[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plzz help (plante)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

intr-un acvariu de 30 litri, cam am niste probleme... plantele pur shi simplu nu prea vor sa traiasca. exact de care plante sunt, nu stiu, insa acvariul are nisip, apa o tzin la 25 grade, iar pestii (numai guppy shi 2 sanitari micutzi care nu stiu cum se cheama) stau bine mersi, caci nu au nici o problema (shi pe langa asta am shi vro 15 pui de guppy ) . folosesc un filtru simplu (doi buretzi , un tub mic prin care intra aeru shi unu mai gros prin care iese apa).
exact aceleashi plante care le am in acvariu, le mai am shi intr-un alt acvariu care e tzinut pe balcon in soare, cu o instalatzie de co2. plantele de acolo traiesc bine mersi.
care sa fie problema? faptul ca acvariul de 30 litri nu primeste destul soare? (eu cred ca are suficient) sau e cumva posibil ca sa fie pur shi simplu prea mult oxigen in apa? :o nu am incercat sa bag co2 in acvariul de 30 litri, pt ca pur shi simplu imi cam este frica

ps. e acceashi apa shi sol in ambele acvarii

10x
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:care sa fie problema? faptul ca acvariul de 30 litri nu primeste destul soare?

Problema e ca probabil nu ai neon. Si fara lumina, normal ca nu cresc plantele.
Iar acvariul de pe balcon nu s-a umplut de alge? :o Vezi ca nu e bine sa le tii in bataia directa a soarelui.
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

neon am, (doar de 8 W). acvariul insa, pare sa primeasca destula lumina (parerea mea) naturala.
acvariul care este pe balcon, da este plin de alge, dar nu e o problema, caci cu o cartela de telefon se rezolva imediat , iar plantele cresc fara nici un stres . ceea ce am uitat sa spun e ca, mai demult am tzinut shi acvariul de 30 litri pe balcon timp de 2 saptamani, shi plantele... tot la fel, stagnau, nu vroiau de nici nu fel sa creasca, deshi la cele fara radacini, i-au aparut radacinile(chiar tzinut acvariul in casa)...
eu am cunostintzele generale despre acvaristica... stiu cat de cat cum sa am grija de acvariu (shi chiar ma mandresc ca nu mai am de mult pesti decedatzi). sa fie de vina ph shi alte chestii din astea, nu stiu... pt ca nu am nici un fel de tester...
pooops
Member
[Avatar]

IP:

In acvariu este o lupta permanenta intre alge si plante pentru substante si minerale. Deci, daca ai alge, asa cum spui tu, inseamna ca plantele au pierdut batalia . Asadar, eu te sfatuiesc sa urmezi urmatorii pasi:
1. Pune acvariul undeva unde sa nu mai ajunga la el lumina naturala, sau cat mai putina.
2. Pune in acvariu un mancator de alge (un ancistrus este mai la indemana).
3. Foloseste cu incredere fertilizanti.

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
atomis
Junior member
[Avatar]

IP:

scuze ca intervin dar poops citeste printre randuri.

fishy, fishy, fishy
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:neon am, (doar de 8 W). acvariul insa, pare sa primeasca destula lumina (parerea mea) naturala.
Parerea plantelor se pare ca e alta. 8 W la 30 litri e cam putin . Parca vad ca e lumina daylight. Pune acolo un bec economic Phillips de 20 W si CO2. De ce ti-e frica de CO2?

Incearca sa identifici plantele alea !

Poze: smilie ... Poze cu plante
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

imi este frica de co2 in acvariu, din simplul motiv ca am citit (tot pe aici, cred ca era dolly, sincer nu mai stiu...) ca daca sunt scapate mai multe bule, at se schimba ph shi alte chestii shi scade sistemul imunitar al pestilor, shi... shi parca nu as vrea sa scap de ei. oricum, eu am sa incerc.
10x
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:imi este frica de co2 in acvariu, din simplul motiv ca am citit (tot pe aici, cred ca era dolly, sincer nu mai stiu...) ca daca sunt scapate mai multe bule, at se schimba ph shi alte chestii shi scade sistemul imunitar al pestilor, shi... shi parca nu as vrea sa scap de ei. oricum, eu am sa incerc.
10x

Nu era Dolly. Sorry. Mai cerceteaza.
Si daca Marele Alb iti zice de CO2, fi sigur ca stie el ce vorbeste.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:imi este frica de co2 in acvariu, din simplul motiv ca am citit (tot pe aici, cred ca era dolly, sincer nu mai stiu...) ca daca sunt scapate mai multe bule
Daca bagi prea mult pot muri pestii. Da' de ce sa scapi mai multe bule? Faci treaba cu atentie. Incearca la inceput sticla cu drojdie si daca pui drojdie (nu din aia granule) cit 1-2 bobe de fasole nu produce prea mult CO2.

Daca vrei sa nu risti, poti lasa CO2-u' sa iasa intr-un pahar in prima zi, sa fii foarte sigur ca nu-i prea mult.

furnici
Member
[Avatar]

IP:

faza cu CO2 u' să stii ca este destul de benefica, dar pentru borcanul tau de 30 de litri - no offense! - nu cred că e nevoie. intră pe vechiul forum şi vezi câte ceva depre ciclare fără peşti. e acolo un sfat bun în legătura cu asta. succes

Visit furnicile!
[WWW] [Yahoo!]
eflorian
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am la fel ca tine un acvariu de 30l, plin cu guppy (parinti, copii, unchi, matusi), un corydoras, 2 ancistrusi, un fitru aqua-el, 2 neoane de 8 watti unul alb si celalalt galbui si plante in borcanase de plastic (deci fara substrat), fara CO2. Bazinul a fost format din apa si plante de la alt acvariu ciclat. In 2-3 saptamani s-a "aranjat" si acum plantele cresc foarte bine. Deci cred ca ar mai trebui un neon de 8 watti daca gasesti din cel galbui (F8 T5/ww).
[Email]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

10x am sa incerc si am sa si mai citesc
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

furnici wrote:faza cu CO2 u' să stii ca este destul de benefica, dar pentru borcanul tau de 30 de litri - no offense! - nu cred că e nevoie ....... intră pe vechiul forum

Io cred ca e nevoie si pentru "borcan" de CO2 .
Ca tot ai zis de vechiu' forum : borcan cu CO2 .

attilio
Member
[Avatar]

IP:

MARELE ALB
Super !!!
Sunt curios daca il mai ai si cum mai arata. Poate ne mai arati niste poze ...
[Yahoo!]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu am un mini acvariu de 20l, cu un bec economic de 20W culoare 2700, si bag in el CO2 din drojdie cu zahar. Plantele cresc foarte repede si chiar ma dispera faptul ca se incaleca una pe alta.
Parerea mea e ca lumina e slaba, mai pune un bec economic de 20W, preferabil alb-cald si o sa vezi rezultatul.

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: