Message |
|
Ok. Am inteles. O sa caut lampa. Dar iar intreb: care credeti ca ar merge: pe neon sau leduri. Si daca pun capac de plexiglas chiar daca e transparent nu ia din puterea lampii? Mai bine nu mai pun. Eu am un capac de sticla si lumina am pus o banda de led in spirala pe o suprafata de 3/4 din capac pe alt geam. Si e foarte greu cand trebuie sa il ridic pt a da hrana si a face curatenie. Plus ca mu stiu daca e de ajunsa lumina pentru plante
|
 |
|
Salutare. Am si eu o intrebare: ce imi recomandati lampa pt acvariu sau capacul. Am un acvariu de 60/30/35 inca neplantat pe care o sa il vreau sa il plantez. Va multumesc
|
 |
|
Va rog aa ma.ajutati si pe mine daca se poate cu un capac pt acvariu de 60x30 cu 2 neoane ca daca iau cu unul nu cred ca este de ajuns. Pot ajunge prin bucuresti daca ma.ajuta cineva.
|
 |
|
Eu as vrea guppy, neoni, cory, melci si sa vad ce ma sfatuiti voi.
Am 5 rasbora, si o zebra si cred ca nu se prea inteleg ca eazbora stau impreuna si parca sint fixi. Parca nu se misca deloc.
Cu lumina ce ziceti sa pun tuburi de led sau de neon. Eu zic ca cele de led sunt laa fel de puternice. Daca zic ca sunt de 18w.
|
 |
|
Am un acvariu homemade de aprox. 55l.
Filtru am un fluval 204 la care trebuie sa schimb rotorul si axul. Plante o sa pun egerua densa, valisneria, un anubis si as vrea ceva care sa imite gazonul dar tot easy.
Pt co2 am gasit cu.sare de lamaie si bicarbonat de sodiu, ceva in genul.celei cu drojdie.
De suprapopulat nu cred ca o sa il suprapopulez, iar mancare, la.pestii care ii am acum abia mananca.
Dar ce lumina trebuie sa iau cu leduri. Nu e buna.lumina cu leduri? As.lua mai puternice dar nu am gasit pentru 60 cm ai mei
|
 |
|
Daca e gresit ca am facut alt topic il puteti sterge numai sa primesc ceva raspunsuri.
|
 |
|
Am mai pus in alt topic descrierea si problemele dar nu mi s-a raspuns drept pentru care am incercat alt topic.
Vreau sa fac si eu un nou startup. Va rog mult sa ma ajutati.
Am facut descrierea acvariului mai sus. Dar filtrul intern mi s-a stricat, filtrul extern fac azi comanda de piese pt refresh. Acum am pus o pompa de aer care sa bage oxigenul pt pesti si am scos nisipul. Sper sa fie bine cat de cat. Hoplo i-am donat.
Vreau sa pun un substrat jbl aqua basis si peste nisipul pe care l-am avut in acvariu dupa ce o sa il spal si poate il fierb in prealabil.
Acum cateva intrebari:
1. Furtunul care trage mizeria sa il pun in spate sau in fata (e o intrebare de copii dar asta e). Eu zic ca mai fata ca as coboara mizeria?
2. Trebuie sa bag co2 avand in vedere ca o sa bag si plante (egeea, valisneria, mossul il pun pe pietre sau pe o radacina si ceva care sa se intinda: michrantenum mote carlo sau eleocharis parva sau ce ma sfatuiti voi).
3. Lumina o sa pun 2 neoane led de 9 w sper ca e de ajuns. O sa le pun pe un capac de pvc. Sub neoane o sa pun geamul pe care il am acum ca si capac. Sper ca nu ia mult din puterea luminii. Are ceva daca pun un neon http://www.ledled.ro/led292/Tub-LED-cu-Suport-9W-T8-600mm-Alb-cald si unul http://www.ledled.ro/led921/Tub-LED-9W-T8-600mm-Alb-rece-mat sau http://www.ledled.ro/led285/Tub-LED-cu-Suport-9W-T5-600mm-Alb-rece
4. Nucile de cocos sa le pun asa cum au fost inainte? Am vazut ca se aduna mizerie acolo in ele si trebuie sa le scot mereu. Sau e de ajuns sa aspir ce e in ele.
5. Mancare le dau de la tetra fulgi si bobite (alternez) si mai am si pastile dar nu prea mananca deloc. Sa fi ramas speriati de cand erau hoplo ca erau mari si se speriau cand alergau hoplo la mancare. Nu stiu cum sa ii fac sa msnance. I-am si infometat 2 zile dar degeaba, iau o data si gata.
Testere iau luna viitoare. Numai bine se cicleaza sper si acvariul. Si pesti tot atunci. Sper sa nu ii chinui pe cei care ii am acum foarte rau.
Severum777 si cine mai este de prin zona (rm. valcea) ma puteti ajuta cu niste plante enumerate mai sus? Contracost bineinteles.
Multumesc si sper sa primesc ceva.sfaturi
|
 |
|
Vreau sa fac si eu un nou startup. Va rog mult sa ma ajutati.
Am facut descrierea acvariului mai sus. Dar filtrul intern mi s-a stricat, filtrul extern fac azi comanda de piese pt refresh. Acum am pus o pompa de aer care sa bage oxigenul pt pesti si am scos nisipul. Sper sa fie bine cat de cat. Hoplo i-am donat.
Vreau sa pun un substrat jbl aqua basis si peste nisipul pe care l-am avut in acvariu dupa ce o sa il spal si poate il fierb in prealabil.
Acum cateva intrebari:
1. Furtunul care trage mizeria sa il pun in spate sau in fata (e o intrebare de copii dar asta e). Eu zic ca mai fata ca as coboara mizeria?
2. Trebuie sa bag co2 avand in vedere ca o sa bag si plante (egeea, valisneria, mossul il pun pe pietre sau pe o radacina si ceva care sa se intinda: michrantenum mote carlo sau eleocharis parva sau ce ma sfatuiti voi).
3. Lumina o sa pun 2 neoane led de 9 w sper ca e de ajuns. O sa le pun pe un capac de pvc. Sub neoane o sa pun geamul pe care il am acum ca si capac. Sper ca nu ia mult din puterea luminii. Are ceva daca pun un neon http://www.ledled.ro/led292/Tub-LED-cu-Suport-9W-T8-600mm-Alb-cald si unul http://www.ledled.ro/led921/Tub-LED-9W-T8-600mm-Alb-rece-mat sau http://www.ledled.ro/led285/Tub-LED-cu-Suport-9W-T5-600mm-Alb-rece
4. Nucile de cocos sa le pun asa cum au fost inainte? Am vazut ca se aduna mizerie acolo in ele si trebuie sa le scot mereu. Sau e de ajuns sa aspir ce e in ele.
5. Mancare le dau de la tetra fulgi si bobite (alternez) si mai am si pastile dar nu prea mananca deloc. Sa fi ramas speriati de cand erau hoplo ca erau mari si se speriau cand alergau hoplo la mancare. Nu stiu cum sa ii fac sa msnance. I-am si infometat 2 zile dar degeaba, iau o data si gata.
Testere iau luna viitoare. Numai bine se cicleaza sper si acvariul. Si pesti tot atunci. Sper sa nu ii chinui pe cei care ii am acum foarte rau.
Severum777 si cine mai este de prin zona (rm. valcea) ma puteti ajuta cu niste plante enumerate mai sus? Contracost bineinteles.
Multumesc ca mi-ati citit povestea.
|
 |
|
Salutare.
Am acvariu 60*30*35
Filtru: un aquael pentru 60-100l pe care il inlocuiesc cu fluval 204 dupa ce achizitionez piese de schimb
Substrat: pietris 1-2 mm cred, fara substrat fertil (am o poza mai sus si poate se vede de cat e pietrisul)
Plante: egeria densa, anubias si un moss pe care o sa il leg pe piatra
As vrea sa incerc sa plantez si un gazon ceva. Ce ma sfatuiti: michrantherum monte carlo, hydrocotyle tripartite sau ce altceva ma sfatuiti.
Pesti: 5 razbora arlechin, 2 zebre + 2-3 in viitor, 1 neon + 4-5 in viitor, 2 hoplo thorachathum mari pe care vreau sa ii donez si sa iau 2 cory si 2-3 melci si as mai vrea sa achizitionez cativa guppy.
Problema e la lumina. Acum am un iluminat cu o banda de leduri care nu face fata pentru plante deloc. Am numai alge maro. As vrea sa pun 2 tuburi de t8 18W dar au exact marimea de 60 cm cat e acvariul, sau sa pun t8 de 15 3 buc.
Pentru plante trebuie sa mai pun fertilizant in apa sau iau substrat fertil si il pun sub pietris sau sa iau pietris mai mare de 2-4 mm. Sau trebuie amandoua
|
 |
|
Ce ma sfatuiti, sa iau axul pt rotor sau nu?
|
 |
|
Stiti cumva daca la hornbach dau componente din astea. Ma duc in pitesti in curand.
|
 |
|
L-am completat. Sunt din rm. Vâlcea. Scuzele mele. Nu mi-am dat seama.
|
 |
|
Axul e aproappe dublu decat rotorul. Filtrul l-am luat acum ceva timp la.pachet cu un acvariu mare cu nisipul si 2 aparate din alea care baga aer. Rotorul l-am vazut rupt cand l-am pus in functiune si apoi am vazut ca era cu banda de izolat. Dar daca ziceti ca este si axul il iau si renunt la altceva. Ca e buget limitat. Si stiu nu trebuie sa zic aici dar incerc si eu poate reusesc: DONEZ 2 THORACATUM MARI .
|
 |
|
Nu stiu ce altceva poate fi in loc de siporax85
|
 |
|
Si cu axul ce fac?
|
 |
|
Si daca tot sunt la un nou inceput, la filtrul extern fluval 204 trebuie sa ii schimb rotorul ca era rupt. Dar dupa voi ar trebui sa schimb si axul? Sa nu il iau degeaba daca nu e el de vina sau sa fac 2 comenzi. Ca prin magazine nu se gaseste. Am si niste siporax. Cum il curat ca e stat foarte mult nefolosit. Il fierb doar, si il clatesc? Sau mai auzisem sa il pun in apa cu clor sau bicarbonat de sodiu.
|
 |
|
Daca pun un burete pe sorbul de la filtrul extern ar fi mai bine? Pun si eu o intrebare. Am vazut ca se pune la piatra de aer si am zis cum ar fi buretele pe sorb.
|
 |
|
Am si o intrebare pot sa cresc ciclide in acvariul acesta? Pun un fluval 204 pt filtrare. Scot plantele si mai pun niste pietre. Ce specii as putea pune. As vrea sa renunt deocamdata la plantat.
|
 |
|
Am facut de multe ori proba. Si se amorseaza si foarte greu.
|
 |
|
Salutare tuturor.
Am un acavriu de 60*30*35, cu un filtru aquaele , 2 thoracathum,5 rasbora, 2 zebre si 1 neon din pacate. Tin sa va spun ca nu am facut teste de apa deloc. Am acvariul dupa pasti, homemade.
Le dau se mancare de 2 ori pe zi, dimineata mai putin, fulgi de la tetra. Am luat si bobite de la tetra dar pestii mici le iau in gura cand sunt in cadere si apoi le arunca. Cred ca sunt cam tari. Mai nou am luat si tablete de la tetra dar nu se apropie de ele. Se duc decat hoplo si mananca din ele. Hoplo i-am pus la donat. Fac o mizerie fff multa si ceilalti se sperie de ei.
Am ca plante egeria, anubis si un moss.
Am un filtru extern fluval 204 la care trebuie sa ii schimb rotorul si axul cred ca face un zgomot de zici ca e drujba si as vrea sa il bag in functiune. Am la filtru siporax si saculeti de carbune.
De o saptamana am scos nisipul pe care il aveam si am lasat decat o caserola in care am bagat plantele. Mossul a ramas pe piatra. Stiu ca e tare ciudat dar asta e.
Vreau sa comand rotorul si axul pentru filtru si as mai vrea sa iau niste manado dar nu stiu cate kg. Are ceva daca fac ciclarea la manado intr-un acvariu de vreo 20 l si apoi sa il montez in acvariul mare si sa pun si apa. Sau sa pun pestii in cel de 20 (pentru vreo 2 3 saptamani) si sa fac ciclarea in cel mare. Nu stau bn cu bugetul si ziceam sa fac ciclarea doar cu manado si plantele care le am, apoi sa iau fertilizantii si plantele pe care ma sfatuiti.
As vrea niste plante mai inalte in spate si un covoras verde in fata. Si apoi as vrea sa iau niste guppy, neoni, cory (ca alti sanitari nu prea merge acvariul meu) si poate zebre.
Atasez o poza cu acvariul dinainte.
|
 |
|