[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
New Endler Home  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
piratuxxx
Junior member

IP:

Buna ziua,

Acum 6 luni cand am achizitionat primul acvariu nu stiam foarte multe despre acvaristica si nici nu am crezut ca acest microb ma va prinde asa mult. Atunci imi doream un acvariu pentru mine in proportie de 40% si 60% pentru copii. Asa ca am cumparat un acvariu sh cata ciclat, fara sa-mi dau seama l-am deciclat pentru ca am spalat substratul si filtrul, mai pe scurt am luat-o de la 0 si am facut multe greseli.
De atunci am citit in fiecare zi m-am documentat am reparat fiecare gresala facuta si eu zic ca am evoluat cu acvariul mare, dar imi doream sa incep un acvariu de la 0 si sa-l fac asa cum am invatat de pe forum.

Cum nu aveam spatiu pentru un acvariu cu cichlide, nu voi renunta la acest vis, am decis sa fac un acvariu plantat cu endleri.

Asa ca am achizitionat un acvariu micut 60L x 30l x 30H si m-am apucat de treaba.

Echipamente:
Acvariu 54l
Capac cu 3 neoane de 15W - Voi inlocui cat de curand un neon cu unul cu lumina calda si voi adauga o banda led rosie/roz
Filtru intern hailea 250l/h - il tin mai mult pentru valuirea apei la suprafata
Filtru extern Eheim 2213 cu inele ceramice si matrix + reactor cu 250ml purigen
Incalzitor 100w
Termometru
Jbl proflora CO2, difuzor ceramic + test permanent CO2 de la jbl

Substrat:
JBL AquaBasis Plus
JBL Manado amestecat cu pietris de 1-2mm - Din punctul meu de vedere Manado este forte usor, imi doream Volcanit dar nu am gasit.

Flora:
Pogostemon erectus 3 plante
Echinodorus tricolor 1 planta
Micranthemum Monte Carlo 6 poturi
Aeschynomene fluitans 1 planta care pluteste
Murdannia keisak
Eleocharis acicularis
Mai sunt doua pe care nu mai stiu cum se numesc.

Fauna:
10 Endleri 5 - masculi si 5 femele Clasa N achizitionati de la Emil Visan

Ciclarea am facut-o destul de repede in 5 zile cu teste efectuate in fiecare zi.
M-am folosit de filtrul de la acvariul mare unde aveam doua si de 10 l de apa din acvariul mare.
Am adaugat si 2 fiole de biodigest, una in prima zi si a 2 a in a 4 a zi.

Atasez si pozele cu acvariul si astept sfaturile si parerile voastre.

[Thumb - IMG_6857.JPG]

[Thumb - IMG_6856.JPG]

[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Cand am inceput sa dau scroll si am vazut frunzele echinodorusului ma pregateam sa-ti spun ca-mi place...
Dupa care am ajuns la pietrisul albastru

Echinodorusul in continuare imi place, dar de ce ai pus pietris albastru printre manado zau ca nu-mi pot da seama
Dupa cum vad eu treaba, singura sansa e sa creasca gazonul si sa acopere substratul.
Si tot legat de plante, n-ar fi rau sa muti echinodorusul mai intr-o laterala, nu da bine chiar in mijlocul bazinului.

Referitor la lampa, nu mai trebuie sa adaugi banda de leduri.
3 tuburi de 15 W sunt de ajuns.
Daca vrei o varianta mai ieftina poti folosi un osram 830 si doua 865.

In rest, ce sa zic, daca nu era pietrisul ala, era numai bine.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
piratuxxx
Junior member

IP:

Salut,

Am cumparat initial doar Manado pentru ca Volcanit nu am gasit (asta imi doream) l-am pus frumos si am pus apa jumatate de bazin si se tot ridica citisem si stiam ca se va stabiliza dar dupa o zi tot aveam impresia ca e prea usor asa ca am zis il combin cu pietris maro/negru sa nu se observe foarte mare diferenta. Ii spun sotiei cumpara 5l de pietris mic in drum spre casa si vine cu asta albastru... asa a ajuns acest pietris acolo.

Am inteles de la un coleg "Victor z" ca un alt coleg de pe forum are Volcanit de vanzare, insa am uitat despre cine e vorba. Daca ma puteti ajuta vreau si eu 5-7kg de Volcanit pentru a schimba Manado-ul combinat cu pietris. Stiu ca imi va afecta oarecum ciclarea dar daca il iau incet cu un card pana dau de substratul fertil cred ca nu vor fi mari probleme plus ca pot sa mai adaug o fiola de bacterii.

Iti multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 28/10/2014 00:24:45

[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Pai n-ai mai putut astepta o zi sa iei altul?
Ma rog, de-acum asta e, dar daca o sa vrei sa-l scoti, cum e amestecat, va fi munca de chinez batran
Manado-ul e intr-adevar mai usor, dar poti creste plante fara probleme, inclusiv gazon

Uite volcanit: http://pepika.ro/substrat-aquamedic-volcanit-5-kg-REF21139--p254086.html

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

cand scapi de substratul artificial (albastru) o sa arate mult mai natural.

Poti sa adaugi si ceva moss pe lemne si sa maschezi filtrul iar echinodorusul nu prea se potriveste cu dimensiunile acvariului, axeazate pe plante mai mici.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
piratuxxx
Junior member

IP:

Salut,

Nu intentionez sa-l mai si recuperez il scot complet incet pana ajung la cel fertil, e ceva de munca dar eu consider ca va merita. Momentan il las sa se stabilizeze inca 3-4 saptamani pentru ca nu vreau sa umblu iar la el acum si il voi schimba cu siguranta. Multumesc pentru indrumare nu m-am gandit la Dan cand am luat substratul.
[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Poti gasi volcanit la magazinele de specialitate, nu am facut o comparatie de pret ca sa-ti spun unde este mai scump
Nici mie nu-mi place acel albastru, sincer este strident.

Succes,
Dan
piratuxxx
Junior member

IP:

Salut,

Am citit multe despre inmultirea la endleri, dar sunt pareri si pareri.

As vrea sa va intreb si pe voi daca Endleri isi mananca puii si deasemenea daca este adevarat mitul cum ca daca temperatura este de maxim 25 grade majoritatea vor fi masculi, daca temperatura este mai mare majoritatea vor fi femele.
[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Cand am inceput sa dau scroll si am vazut frunzele echinodorusului ma pregateam sa-ti spun ca-mi place...
Dupa care am ajuns la pietrisul albastru :

piratuxxx
Junior member

IP:

psihoactiv wrote:
stefanp wrote:Cand am inceput sa dau scroll si am vazut frunzele echinodorusului ma pregateam sa-ti spun ca-mi place...
Dupa care am ajuns la pietrisul albastru :

E clar il schimb cat de curand nu mai astept o luna) Asa e cand nu ai rabdare...
[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

De macat, sa fii sigur ca ii mananca, asta daca ii prind...
Legat de temparatura, e prima data cand aud asa ceva.

Cryptic Cherries - West-Africa river
stefanp
Moderator

IP:

Daca tot vrei sa-l schimbi, eu te-as sfatui sa-l schimbi acum.
Nu mai astepta sa stabilizezi bazinul, dupa care iar sa-i dai in cap...

Ma rog, asta e parerea mea

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
piratuxxx
Junior member

IP:

Salut,

Revin cu un update al bazinului. La sfatul vostru si pentru ca si eu imi doream acest lucru am schimbat substratul. Am achizitionat de la Dan(pepika) 5kn de Volcanit si acum totul arata asa....
[Thumb - IMG_6874.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2014 18:27:35

[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Eh, parca alta treaba
Ai schimbat cu totul sau ai adaugat volcanitul pe deasupra?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
piratuxxx
Junior member

IP:

Salut,

Am scos tot pietrisul ala albastru si am adaugat Volcanitu. Am mai scapat cateva pietricele albastre dar oricum a fost munca de chinez)
[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cu mult mai frumos, dar ai grija cum aspiri substratul sa nu ridici aquabasis-ul in masa apei

Mama prostilor e mereu gravida!

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: