[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zgatiuta
Forum Index » Profile for zgatiuta » Messages posted by zgatiuta
Da de furtunul ala este. Haideti sa va spun cum fac eu cu furtunul cand scot apa. Ma plimb cu sita aia pe deasupra nisipului si iau ce mizerie iese. Dar dupa scot primii 10 litri parca tot mai este o mizerie de parca nu am facut curat deloc. Daca ma plimb cu sita prin nisip, ca am incercat si asa, se umple sita de nisip. Si mai scot si din namolul de sub din cand in cand. Si nici nu iese asa multa mizerie ca nu mai are pe unde sa treaca.Daca scot apa decat sa ma plimb pe deasupra nisipului parca iese prea multa apa si mizerie putina.
De plante ziceti sa le scot din nou, sa le tund si apoi sa le pun tufe?
Scimbul de apa il fac o data pe saptamana dar acum a fost altceva. Si filtrul il spal in apa scoasa din acvariu.
Paradoxx tu tot vu furtunul ala faci schimbul?
Sper ca nu cer intrebari ca pentru copii mici.
Namol vroiam sa zic ca e nisip de la rau.
Cce sifoane pt substrat sa iau? Ca intradevar nu se face calumea curatenie pe fundul acvariului?
Nu stiu cati wati sunt ca nu am calculat, dar o sa o fac si pe asta.
Apa o schimb data pe saptamana 10-15 litri, iar filtrul il spal de doua ori pe saptamana.
Asta pana acum ca nu am mai facut curat de 2 saptamani (rusine mie).
Nispul il sifonez ca sa zic asa cu un furtun luat din magazin cu pompa de mana (nu stiu cum ii zice dar cred ca intelegeti de care).
Cine imi zice si mie daca sa tai plantele si sa le plantez mai multe sau decat sa le tai si atat si sa iau altele, in afara de egeria.

Multumesc mult.
Ape limpezi.
Melcii mi-au aparut o data 2 unul s-a dus. Ceiilalti au aparut acum 2 saptamani dintr-o data.
La plante daca le mai inmultesc pe astea, sa le tund si sa le bag in nisip si apoi sa creasca iar, e ok?
Referitor la nisip am pus jos un strat de namol spalat(ma gandisem pt plante) iar ca nisip am luat un acvariu de la cineva. Era acvariul mai mare si l-am taiat in doua, iar apoi l-am facut singur. Este un nisip de granulatie mica.
Filtrul este pentru o suta de litri, si zic ca e ok.
La lumina am pus o banda de leduri cu lumina clada cam pe mijlocul acvariului, cred ca trebuia sa pun mai bine mai intinsa si pe margini. Ca program il las dimineata o ora doua, iar dupa amiaza vreo patru cinci ore. Nu mi-am luat priza programabila.
e cineva pe aici sau e plecata lumea la strand si revine mai pe seara.
Am un acavriu de 60*30*35, cu un filtru aquaele , 2 thoracathum, 2 black molly, 2 guppy, 3 zebre si 1 neon din pacate. Am avut 3 neoni dar 2 au murit amandoi intr-o zi. Nu stiu ce s-a intamplat atunci. Tin sa va spun ca nu am facut teste de apa deloc. Am acvariul dupa pasti.
Pana acum 2 saptamani le dadeam de mancare de 2 ori pe zi. De cand au murit neonii nu le-am mai dat decat o singura data, seara inainte de culcare. Am ca plante egeria. Am luat una cu sase fire de la un magazin si le-am inmultit cum arata in poze foarte repede. De cand le-am dat mai putina mancare la pesti parca nu mai e nici asa multa mancare pe plante ca nunstiam ce sa mai fac scap ea fara sa scutur plantele inainte schimbul de apa. Dar tot de atunci mi-au aparut si cativa melcisori(adica vreo zece) care fac curatenie. O sa i maii injumatatesc la urmatorul schimb de apa daca ziceti cumva camsunt prea multi.
Pe piatra alba din mijloc pana la injumatatirea hraneii se facuse o crusta maro, cred ca de la hrana, dar acum a inceput sa se innegreasca.
Si acum sa incep intrebarile:
Sunt multi in acvariu? Sau ii las pe astia care sunt si daca se mai inmiltesc sa ii scot?
Plantele sunt ok cum sunt acum sau le tai pana sub nivelul apei?
Imi puteti spune daca pe piatra e ok cu negreala aceea sau sa o scot.
Radacinile de la plante sunt tare interesante cum s-au lasat.
Multumesc pentru mesaje. Ma gandeam sa iau ceva de la tara si sa il fierb. Nu e urgenta si parca nu as lua din comert. Nu ca nu ar fi bune. Si am intrebat si pentru cultura generala
As dori sa stiu si eu ce lemn pot pune in acvariu sa nu afecteze pestele si merge in apa. de cires o fi bun? sau de prun? trebuie sa fie uscat sau merge si verde?
Si despre plante ce imi outeti spune. Sau fac alt topic?
Si mai am o intrebare. Am avut black molly negru cu icre ca avea o burticaaa. Dupa un timp cred ca a scos icrele fara pui ca sa zic asa ca nu mai are burta. Eu nu vreau sa ii inmultesc deocamdata. Acu parca si thoracatusul parca are burtica mare. Ii afecteaza daca ii las sa nasca si ii mananca. Adica nu stiu ce sa zic pentru viitoarele "nasteri". V-am zis: sa nu radeti cu gura pana la urechi
Multumesc pentru sfaturi. Filtrul il opresc pentru ca asa mi-a spus cineva care se ocupa de vreo25 ani cu acvarii, e comerciant intradevar dar oricum eu nu am luat pesti de la el ci doar mancare si electricele ca sa zic asa. Trebuie sa le mai dau si altceva in afara de fulgi? Le-am o data mazare fiarta si tocata marunt. Sper sa nu radeti prea tare dar asa ama mai citit pe site-uri
BuNa ziua. Am un acavriu de 60*30*35 cu 2 molly negri, doi guppy(am mai avut unul dar a murit la 2 zile dupa ce l-am bagat in acvariu), 3 zebre 2 sanitari thoracatus si 3 neoni. Acvariul are o luna de cand am bagat pesti in el dupa o saptamana de ciclare. Am mai avut 2 xipho care au murit in acelasi timp cu guppy. Eu zic ca afost de la ciclare. Am cateva plante elodeea. Normal am cumparat una cu sase fire, oar cand le-am pus in acvariu le-am pus cate trei si mi-au crescut foarte repede. Ca nisip am pus pe fundul acvariului putin mal de rau iar peste am pus nisip cu granulatir mica primit. Nisipul cred ca stat un an de zile nefolosit adica uscat.
Si acum intrebarile:
1. Am tuns plantele ca erau foarte mari. Le-am tuns de unde au dat altele. Faza e ca nu am vazut sa mai creasca de unde au fost taiate, in schimb cele noi cresc. Incet dar sigur. As dori sa stiu daca sa le scot pe cele care le-am taiat sa nu se intalpe ceva cu apa din acvariu cumva.
2. Eu spal filtru de doua ri pe saptamana si apa o schimb la o saptamana cam 25%-30%(15 litri aprox.). Au inceput sa imi apara alge pe plante si pe geam. Cred ca alge sunt ca e ca un puf iar pe geam aar puncte albe. Nu am pus nimic contra algelor. Vreau sa stiu cum sa fac sa nu mai apara alge fara sa bag tratamente daca merge. Daca nu asta e.
3. Imi aramane mancare cred ca e pe plante. Eu le dau de 2 ori pe zi de manacare fulgi cat iau in doua degete ca lumea. Sa fie prea mult? Intradevar nu o mananca in 2-3 min. cum ar trebui dar pana la urma o mananca sau cade. Apropo eu opresc filtru cat sunt pestii la masa.
4. Acum sa spun de o minune mare. In acvariu de 2 zile mi-au aparut 2 melcisori mici care stau pe plante. Eu nu am pus nici unul dar cel dinaninte a avut, dar cum am mai spus nisipul a stat uscat cel putin un an. Au inceput pestii sa se joace cu ei de curiozitate cred. Ce ziceti sa ii scot sau sa ii las poate ma scapa alge.
Sper ca am postat unde trebuie topicul. Sunt la inceput intradevar, am mai postat dar unde am crezut ca e bine celelalte topicuri. Acum nu am stiut unde sa postez.
Imi da si mie cineva o idee va rog
Acum am vazut ca parca e ciupit la branhii, parca are solzii mai ridicati. E vreo boala care se poate extinde si la ceilalti pesti?
am si eu doi guppy cred ca amandoi masculi. se alearga prin acvariu de zici ca se bat. unul dintre am observat azi ca parca are o cocoasa si e slabit dar nu stiu cauza. schimbul de apa il fac saptamanal iar filtrul il spal la trei zile. mai trei zebre, doi black molly, trei neoni si doi thoracatus. si acum intr-o parte a acvariului mi-a aparut si o pojghita pe apa de zici ca e mizerie.
Imi puteti spune si mie daca black molly este bolnav sau asa este el de la mama natura. Ce se vede in filmulet
acesta este filmuletul cu acvariul. nu stiu daca se vede la black molly cum are burta. si nu stiu daca este normala culoarea aia. asa a fost de cand am luat-o. am oprit bulele
Multumesc mult pentru raspunsuri. Ma gandisem si eu la traba cu scoicile sa le scot da nu eram inca sigur. Asteptam alte pareri. Acum sa va mai spun ceva. La black molly au burta alba, asa i-am luat. E unu mare si unu mic cred ca femela si mascul.(cred ca aici i-am nimerit pereche). Femela avea burta mai mare pana acum 2 zile si acum nu e umflata. Dar nu am vazut nici un pui. Iar intr-o zis am vazut excrementele ca erau cam rosiatice si lungi iar guppy erau mereu in spatele blackului. O sa fac un viedeo mic sa il pun sa vedeti si ceilalti pesti. poate imi spuneti cum sunt mascul sau femela. Cred ca guppy sunt amandoi masculi ca se alearga mereu si se ciondanesc.
Am pus si o poza de la acvariu darsper sa fie cat de cat clara.
Buna ziua. Sunt nou in acvaristica si am si eu cateva nelamuriri.
Am un bazin de 60x30x35 cu filtru intern pentru 60-100 l dat la maxim cu aerare la fel jumatate de zi, o planta elodea tunsa si replantata pentru a fi mai multe 3 pietre de rau fierte inaninte, nisip am ceva marunt e luat de la cineva, si niste scoici.. Am 3 neoni 2 guppy 3 zebre si 2 thoracatum. Am scris pentru ca de vreo 3 zile le-a aparut la thorcatum niste puncte albe pe corp si nunstiu daca ar putea fi gris sau altceva. Dac mi se raspunde o sa pun si niste poze. Si c alte detalii mai sunt necesare.

Forum Index » Profile for zgatiuta » Messages posted by zgatiuta
Go to: