Salut baieti, sunt foarte nou pe aici dar si in materie de acvaristica!
de curand am incropit un acvariu juwel lido de 120 de litri cu ceva plante si vreo trei pesti, pana acum.
Dorind ca florei si faunei acvatice sa nu le lipseasca nimic, am achizitionat la mana a doua un set de co2 sera cu ph controller.problema e ca nu am manual de utilizare si nici google nu imi gaseste nimic.
in mare imi dau seama cum functioneaza si cum se asambleaza dar un lucru imi este mai mult decat ciudat si anume de ce are reaktorul co2 doua orificii paralele in loc de una, o intrare a gazului si eventual o iesire sau...altceva? voi pune o poza in curand pentru mai multe detalii.
This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2014 21:20:06
pai prin reactor tre sa circule apa, ca gazul in apa se dizolva, deci eu zic ca e normal si de fapt cred ca are 3 gauri, nu 2: prin 1 intra CO2, prin celelalte 2 circula apa.
cred ca fundul are si el gaura la reactorul tau, nu cumva?
da, ai dreptate, un fel de sita chiar.
rezulta atunci ca una din cele doua orificii de sus e folosita pentru un flux de apa care vine de la...?
vreo pompa ceva?
eu nu cunosc reactorul tau si de fapt nici macar nu am vazut vreodata un reactor intern decat in poze )
insa, cred ca reactoarele de tipul asta se numesc "pasive" tocmai din motivul ca nu functioneaza cu nicio pompa.
gazul pe care il bagi in el va antrena si apa care va circula de jos in sus.
pt ca reactorul sa dizolve gazul eficient, este nevoie ca gazul sa se plimbe cat mai mult timp in interiorul lui, din acest motiv reactoarele astea au fel de fel de spirale prin ele, tocmai ca traseul sa fie cat mai lung.
daca ai pune o pompa nu ai face decat sa maresti viteza apei si implicit a gazului prin reactor, deci ai scadea eficienta dizolvarii.
This message was edited 2 times. Last update was at 22/01/2014 23:09:14
Nu prea ma prind din poza cum functioneaza reactoru' da' nu mi se pare a fi pasiv. Am senzatia ca prin unu' din cele doua stuturi bagi CO2 iar prin celalalt apa de la pompa.
hmmm... reactorul fiind parte dintr-un set, cred ca setul are tot ce-i trebuie pt implementarea CO2-ului in acvariu, deci daca avea nevoie de o pompa exista si o pompa in kit
e o ipoteza.
This message was edited 1 time. Last update was at 23/01/2014 09:30:25
Humbert wrote:reactorul fiind parte dintr-un set, cred ca setul are tot ce-i trebuie pt implementarea CO2-ului in acvariu, deci daca avea nevoie de o pompa exista si o pompa in kit
Argumentu' tau e logic si de bun simt. Problema e ca din ce se vede in poza nu-mi dau seama care ar fi traseu' bulei, nu vad acea scarita sau spirala pe care ar trebui s-o parcurga bula. Asa ca in film:
Cand il instalezi punel cu orificiile alea 2 in jos iar la unu din ele conectezi furtunu de co2 iar pe sus pe unde e sita o sa iasa co2 daca nu reuseste sa se dizolve complet ceea ce nu prea cred daca e co2 pur fara aer se dizolva rpd.
Sa speram ca ti-am dat o idee pana la urma trb sa incerci nimeni nu are pe aici unu identic deci nai ce pierde daca incerci si varianta zisa de mine, numa bine !
am gasit pana la urma un manual si pe unul din orificii, cel cu stutzul mai gros se conecteaza un furtun de apa, care vine de la o pompa separata sau posibil (sper) in cazul meu filtrul interior.
acum am observat ca instalatia e pentru acvarii de pana la 800L, are vreo treaba oare daca acvariul meu e doar de 120?
arata super traseul bilelor in reactorul din video, inca o atractie in acvariu
de-abia maine reusesc sa umplu butelia, in prezent goala
merci merci, set-ul l-am dat mai departe pt. ca buteliile nu mai aveau tüv si inca niste chestii de siguranta si nu puteau fi folosite, erau prea vechi, in curand voi cumpara unul nou, am observat in toata perioada de la infiintarea acvariului, aproximativ 2 -3 saptamani, ca plantelor nu le merge prea stralucit.deschid un nou topic cu toate informatiile acvariului and co.