Hai sa o luam cu inceput-ul:
Un acvariu ca sa se cicleze are nevoie de o luna de zile, tinand cont ca nu ai pesti in acvariu. Asadar daca tu dupa o saptamana ai bagat pesti in el (15 pesti sunt multi dupa parerea mea), iar acvariul abia acum a facut o luna, cel mai probabil acesta nu este inca ciclat. Cumpara niste teste de NO2/NO3 si PH si spune-ne ce rezultate ai.
Despre inmultirea plantelor ii las pe colegii mai experimentati pe plante sa raspuna.
Ai mentionat ca speli filtrul de doua ori pe saptamana. De ce? Filtrul trebuie sa il cureti atunci cand faci schimbul de apa, folosind apa pe care o scoti din acvariu, si nu trebuie sa il freci/storci ca pe buretele de bucatarie. In interiorul filtrului se creaza bacterii care descompun substantele nocive pentru pesti din acvariu. Daca il speli cu apa de la robinet omori acele bacterii. Faptul ca tu speli filtrul intareste sustinerea mea ca acvariul tau nu este inca ciclat.
Acel biofilm alb care apare pe plante se datoreaza aceluiasi lucru.
Cu mancarea trebuie sa fi atent deoarece daca le dai prea multa, si daca spui ca mananca in mai mult de 2-3 minute inseamna ca le dai prea multa, aceasta se depune pe pietris si elimina substante nocive pestilor. De ce opresti filtrul in timpul hranirii nu inteleg. Da-le mai putina mancare (cat sa manance intr-un minut) si daca mananca le mai poti pune inca o tura. Cand vezi ca nu mai mananca in maxim 60 secunde te opresti din hranire.
Asa numita "minune mare" nu este chiar asa mare

... ai spus ca ai pus mal din rau si plante in acvariu, care puteau sa "care" si melci. Si mie mi s-a intamplat la fel. Nu trebuie neaparat sa ii scoti din acvariu. Insa daca vezi ca incep sa se inmulteasca trebuie sa faci ceva sa nu ai o invazie. In cazul in care se inmultesc poti folosi cu succes melci asasini pentru a te scapa de problema
Mult succes