[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Super-incepator cu belea pe cap.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
nellyan
Junior member

IP:

Salutare,

Am citit cu mare interes tot ce am gasit pentru incepatori , insa vin cu o rugaminte la voi legata de echipament.
Din ce am observant este singurul aspect nediscutat(sau nu am gasit eu), cel putin pt incepatori, majoritatea incepem cu un astfel de acvariu (mic ca si dimensiuni, pana invatam)
Sunt interesat sa achizitionez un acvariu de 60x30x30 – 54 L. Am gasit o oferta la 300 lei:
- Acvariu 54 L
- Flitru intern (eheim – 5W; 150-480 l/h; allround intake)
- Incalzitor Jager 50W; 3602 Aquarium , cu thermostat
- Capac cu un singur neon 15W – T8
- Termometru
- Tetramin
- Aqua safe
- Easy balance

Ce parere aveti ? sau imi puteti da idei de ce echipamente pot avea nevoie pentru un astfel de acvariu, cam in acelasi buget ? Este necesar capac cu 2 neoane ? Ce trebuie avut in vedere, anumite marci etc..

Va multumesc anticipat!

Editat de stefanp: Ti-am luat postarea din topicul celuilalt coleg si ti-am facut un topic separat, unde sa discutam doar despre acvariul tau.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/12/2015 11:50:22

stefanp
Moderator

IP:

Salutare si bine ai venit pe forum, sa tragi te rog o fuga si la "Despre noi".

Depinde ce vrei sa faci cu acvariul respectiv.
Daca nu vrei sa te complici cu cine stie ce plante, ci doar sa tii cativa pestisori si doua-trei plantute, atunci e ok.
Pentru un plantat serios insa, acel neon de 15 W nu va fi de ajuns. Ti-ar trebui doua, chiar trei neoane de acest fel.

La filtru, ce sa zic, nu folosesc filtre interne, mi-e greu sa te sfatuiesc.
Daca ar fi dupa mine, eu as pune tot un extern (desi s-ar putea sa se uite urat la mine unii ), insa la al meu acvariu de 50 de litri, asa am facut.
Ca sa nu cheltuiesti insa prea mult, as adauga un filtru hang-on, sa-l tin cu material filtrant biologic; iar pe cel intern, pentru filtrarea mecanica.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
nellyan
Junior member

IP:

Multumesc pt editare si scuze.

Pentru inceput nu vreau sa ma complic , pana invat.

Doresc sa fac ceva asemanator cu cel al colegului citony2004 . Cateva plante mai rezistente precum Elodeea, Valisneria, Bacopa,cabomba, anubias si cativa pesti usor de intretinut precum cei din familia tetra sau vivipari si sanitari.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: