorba si mai vroia si un sac de bani.
la iesire ma intalnesc cu un amic. ii spun patania si ma cheama cu el. surpriza!!!!!
acum am doi ancistrusi acasa pentru o :bbere: . au ei doar 1 luna dar nu cred sa am peste in acvariu mai batran de 2 luni.
:bgalben:
pai maricei maricei dar se mai dezvolta si foarte repede. deja sunt cei mai mari pesti din "coltul meu de natura".
cred ca o sa scap de ei si o sa iau niste ancistrusi. [/list]

Forum Index » Profile for atomis » Messages posted by atomis
Go to: