Message |
|
Schimb scalar cu neoni.
Deja am 3 scalari si al 4 lea este deja prea mul(primit cadou)
Zona salajan.
|
 |
|
6 h. Nu am CO2.
Pestii sunt kentionati ajuta?
|
 |
|
Salut,
Din pacate nu am reusit sa scap de alegele astea, schimburi la 2 zile, fara lumina 24h. Dimpotriva s-a extins.
M-ar ajuta daca iau SAE sau o pereche de Algivori, ancistrusi, sau sa recurg la ceva chimic, ceea ce nu prea ma incanta.
Ceva sfaturi?
|
 |
|
GreenLifeAquatics wrote:Salut,
Ia si fa un blackout de 48 de ore si ridica lampa mai sus
Spor
Multumesc, o sa incerc.
|
 |
|
Si o poza de ansamblu
|
 |
|
Salutare,
Ma puteti ajuta cu un sfat legat de aparitia acestor alge(sper sa nu gresesc).
De 3 sapt schimb la 2-3 zile apa, am adaugat melci , am mai adaugat o planta in ideea de consuma "combustibilul" algelor si nimic...
Ceva sfaturi?
|
 |
|
Mersi.
Se dau astazi.
Nu mai este de actualitate.
|
 |
|
Poza
Nu se vede clar poza deoarece i-am izolat intr-un bidon gaurit...pt a salva scalarii.
|
 |
|
O sa vad wk asta...sper sa se arate vreun doritor.
Am atasat si aici o poza cu unul din teroristi  ...momentam i-am izolat intr-un bidon gaurit...
Fiind o solutie de avarie ...ma cam grabesc sa "scap" de ei  ))
Ms de sfaturi.
|
 |
|
Mersi. I-am urmarit si cu ei am gresit. Asa se intampla cand nu te informezi si mergi pe sfatul celui de la magazin.
Totusi, ce era ciudat ca de guppy sau de scalarii deja existenti si chiar si mai micuti, nu s-au atins. Si convietuiau de vreo 8-9 luni in liniste si pace. Problema a aparut cand si-au facut aparitia cei 2 scalari mari.
Oricum, proasta alegere, pt ca sunt niste pesti foarte activi si nu asta voiam de la acest acvariu.
Sper, ca maine, sa gasesc pe cineva care sa ii adopte...e pacat de ei...sunt foarte sanatosi si plini de energie...
|
 |
|
Donez 5 sumatranii sanatosi si voiosi.
Nu se inteleg cu scalarii, ciupid aripioara unuia si din acest motiv vreau sa le gasesc o alta casa.
Predarea personala in bucuresti, zona salajan, titan
|
 |
|
Intrebare: o sa supravietuiasca scalarul din imagine?
Acvariu: neoni, gupy, sanitari , scalari medii si niste sumatrani. Totul in armonie, surprinzator.
Am primit 2 scalari mari pt care acomodarea a fost greoaie. Masculul cu greu dupa 3 zile a inceput sa manance, insa femela, cea din poza, nu.
Pluteste mai mult in lucuiul apei, nu mananca si mai nou am observat ca aripioara este mult mai mica si o foloseste foarte rar, mai mult lipita de ea.
Si mai mult sumatranii au inceput sa o ciupeasca, lucru pe care l au facut cu cei 2 scalari mari (noi in acvariu)inca de la inceput.
Ce este curios, ca de cei 2 scalari, cei mici, existenti in acvariu nu se ating....
Ceva idei?
|
 |
|
Salut,
Se curata mult prea greu ca sa le iau manual...
Alta solutie ziceti ca nu exista nu? ( nu ma refer sa inlocuiesc buturuga  ) )
|
 |
|
Si cum pot scapa de ele? Sa iau un melc asasin?
|
 |
|
nellyan wrote:Salutare,
Am schimbat pietrisul, multam de sfaturi.
Iar acum am o problema...nu stiu ce reprezinta punctele albe de pe buturuga...ele sunt prezente peste tot, filtru, pietre, etc...
Aveti idee ce reprezinta?
|
 |
|
Salutare,
Am schimbat pietrisul, multam de sfaturi.
|
 |
|
Silviu Man wrote:Am un acvariu de 400 de litri care are o diferenta de nivel de 1 cm la 130 cm lungime. Cind era gol, era perfect orizontal. Cind am pus apa am observat diferenta. S-a lasat parchetul. Are aproape un an si nu a “plecat”. Asa ca eu mi-as face mai multe griji legate de estetica acvariului (desi mie imi place culoarea galbena, dar nu e tocmai potrivita, in acea nuanta intensa, ca substrat).
Multumesc pt sfat. Asa este, in momentul in care l-am cumparat avea o nuanta mai inchis(cel putin asa parea in magazin) nu am luat in considerare lumina neoanelor, care va accentua culoarea.
Din pacate, nu vad viabil sa scot toata apa, sa scot tot pietrisul si sa il inlocuiesc.
Nu stiu, totusi, daca este o varianta sa scot marea parte din el si sa adaug unul cat mai aproape de mediul natural.
Vreun sfat pe acest subiect? Care sa usureze schimbul de pietris?
|
 |
|
MihaiF wrote:P.S. da dupa ce ai pus nisipul ala galben artificial ? Nu puteai sa gasesti ceva culori naturale ?
Mersi frumos pentru sfaturi. Nu am adaugat.
Legat de substrat, na... nimeni nu este perfect  mai si gresim...
|
 |
|
paradoxx wrote:Scuzati.ma daca spun prostii,dar sa.mi bag ceva daca la volumul acela de apa,e vreo problema la inclinarea de 1 mm^^
Multumesc frumos!
|
 |
|
MihaiF wrote:Ai cabinetul original Juwel ?
Da.
|
 |
|