[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: criscris
Forum Index » Profile for criscris » Messages posted by criscris
actualizare
astia au si depus o data, bineinteles, oule au disparut ca prin magie
asta era in acelasi bazin cu cei doi severumi, si nu am mai intrebat de zona, insa e ditamai africanul, zice google.pana acum pare "fericit".
.
.
.
.
super scuze pt. dublu post, ceva a mers aiurea la mine.
salut baieti, de la ultima drama din acvariu, pare-se ca e pe linia de plutire totul, socializarea pestilor si filtrare(schimb de apa saptamanal de 20%), inafara de plante
Koala,e greu sa ii dai,pe site-ul pe care i-am pus eu mai sunt perechi de asemenea pesti spre donatie.
Acum vad ca oscarii,care era mai timizi pana acum au inceput sa acapareze bazinul prin intimidare, se umfla la ceilalti pesti,cu gura deschisa.
Astazi am scapat de ei(citrinellum).oscarul din pacate a murit,era cel mai frumos din cei 4, aramiu.
Mi-au spus ca sunt agresivi dar cu oscari deja mari se impaca.
Acum dupa ce m-am documentat sunt de fapt adevarati killeri.
Se mai numesc midas sau red devil??(oare de ce) si sunt printre cei mai agresivi pesti de acvariu,omoara oscari si de 40 cm.??
Masculul citrinellus mi-a nenorocit un oscar.L-a jupuit peste noapte aproape complet.Am observat o agresivitate sporita de cand au eclozat icrele.
I-am scos din acvariu,iar in timplul asta,ceilalti pesti le-au consumat mormolocii.
Acum sper sa fie mai linistiti pana vine cineva sa ii ridice.??aia de la petshop-uri sunt pusi de-am .... acolo.
ontopic, bazinul e plin de mormoloci ) ;au eclozat icrele citrinellus-ilor.
sump =acvariu mai mic, sub acvariul mare, cu niste treburi in el? fac un research pe google sa vad despre ce vorbesti
eu as mai avea spatiu in filtru pt inca ceva materiale filtrante, e plin cam 3 sferturi(in caz ca ar prinde ceva).
filtrul are 3 camere cu trecere intre ele, iar materialele filtrante sunt in prima din ele.6p4e
melancolii dupa miezul noptii nice.el condor pasa parca era traditional incasa , simon and garfunkel o aveau ca si cover(parca).
am gasit o melodie care se potriveste manusa pe o prezentare de acvariu, foarte foarte tare

@Faye, nu am regasit la inceput el condor pasa in melodia ta
Faye, este chiar bioflow 8.0, iar in interior sunt 2 cutii de cirax(un fel de pietris),bureti diferiti si flies deasupra, sunt 2 seturi de medii filtrante, (ajung pt 2 filtre standard dotate) in interior iar pompa este cea mai puternica de la ei de 1500l/h
teste am,de la tetra, au iesit la minim.daca nu functioneaza cu intern, va trebui sa schimb fauna pt ca imi este prea riscant unul extern , indiferent de firma, e o chestie de principiu, cumva
pana acum , inafara de cacateii de pe pietris,apa este foarte curata.daca ajuta putin, voi adauga o pompa de valuri si mai multe plante de suprafata.
ma gandeam ca o pompa gen tunze, va matura cacatzeii de pe pietris, spre filtru(oare?)
paradoxx,eheimul este crapat la propriu sau doar defect? exact de asa ceva ma tem eu scurgeri, inundatii,vecini etc .
redtail am vazut ca nu are nicio treaba cu cei mari, el ii mai alearga pe mancatorii de alge din cand in cand, dar ma gandeam ca nu dau bine estetic , el cel putin fiind asiatic, din ce m-am documentat eu, dar si mie imi place ,e o specie foarte atragatoare.
cirax-ul acela de la juwel, fiind ceva tip pietris poros, nu are rol de filtratie mecanica?am pus doua compartimente la sugestia vanzatorului, la cumparare.

@Faye,melodia de pe fundalul filmului postat de tine ,foarte tare.se potriveste perfect cu filmarea in sine.cine o canta sau cum se numeste?

Salut baieti, meci mult pt. raspunsurile prompte si imi cer scuze ca revin dupa o perioada asa lunga de timp.
De curand, (vreo 3 zile) am reusit sa scap de 4 dintre oscari,dupa o saptamana si ceva de la postarea anuntului de adoptie pe un site de specialitate,pestii astia chiar nu sunt prea apreciati,saracii , desi unul la marimea lor costa 20€ in petshop-uri,sper sa scap in curand si de scalar,curcubeu,sae si red tail shark.
Apa arata foarte bine,desi pestii mesteca hrana, nu o inghit pur si simplu si fac ceva mizerie,sper sa nu fie nevoie de un filtru extern,cum a sugerat paradoxx, altfel nu voi putea dormi bine in concedii
Bazinul l-am redecorat putin in ideea de a le oferii mai mult spatiu de innot iar folia neagra de pe fundal am inlocuit-o deoarece s-au format pe interior bule de aer din senin si arata cam nasol(era tip autocolant si greu de intins perfect), cum nu am gasit folie neagra neadeziva in marimea bazinului am pus ce am gasit mai putin kitch-os , un peisaj stancos de la juwel si l-am lipit cu fixol de la jbl.
citrinellus au depus de 2 zile, au un comportament foarte interesant, apa, cara pietre mici in gura de colo colo,danseaza intre ei iar daca bagi mana in acvariu pentru a redecora sau sterge geamul, masculul ataca violent , ciupiturile lui dor ingrozitor, cred ca au un soi de dinti, ceva caci oscarii ii hranesc din mana iar ciupiturile lor sunt inofensive.
plantele nu au rezistat, dupa cum koala a prezis, echinodorusii ,destul de robusti ii carau in gura prin acvariu dupa ce ii dezradacinau(tot citrinellus), insa anubias si javafarn au ramas intacte.

un video de astazi:
https://www.youtube.com/watch?v=dAVfGLYfNKg
Salut, de vreo 3 zile am cumparat si setat acvariul mentionat mai sus + 8 oscari si inca catziva pesti la care nu le stiu numele acum(cel putin nu in romana).Ciclarea am facut-o cumva fortat, folosind vreo 50l de apa de la acvariul pe care il aveam deja(Lido 120), filtrul stors cumva in interiorul filtrului nou plus niste nitrivec.In prima dimineata mi-a fost si frica sa ma uit la acvariu , in fine acum par ca sunt in largul lor.
Din acvariul vechi am preluat 2 scalari , doi somni si inca vreo 5 pesti mici care in prima dimineatza disparusera deja(le-am vazut scheletul in escrementele oscarilor).
Datorita entuziasmului , m-am ales acum cu prea multi pesti.
Nelamuririle mele ar fi:
-Cam de ce pesti ar trebui sa scap pt a fi cat de cat echilibrat acvariul?
- pt. plantele alea, tinand cont de fauna, ar merita sa mai pun in functiune instalatia de CO2 ?
-am facut pana acum schimb de apa de vreo 30% zilnic, pestii astia fac foooaarte multa mizerie, cam care ar fi perioada si cantitatea ideala?
-am observat ca oscarii se lovesc, zgarie usor, de radacini cred, trebuie sa ma gandesc deja la ceva medicatie?
-apa a devenit clara dar as dori ceva gen chrystal clear, ar fi posibil cu filtrarea standard de 1500l/h sau trebuie ceva special adaugat in filtru ?
- temperatura acum e de 26 grade C, trebuie mai ridicata?

pt. a materializa descrierea mea, postez o poza si un link youtube ,merci anticipat pt. orice sugestie, critica etc.

https://www.youtube.com/watch?v=mwJ3IWav0D8
regele necontestat al acvariului, masculul scalar , care aproape ca si-a dublat marimea de la achizitie.
printre altele, extract de turba (dark water) la fiecare schimb de apa, ii da un aspect genial, wild si pare sa le priasca pestilor, se simt foarte in largul lor, scalarii cel putin depun des, in 3 luni au depus cel putin de 5-6 ori, bineinteles icrele sunt mancate de mustaciosi.

Forum Index » Profile for criscris » Messages posted by criscris
Go to: