Message |
|
Buna,
Asta e o sonda cu gel care nu se poate reincarca, producatorul in descriere sune ca te tine 6 luni acum e o chestie de noroc, cunosc persoane care au folosit o astfel de sonda peste un an, dar si persoane care dupa 2 luni sonda sa dus.
|
 |
|
Vand Endleri Clasa N
Endlerii provin de la Emil Visan, care mai departe ii are de la Fabian care i-a importat in 2008 direct din Columbia de la Adrian Hernadez.
6 lei bucata - Comanda minima 10 bucati ( 5 masculi si 5 femele)
Doar masculi/femele - 10 ron bucata
|
 |
|
Salut,
Incearca si vezi daca merge la 0.5 bari dar slabe sanse.
|
 |
|
Salut,
Bine ai venti pe forum. Deschide un topic nou la sectiunea coltul incepatorului si acolo vom discuta mai multe. Aici doar ne prezentam.
Sunt multe de imbunatatit.
1. Renunta la castel si la acele pietricele din sticla
2. Alt sfat ar fi sa schimbi substratul cu ceva mai natural, si de o granulatie mai mica. Un jbl manado, volcanit, cuart negru.
3. Daca schimbi substratul plantele le vei putea planta direct in substrat fara a mai fi nevoie sa le pui in boluri care nu arata tocmai oky in acvariu.
4. Sfatul meu este sa renunti la caraselul acela. Va creste foarte mare, sunt niste pesti care fac foarte multa mizerie si nu isi are locul in acest acvariu, au nevoie de mult spatiu si prefera o apa mai rece decat resul pestilor pe care ii ai in acvariu.
|
 |
|
Salut,
Este un difuzor pe care il poti folosi doar daca ai butelie de co2, presiunea de lucru e undeva pe la 2bari, eu am avut unul care mergea de la 2.5 in sus deci nu ai nici o sansa sa sufli prin el.
|
 |
|
Salut,
Are baterie interna care sa dus... mai jos ai specificatiile care iti spun clar ca are baterie pentru a memora setarile. Rezolvarea e simpla, desfaci controller-ul vezi ce baterie are si o inlocuiesti.
Voltage: 160V-240V
Max Load 16 A 3680W
Mini Setting Time 1 Minute
Operating Temrature -25~60C
Accuracy <0.5 SEC/DAY
Battery Backup Rechargeable Ni
Display LCD
Size 160*110*55mm
Weight 800g
|
 |
|
Se poate inchide. S-au donat. Multumesc!
|
 |
|
Donez un pleco adult aproximativ 20cm si 5 melci pomaceea.
Se pot ridica din crangasi sau ne putem vedea undeva la mijloc.
Contact. pm sau 0734.530.879 pana in ora 12 noaptea in fiecare zi.
|
 |
|
Salut,
Imi permit sa deschid acest topic, stiu ca sunt o multime de discutii pe acest subiect, dar de curand am gasit o pompa automata pentru dozarea fertilizantilor si vreau sa stiu si parerea voastra despre aceasta pompa.
Product Description
Feature
Automatically micro-computer control
Pump is supplied a long life Pharmed hose(lifespan is 60 times than silicon tubes)
Interactive interface parameter settings
Use Calibration system, to Calibrate pumps, more accurate
Can manage up to 6 channel of expansion
pump can be set start and stop time separately
Specifications
Model: MCD-3-M
Power suppply: 12V 2A (come with the power adapter for worldwide)
Accuracy: better than ± 3%
Size: 220x140x60mm
Flow:1-4999ml
Cycle : Max :24 cycle per day
6M silicon Tube include
A measuring cylinder include
Pret 99$ plus transport.
Acesta este link-ul produsului http://www.amazon.com/Marine-MCD-3-M-Channel-Expansion-Aquarium/dp/B00LLW9ULQ/ref=sr_1_272?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1417872344&sr=1-272
La pretul acesta imi pare o super afacere, avand in vedere ca are si controler pentru fiecare pompa in parte si are totusi posibilitatea de a fertiliza 3 produse diferite in cantitati intre 1 si 4999ml.
Mai foloseste cineva asa ceva?
Astept parerile voastre!
|
 |
|
Am decis sa nu mai renunt la cele 2 t8 uri care au venit in capac de la inceput le las acolo si pe alea si mai adaug 2 t5 uri
Astfel voi avea ca si iluminare, din spatele acvariului in fata urmatoarele neoane
t5 - giesemann middat 6000k 24w
t8 - Philips extreme cool day 18w
t5 - Aquamedic Plant grow 24w
t5 - Aquamedic Plant grow 24w
t8 - Philips extreme cool day 18w
t5 - giesemann middat 6000k 24w
As mai lucra putin la ordinea neoanelor, dar le pot schimba si pe parcurs. Daca aveti un sfat legat de orfinea neoanelor il accept cu placere.
|
 |
|
Salut,
Am un acvariu de 126l cu urmatoarele dimensiuni:80L x 35l x 45H
Este vorba despre un acvariu plantat.
Folosesc Butelie co2 cu reactor(bag 2/3 bule pe sec)
Fertilizez in fiecare dimineata cu 4ml micro si 4ml macro.
In prezent iluminarea este asigurata de 4 tuburi(2xt8 18w si 2xt5 24w)
Vreau sa schimb lumina si m-am gandit la un upgrade cu 5xt5 de 24w, nu pot sa pun 39 pentru ca nu imi permite lungimea acvariului, mai exact a capacului(capac de fabrica...)
Schema cu amplasarea neoanelor se regaseste in poza de mai jos.
Eu m-am gandit la urmatoarea schema pentru lumina:
8:30-9 Un singur neon
9-11 3 neoane aprinse
11-14 toate 5
14-14:30 un singur neon
14:30-16:30 pauza
16:30-16:45 un neon
16:45-17 3 neoane
17-21 5 neoane
21-21:30 un neon
21:30 stingerea
Va rog sa ma ajutati in alegerea tuburilor si perioada de iluminare
|
 |
|
Vand Urmatoarele:
Acvariu 54l cu capac de fabrica dodat cu un neon t8 la care am mai adaugat 2 neoane t5
Dimensiuni Acvariu:60x30x30 - 150ron
Stand acvariu cu dimensiunile 81Lx36lx70h - 120 ron
Filtru intern Eheim 2210 - 550l/h - 50 Ron
Pompa Aer sera cu 4m de furtun si piatra jbl 30 ron
Difuzor CO2 Jbl ceramic - 25 ron
Tester Ph Jbl sigilat 20 ron
Tester Permananet co2 jbl sigilat 35 ron
Maternitate 10 ron
|
 |
|
Salut,
Am vandut bazinul respectiv si urmeaza sa fac unul de la 0. Multumesc mult.
|
 |
|
Cumpar 10kg volcanit. Telefon 0767966991 sau pm.
|
 |
|
Un e1500 sau te poti indrepta catre un eheim prfesional 2, daca ai bani iti recomand 3.
Eu folosesc un e900 la un acvariu de 63l si am adaugat si un reactor cu purigen. Ce scrie pe cutie e marketing in realitate lucrurile sunt putin diferite.
Pe partea biologica(matrix.siporax, etc) nu trebuie sa faci nimic alea se clatesc odata la 3-6 luni intr-un vas cu apa din acvariu.Cand vezi ca nu mai are debitul de la inceput. Pe partea mecanica(bureti) acelasi lucru/ Daca folosesti si perlon ala se schimba odata la 2 saptamani - o luna, in functie de incarcatura biologica.
|
 |
|
Va multumesc pentru sfaturi. Clar raman la sump asa cum am stabilit de la inceput.
Ma omoara asteptarea.... dar se pare ca nu am ce face trebuie sa astept.
Ma tot uit la bazin cu sta frumos il mai sterg de praf mai gasesc cate ceva de mesterit pe la suport... Luni voi duce bazinul la Dan(pepika) pentru constructia sistemului si gaurirea sticlei si sper ca de luni incolo sa-mi fie mai usor avand in vedere ca nu am sa-l mai vad.
Iar in perioada cat sta la Dan am timp sa cumpar pompa sa fac partea electrica si sa cumpar materialele filtrante pentru sump.
|
 |
|
Salutare,
Am facut cateva calcule si tind sa mai iau in calcul o varianta, va intreb pe voi ce imi recomandati.
Acvariu este destinat cichlidelor africane, am o problema foarte mare cu calitatea apei, doresc sa fie cristal fara particule aflate in suspensie o apa perfecta.
BA cu sump sau EHEIM 2080. Investitia e tot acolo, am gasit un EHEIM 2080 sh la 800 ron mai negociez putin il scot la 750-700 iar constructia BA cu gauri si cu pompa din sump ma duc tot acolo.
Materialele filtrante nu le-am luat in calcul pentru ca indiferent de alegere trebuie sa le cumpar.
|
 |
|
Salutare,
Pentru ca momentan nu am gasit pe cienva care ar putea sa se deplaseze pana la mine pentru a da gauri in acvariu am gasit pe un alt forum(probabil exista si aici pe forum) un topic scris de Dragos cu un sistem care nu necesita gauri in acvariu. Este vorba de sistemul din imaginea atasata.
Am urmatoarele intrebari in legatura cua cest sistem.
1. Pana la ce nivel pot urca cu bucla care se sprijina de acvariu.
Eu de la suprafata apei din display pana la marginea de sus a acvariului am 10 cm, plus ce coboara cutia interna sub nivelul apei din display.
2. As vrea sa fac cutia pe spate dar ma cam incurca intariturile longitudinale. Ce solutie ar exista?
|
 |
|
Salut,
Koala iti multumesc f mult pentru raspuns, am citit tot ce se putea legat de BA de pe forum. Mai putin articolele din link-urile postate de Dragos din topicul lui, dar speram eu sa existe o solutie mai...  I-am scris lui Dragos si sper sa-mi raspunda, deja imi sunt mult mai clare lucrurile si anume.
- Am renuntat definitiv la idea ca pot sa folosesc macar una din cele 2 gauri pe care le are bazinul;
- 2 gauri noi cutie interna cutie externa si tevaraie .
Exista un coleg pe forum care ar fi dispus sa ma ajute? Contra cost, barter  , dau o masa o sticla de alcoohol
- In primul rand am nevoie de un maestru pentru cele 2 gauri
- Dimensiuni, calcule, cote pentru cele 2 cutii si nu in ultimul rand tevaraia si reglajul animalului.
|
 |
|
Salut,
Iti multumesc pentru raspuns, insa eu am o roblema in constructia bean animalului  cele 2 gauri ale mele sunt foarte sus la aproximativ 6 cm deasupra apei.
Pot sa urc cu apa pana la intarituri pentru ca la aproximativ 2 cm deasupra intariturilor sunt neoanele.
Nu ma deranjeaza sa fac o cutie pe interior pe toata lungimea bazinului sub intarituri dar asta presupune 3 gauri in geamul din spate, gauri pe care nu pot sa le dau eu, acesta este si motivul pentru care am apelat la ajutorul vostru. Sunt dispus sa platesc pe cineva care imi poate da gaurile si eventual sa ma ajute cu calculele exacte pentru constructia animalului.
Astept cu interes sfaturile colegilor de forum.
|
 |
|