Message |
|
Nu ma ajuta si pe mine nimeni sa fac un Bean animal ?
|
 |
|
Salut tuturor,
Am achizitionat de curant un acvariu pentru un proiect nou.
Acvariul are urmatoarele dimensiuni :
135 cm L x 40 cm l x 60 cm H
Dimensiuni sump:
80 cm L x 35 cm l x 45 cm H
Vreau sa fac un sistem bean animal, dar nu stiu ce varianta sa aleg si cum sa procedez exact.
Problema mea este urmatoarea:
Acvariul are inaltimea totala de 60 cm, intariturile pe interiorul acvariului sunt la 50 cm de fundul acvariului.
Aceasta fiind si inaltimea maxima a coloanei de apa.
Acvariul are 2 gauri de 2,8 cm diametru una in partea stanga si alta in dreapta, gauri care se afla la doar 0.5 cm de marginea superioara a acvariului deci undeva pe la 57 cm de fundul acvariului.
Garuile respective din cate m-am interesat nu le pot folosi pentru bean animal, voi avea nevoie de altele sau cel putin asa am dedus eu.
Ce si cum imi recomandati sa fac, precizez ca avcariul il fac pentru cichlide africane si vreau sa fac si background.
Atasez si cateva poze si va stau la dispozitie cu orice dimensiuni si detalii.
Astept parerile voastre cu foarte mare interes, va rog ajutati-ma si pe mine ca tot incerc sa gasesc o varianta si toate imi dau cu " ,"  )
|
 |
|
Vand acvariu 126l
Dimensiuni acvariu: 80L x 35l x 45H
Dimensiuni Stand: 80L x 35l x 68H
Acvariul se vinde complet cu:
- Capac original cu 2 neoane T8 la care s-au adaugat 2 neoane t5 Osram 860 si 865 si o banda led rgb de 5m cu telecomanda pentru schimbarea culorilor;
- Pesti, Plante, Nisip, 2 buturugi
- Filtru intern Eheim si Incalzitor Jager 100w
- Sistem complet Co2 JBL proflora160
La cerere pot trimite mai multe poze si pot face stocul la pesti/plante.
Pentru bucuresti pot asigura transport si amenajare la domiciliul clientului.
|
 |
|
Salut,
Am scos tot pietrisul ala albastru si am adaugat Volcanitu. Am mai scapat cateva pietricele albastre dar oricum a fost munca de chinez  )
|
 |
|
Salut,
Revin cu un update al bazinului. La sfatul vostru si pentru ca si eu imi doream acest lucru am schimbat substratul. Am achizitionat de la Dan(pepika) 5kn de Volcanit si acum totul arata asa....
|
 |
|
Salut,
Bine ai venit!
|
 |
|
psihoactiv wrote:
stefanp wrote:Cand am inceput sa dau scroll si am vazut frunzele echinodorusului ma pregateam sa-ti spun ca-mi place...
Dupa care am ajuns la pietrisul albastru :
E clar il schimb cat de curand nu mai astept o luna  ) Asa e cand nu ai rabdare...
|
 |
|
Salut,
Am citit multe despre inmultirea la endleri, dar sunt pareri si pareri.
As vrea sa va intreb si pe voi daca Endleri isi mananca puii si deasemenea daca este adevarat mitul cum ca daca temperatura este de maxim 25 grade majoritatea vor fi masculi, daca temperatura este mai mare majoritatea vor fi femele.
|
 |
|
Salut,
Nu intentionez sa-l mai si recuperez il scot complet incet pana ajung la cel fertil, e ceva de munca dar eu consider ca va merita. Momentan il las sa se stabilizeze inca 3-4 saptamani pentru ca nu vreau sa umblu iar la el acum si il voi schimba cu siguranta. Multumesc pentru indrumare nu m-am gandit la Dan cand am luat substratul.
|
 |
|
Salut,
Am cumparat initial doar Manado pentru ca Volcanit nu am gasit (asta imi doream) l-am pus frumos si am pus apa jumatate de bazin si se tot ridica citisem si stiam ca se va stabiliza dar dupa o zi tot aveam impresia ca e prea usor asa ca am zis il combin cu pietris maro/negru sa nu se observe foarte mare diferenta. Ii spun sotiei cumpara 5l de pietris mic in drum spre casa si vine cu asta albastru... asa a ajuns acest pietris acolo.
Am inteles de la un coleg "Victor z" ca un alt coleg de pe forum are Volcanit de vanzare, insa am uitat despre cine e vorba. Daca ma puteti ajuta vreau si eu 5-7kg de Volcanit pentru a schimba Manado-ul combinat cu pietris. Stiu ca imi va afecta oarecum ciclarea dar daca il iau incet cu un card pana dau de substratul fertil cred ca nu vor fi mari probleme plus ca pot sa mai adaug o fiola de bacterii.
Iti multumesc!
|
 |
|
Salut,
Am potnit si eu un setup asemanator acvariu tot de 54l. vezi la jurnal acvarii plantate "New endler home"
Uite cum am procedat eu si totul este oky.
Am optat pentru substrat fertil JBL AquaBasis Plus peste care am adaugat JBL Manado amestecat cu pietris de granulatie 1-2mm.
Din punctul meu de vedere Manado este prea usor si lasat singur daca ai pesti care rascolesc substratul iti scoate plantele din substrat. Sincer iti recomand sa pui Aqua Medic Volcanit in loc de Manado.
Am facut ciclarea destul de repede in urmatorul fel:
Am pus substratul si plantele si am adaugat 10l de apa din bazinul mare si un filtrul de la acvariul mare unde aveam doua, am compeltat cu apa statuta, am adaugat o fiola de biodigest, am facut schimburi mici de apa odata la 2 zile 5l de apa. In a 4 a zi am mai adaugat o fiola de biodigest. Dupa o saptamana in care am facut in fiecare zi teste de apa ciclarea sa terminat si totul e oky.
|
 |
|
Buna ziua,
Acum 6 luni cand am achizitionat primul acvariu nu stiam foarte multe despre acvaristica si nici nu am crezut ca acest microb ma va prinde asa mult. Atunci imi doream un acvariu pentru mine in proportie de 40% si 60% pentru copii. Asa ca am cumparat un acvariu sh cata ciclat, fara sa-mi dau seama l-am deciclat pentru ca am spalat substratul si filtrul, mai pe scurt am luat-o de la 0 si am facut multe greseli.
De atunci am citit in fiecare zi m-am documentat am reparat fiecare gresala facuta si eu zic ca am evoluat cu acvariul mare, dar imi doream sa incep un acvariu de la 0 si sa-l fac asa cum am invatat de pe forum.
Cum nu aveam spatiu pentru un acvariu cu cichlide, nu voi renunta la acest vis, am decis sa fac un acvariu plantat cu endleri.
Asa ca am achizitionat un acvariu micut 60L x 30l x 30H si m-am apucat de treaba.
Echipamente:
Acvariu 54l
Capac cu 3 neoane de 15W - Voi inlocui cat de curand un neon cu unul cu lumina calda si voi adauga o banda led rosie/roz
Filtru intern hailea 250l/h - il tin mai mult pentru valuirea apei la suprafata
Filtru extern Eheim 2213 cu inele ceramice si matrix + reactor cu 250ml purigen
Incalzitor 100w
Termometru
Jbl proflora CO2, difuzor ceramic + test permanent CO2 de la jbl
Substrat:
JBL AquaBasis Plus
JBL Manado amestecat cu pietris de 1-2mm - Din punctul meu de vedere Manado este forte usor, imi doream Volcanit dar nu am gasit.
Flora:
Pogostemon erectus 3 plante
Echinodorus tricolor 1 planta
Micranthemum Monte Carlo 6 poturi
Aeschynomene fluitans 1 planta care pluteste
Murdannia keisak
Eleocharis acicularis
Mai sunt doua pe care nu mai stiu cum se numesc.
Fauna:
10 Endleri 5 - masculi si 5 femele Clasa N achizitionati de la Emil Visan
Ciclarea am facut-o destul de repede in 5 zile cu teste efectuate in fiecare zi.
M-am folosit de filtrul de la acvariul mare unde aveam doua si de 10 l de apa din acvariul mare.
Am adaugat si 2 fiole de biodigest, una in prima zi si a 2 a in a 4 a zi.
Atasez si pozele cu acvariul si astept sfaturile si parerile voastre.
|
 |
|
Multumesc! Au fost plantate acum asteptam sa creasca 
|
 |
|
Vand acvariu cub cu dimensiunile 38L x 32l x 40H 48l Acvariul a fost folosit pentru discusi(pui) - 80 RON
Vand acvariu cu dimensiunile 50L x 30l x 30H 45l Acvariul este impecabil fara zgarieturi si alte defecte - 70 RON
Vanr rotor nou pentru filtrele externe eheim 2013/2113/2213/2313 - 70 RON
Pot asigura transportul personal in bucuresti.
|
 |
|
Se poate inchide. Pesti au ajuns la colegul nostru Niro!
|
 |
|
Cum spune si titlul, donez 3 carasi aurii, au fost primiti acum aproximativ o luna si din pacate nu se inteleg cu restul pestilor din acvariu si a trebuit sa-i separ.
Se pot ridica de la metrou Crangasi oricand sau discutam la telefon si ii livrez seara dupa ora 9(din motive de trafic) in bucuresti.
Telefon:0767966991
|
 |
|
Revin cu o poza dupa reamenajarea acvariului.
|
 |
|
Filtrele sunt intr-o stare foarte buna, nu curg, sunt silentioase insa asa cum spunea si colegul NIMENI nu are sistem de amorsare trebuie sa-l amorsez cu filtrul intern pe care il am, fiind 2 puse in acvariu am 4 furtune care intra in acvariu.. nu e tocmai oky.
Legat de amenajarea acvariului, astazi am schimbat apa si am rearanjat plantele, am scos corabia si am renuntat si la piatra de aer.
#Shubi Apreciez criticile de orice fel, doar asa putem evolua ca si oameni, nimeni nu sa nascut invatat si consider ca am destul timp la dispositie pentru a invata cat mai multe despre acest domeniu.
O seara buna.
Aex
|
 |
|
Salut,
Ce pot face in legatura cu piatra de aer? Ce imi recomanzi sa folosesc?
As vrea sa dau cele 2 filtre si sa achizitionez un jbl cristalprofi 901 sau 700. Dar sunt deschis si astept sfaturi in legatura cu filtrul.
|
 |
|
Salut,
Stiu ca este foarte populat. Intentionez sa achizitionez un acvariu mai mare 250-300l eventual doar acvariul si capacul si sa fac eu standul, iar in acel acvariu sa iau totul de la 0 pentru a fi exact asa cum imi doresc.
Substrat, pietre/radacini pentru decor, plante etc. . . sa-l las la ciclat asa cum trebuie si sa mut toti pesti acolo dupa ce totul este oky.
Corabia stiu ca nu prea se potriveste cu decorul, ea nu scoate bule am pus eu piatra de aer in spatele ei pentru a o masca.
Acest acvariu a fost achizitionat sh si asa a venit cu substratul asta care nu prea imi place cu corabia...fara plante, plantele le-am pus eu si cu ceva pesti, am mai achizitionat si eu neonii, carasii si un scalar (cel negru).
|
 |
|