[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nellyan
Forum Index » Profile for nellyan » Messages posted by nellyan
Am incercat sa citesc cam tot ce a fost pt incepatori.
ok, atunci o sa fac ciclarea exact cum a fost descrisa de unul din colegi, insa ce teste trebuie sa iau sau cum pot verifica ca pot adauga pesti?
infara de timp, adica o sa astept cat este necesar, insa ma gandesc ca dupa 3-4 sapt e ok sa fac si un test inainte sa iau pesti , nu ?
cam astea sunt rezultatele testelor.
cand stu exact ca este ciclata apa si pot pune pesti ?

sper sa fie relvanta poza
scorpionul wrote:cum ai pus prima poza le pui si pe celelalte. Dupa ce ai incarcat-o pe prima, ai dedesubt un buton care iti permite sa o incarci pe a doua, si tot asa pana nu te mai lasa

da, am vazut.
o sa editez diseara primul post si revin cu poze mai mici.

multumesc,
Ok, mersi.
Pe ce forumuri mai sunt activ, ai mai multe posibilitati de editare, in fine.

Vroiam sa mai adaug poze, deoarece vorba aceea "o poza face mai mult decat o mie de cuvinte"
Revenind la subiect :

1. am pus pietrisul 5-6cm in spate cu inclinare 3 cm in fata.
este ok?

2. daca pun furtul respectiv la filtru , sunt nevoit sa las filtru mai jos si din ce inteleg este ok. acel furtun il scot dupa ciclare? Cum este indicat sa tin filtru, am vazut ca are 2 "trepte" una mai puernica ca alta.

3. o sa scot incalzitorul si o sa verific temperatura fara el - Multumesc de idee.
am inteles ca e mai bine , cand il folosesti sa il tin pe diagonala. Intrebare : trebuie scufundat total sau partea de reglare sa ramana deasupra apei?

4. Plante - momentan am adaugat mai putine pt ca sunt la inceput si nu stiam ce si cum , dar am in vedere sfatul de a mai adauga.

5 Pozitionarea lui este de moment pe acel mobilier, urmeaza sa il mut, insa pana atunci intre el si masa am pus un burete(tot din horbanch) - credeti ca pot avea probleme ?

6. studiez piata pentru a pute colant pe spate, nu m-am hotarat ce sa pun, cred ca o sa merg pe un negru mat, sau maxim un model cu piatra - nu vreau sa transfor in kitsch

Multumesc anticipat pentru ajutor si scuze daca am sau voi avea intrebari stupide
stupid questions: cum sterg posturile de mai sus,le-am pus din greseala si pot pune mai multe poze ?
Vroiam sa mai adaug mai multe poze, insa observ ca nu ma lasa, trebuie sa ii modific formatul lor ca sa fie mai mici ?
Salutare,

Duminica m-am alaturat si eu celor pasionati de aceasta "lume"
am achizitionat pentru inceput pachetul de la hornbach:
- acvariu 60x30x30 - 54 l
- neo 15w
- filtru eheim 2008 81 0 - serial 15143 (150-300 l/h
- incalzitor eheim 50w
- termometru
- 4 plate : elodea,cabomba,samolus
- 2 melci - neritina
- aquasafe, easybalance, tetramin, teste apa (din ce am mai citit nu sunt prea ok- testele)
- 10 kg pietris

Si am inceput... spalat pietrisul in 4-5 ape, pana cand apa a fost curata, tinut 24h apa pt a se elimina clorul, umplut bazinul cu pietris, filtru, incalzitor,termometru, apa, plante , melci si START ciclare...(duminica - 14.02.2016)

Si aseara de curiozitate am facut un test de apa (stiu prea devreme, dar curiozitatea ), mai jos rezultatele in poza

Mai jos cateva poze , va rog daca nu am pozitionat corect ceva va rog sa imi spuneti sau orice fel de sfat

Multumesc pt editare si scuze.

Pentru inceput nu vreau sa ma complic , pana invat.

Doresc sa fac ceva asemanator cu cel al colegului citony2004 . Cateva plante mai rezistente precum Elodeea, Valisneria, Bacopa,cabomba, anubias si cativa pesti usor de intretinut precum cei din familia tetra sau vivipari si sanitari.

Salutare,

Am citit cu mare interes tot ce am gasit pentru incepatori , insa vin cu o rugaminte la voi legata de echipament.
Din ce am observant este singurul aspect nediscutat(sau nu am gasit eu), cel putin pt incepatori, majoritatea incepem cu un astfel de acvariu (mic ca si dimensiuni, pana invatam)
Sunt interesat sa achizitionez un acvariu de 60x30x30 – 54 L. Am gasit o oferta la 300 lei:
- Acvariu 54 L
- Flitru intern (eheim – 5W; 150-480 l/h; allround intake)
- Incalzitor Jager 50W; 3602 Aquarium , cu thermostat
- Capac cu un singur neon 15W – T8
- Termometru
- Tetramin
- Aqua safe
- Easy balance

Ce parere aveti ? sau imi puteti da idei de ce echipamente pot avea nevoie pentru un astfel de acvariu, cam in acelasi buget ? Este necesar capac cu 2 neoane ? Ce trebuie avut in vedere, anumite marci etc..

Va multumesc anticipat!

Editat de stefanp: Ti-am luat postarea din topicul celuilalt coleg si ti-am facut un topic separat, unde sa discutam doar despre acvariul tau.

Forum Index » Profile for nellyan » Messages posted by nellyan
Go to: