[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: criscris
Forum Index » Profile for criscris » Messages posted by criscris
update dupa vreo 3 luni de la start, pestii sunt toti sanatosi si foarte vioi (inca)
foarte interesant, un fel de dark forest acvatica, ce e chestia aia alba, o alga ceva?
@ Mihai Boldor, cat ghinion sa ai sa fie toti de acelasi gen
merci merci baieti
macropodus sunt spre norocul lor linistiti altfel aveam o mare problema caci nu aveam cu-i sa ii dau iar la magazin nu ii primeau inapoi.
@ bogdivaio, jur ca am frecat radacina aia de mangrova pe toate partile (este mult mai mare decat se vede in poza) si asta e singura pozitie in care sta fix, oblica dealtfel vazuta dintr-un alt unghi
wow, super tare, nici nu stiam ca anubias dezvolta floare, asta e aprecierea plantelor pt. cadoul sotiei
update dupa aproape o luna de la start
) cel mai haios thread din ultima perioada.
ar trebui un "Like" tab la commenturi, unele merita.

cumva ai facut singur haz de necaz prin titlul thread-ului.
sper sa ai bafta si sa revina la innotatul pe orizontala.
icrele , dimineata , erau disparute, probabil mustaciosul le-a servit drept cina ;in fine, scalarii nu pareau afectati de disparitia subita a posibililor mostenitori.
ieri am facut o vizita la un acvashop fara vreun interes de a cumpara ceva, doar gen gura casca, cand am vazut un acvariu cu niste pesti foarte interesanti , si anume pestele paradis, dupa detaliile acvariului meu, responsabilul m-a asigurat ca nu au nici o problema in convietuirea cu scalarii , asa ca am luat o pereche , dar in acvariu, scalarii i-au cam fugarit la inceput de eram cat pe ce sa ii mut intr-o vaza pe noii veniti ,astazi insa am vazut ca s-au domolit, am schimbat curentul in acvariu astfel incat plantele plutitoare se strang in coltul opus teritoriului scalarilor, ei fiind iubitori de asemenea plante, pare ca se simt destul de in largul lor pt. un nou inceput.
scorpionul, te referi la cei doi, realmente maturi, ca vor mai creste si vor trebui donati sau la viitorii pui?
fara teste, am mai adaugat kalium si inca niste chestii micro si macro, dupa 3-4 zile plantele arata mai bine, merci pentru sfat, insa astazi am gasit o surpriza in bazin;"OO";
trebuie intervenit cu ceva sau doar lasat in voia naturii? am observat ca au de suferit ceilalti pesti care sunt alergati des prin acvariu.
la aprox. doua ore de functionare, bilele se disipa pana in al 4-lea segment de sus, deci cele 4 sunt cam in plus ma gandesc; dar tot trebuie mascat
astazi a ajuns in sfarsit instalatia co2 , jbl proflora m602 cu magnetventil ,si are un reactor taifun destul de mare ,montat complet.
e necesar /benefic tot sau pot scoate ceva segmente oare? estetic e cam "inestetic" iar bulele de co2 sunt mari si nu se dizolva nici macar pe lungimea completa ,ajung la suprafata asa cum ies de pe furtun
ce planta inalta s-ar potrivi pentru mascarea lui si nu ar strica aspectul general?
merci, sper sa se mentina, are deabia nici 3 sapt.
mustaciosul (megalechis) l-am luat datorita energiei pe care o emana absolut constant iar celalalt l-a cumparat sotia gresit ,de fapt trebuia sa-i aduca o pereche celuilalt, insa a ramas pana la urma.
stiu ca se fac mari si vor trebui donati candva, probabil curand,gebbiceps creste parca vazand cu ochii

majoritatea plantelor au probleme si cresc greoi, saptamana asta voi face sper in sfarsit ceva teste.
merci , ursuletii le ofera moonlight cu veioza lor ce are un bec albastru difuz

am citit in descrierea ta ca folosesti easy carbo si in acelasi timp instalatie co2? sunt fertilizari diferite?

apropo, misto setup-ul tau
salut baieti, va prezint , cu speranta unor sfaturi si remarci din partea voastra, primul acvariu , ce troneaza in camera fiului meu , ca un hobby ce probil il va interesa mai mult pe parcurs decat acum(6,5 ani).
este vorba un de acvariu de 120l de la Juwel, modelul Lido, foarte dragutz ca aspect exterior, dotat cu lampi juwel t5 24w + reflektoare hiflex juwel (cu ajutorul lor poti orienta iluminatul in anumite parti ale acvariului )
filtrul este cel standard, intern, bioflow 3.0 600l/h, substrat: placi de turba presata vitacraft, 2,5l aquabasis jbl, 1l substrat bio homemade de la un petshop din zona, 7 bile fertilizante de la jbl si pietris manado de la jbl.apa a fost ajutata la ciclare cu nitrivec de la sera iar dupa cateva zile am bagat doi somni iar mai tarziu, restul.
plante ar fi hygrophila polysperma,vallisneria, echionodorus amazon sword, 3 feluri de anubias si ceva de suprafata ,Hydrocharis morsus-ranae.
din fauna fac parte doi scalari de talie medie sper sa nu intrig pe nimeni din cauza spatiului limitat dar astia chiar ii plac fiului meu, 12 Hyphessobrycon rosaceus, un Pterygoplichthys gibbiceps si un Megalechis thoracata.
apa a primit ceva fertilizanti pe baza de fier, mangan, etc, ferroplant de la bioplast,plantamin de la tetra, variosan minerale de la bioplast si morena de la sera (pt proprietatile apei intunecate) pana acum, din pacate doar dupa instructiiunile de pe ambalaje , o trusa de testere lichide urmeaza foarte curand.
toate plantele ,inafara de hygrophila, cresc lent si cu diferite probleme de tipul frunzelor galbui si alocuri gaurite, probabil datorita lipsei de co2, instalatie care urmeaza iar in viitorul foarte apropiat.
pestii par ca se simt bine , sunt foarte vioi si cersesc ,cel putin scalarii, mereu mancare, primesc granule dennerle , fulgi diferiti sera si ceva pastile verzi sera pt somni.
ceva poze care probabil spun mai mult decat toata descrierea de mai sus
merci merci, set-ul l-am dat mai departe pt. ca buteliile nu mai aveau tüv si inca niste chestii de siguranta si nu puteau fi folosite, erau prea vechi, in curand voi cumpara unul nou, am observat in toata perioada de la infiintarea acvariului, aproximativ 2 -3 saptamani, ca plantelor nu le merge prea stralucit.deschid un nou topic cu toate informatiile acvariului and co.
am gasit pana la urma un manual si pe unul din orificii, cel cu stutzul mai gros se conecteaza un furtun de apa, care vine de la o pompa separata sau posibil (sper) in cazul meu filtrul interior.

acum am observat ca instalatia e pentru acvarii de pana la 800L, are vreo treaba oare daca acvariul meu e doar de 120?

arata super traseul bilelor in reactorul din video, inca o atractie in acvariu

de-abia maine reusesc sa umplu butelia, in prezent goala
se poate cumva conecta la pompa interna a acvariului meu?
da, ai dreptate, un fel de sita chiar.
rezulta atunci ca una din cele doua orificii de sus e folosita pentru un flux de apa care vine de la...?
vreo pompa ceva?
Salut baieti, sunt foarte nou pe aici dar si in materie de acvaristica!
de curand am incropit un acvariu juwel lido de 120 de litri cu ceva plante si vreo trei pesti, pana acum.
Dorind ca florei si faunei acvatice sa nu le lipseasca nimic, am achizitionat la mana a doua un set de co2 sera cu ph controller.problema e ca nu am manual de utilizare si nici google nu imi gaseste nimic.
in mare imi dau seama cum functioneaza si cum se asambleaza dar un lucru imi este mai mult decat ciudat si anume de ce are reaktorul co2 doua orificii paralele in loc de una, o intrare a gazului si eventual o iesire sau...altceva? voi pune o poza in curand pentru mai multe detalii.

Forum Index » Profile for criscris » Messages posted by criscris
Go to: