salut baieti, va prezint , cu speranta unor sfaturi si remarci din partea voastra, primul acvariu , ce troneaza in camera fiului meu

, ca un hobby ce probil il va interesa mai mult pe parcurs decat acum(6,5 ani).
este vorba un de acvariu de 120l de la Juwel, modelul Lido, foarte dragutz ca aspect exterior, dotat cu lampi juwel t5 24w + reflektoare hiflex juwel (cu ajutorul lor poti orienta iluminatul in anumite parti ale acvariului

)
filtrul este cel standard, intern, bioflow 3.0 600l/h, substrat: placi de turba presata vitacraft, 2,5l aquabasis jbl, 1l substrat bio homemade de la un petshop din zona, 7 bile fertilizante de la jbl si pietris manado de la jbl.apa a fost ajutata la ciclare cu nitrivec de la sera iar dupa cateva zile am bagat doi somni iar mai tarziu, restul.
plante ar fi hygrophila polysperma,vallisneria, echionodorus amazon sword, 3 feluri de anubias si ceva de suprafata ,Hydrocharis morsus-ranae.
din fauna fac parte doi scalari de talie medie

sper sa nu intrig pe nimeni din cauza spatiului limitat dar astia chiar ii plac fiului meu, 12 Hyphessobrycon rosaceus, un Pterygoplichthys gibbiceps si un Megalechis thoracata.
apa a primit ceva fertilizanti pe baza de fier, mangan, etc, ferroplant de la bioplast,plantamin de la tetra, variosan minerale de la bioplast si morena de la sera (pt proprietatile apei intunecate) pana acum, din pacate doar dupa instructiiunile de pe ambalaje , o trusa de testere lichide urmeaza foarte curand.
toate plantele ,inafara de hygrophila, cresc lent si cu diferite probleme de tipul frunzelor galbui si alocuri gaurite, probabil datorita lipsei de co2, instalatie care urmeaza iar in viitorul foarte apropiat.
pestii par ca se simt bine

, sunt foarte vioi si cersesc ,cel putin scalarii, mereu mancare, primesc granule dennerle , fulgi diferiti sera si ceva pastile verzi sera pt somni.
ceva poze care probabil spun mai mult decat toata descrierea de mai sus