Message |
|
Ca toti eriocaulonii si toate toninele are nevoie de sol cat mai acid, lumina peste 1w/l sau peste 60lm/l, ph mic ( la limita suportabilitatii pestilor), gh maxim 5-6, kh maxim 3-4, fertilizare serioasa cu fosfati (aproximativ 1.5 ppm) si fier in limita normala de 0.2mg/l. Nimic mai simplu LOL
Si tot nu rezolvam mai nimic ca noi nu avem apa din Asia Nervos
 mersi de rsp. avand in vedere ca de putin timp miam construit un acvariu si nu am facut pana acum nici un test de apa, deci sunt incepatoare, nu am inteles decat faza cu lumina, ph-ul..fertilizare. dar ce inseamna gh si kh? banuiesc ca acesti indici apar tot pe testele de apa dar n-am citit inca de asta. 
|
 |
|
felicitari dl porcu ptr pozele facute :-P intrebare: ce conditii de crestere trebuie indeplinite pentru Eriocaulon setaceum ca-mi place prea mult. acum astept si eu tot cumintica si nerabdatoare niste opinii
|
 |
|
super depunerea. stiu ca este offtopic dar poti sami sui si mie cracker interpretul melodiei de pe fundalul videoului cu impercherea? e super relaxanta muzica. :zana: senkiu
|
 |
|
mersi de sfaturi.
waw val 200 creveti? si nu stau inghesuiti? poate ai niste poze cu acvariul tau cu creveti, as fi incantata sa vad asa multi creveti :byeah:
Cam cati cm creste un crevete? ca din pozele lui ciprian am estimat sa aiba in jur de 1.5 cm-2. creste mai mare de atat  apropos ciprian, super acvariul 
|
 |
|
Multumesc de sfaturi. In concluzie va trebuie sa aleg intre un tetratec sau un eheim, asta in functie de cat ma tine si bugetul. Dar cred ca o sa mai astept putin si o sa iau eheim=ul ptr ca mai tarziu sa numi para rau ca nam facut achizitia cea mai buna. Inca o mica intrebare : care face mai putin zgomot? 
|
 |
|
Multumesc de sfat, inca o intrebare:
Ca si specii de pesti cu ce se pot asocia crevetii? 
|
 |
|
multumesc de sfat dar la noi nu se gaseste asa ceva sau macar ceva asemanator? numai din strainatate il pot lua? ma interesa ceva de la noi..
|
 |
|
as vrea sami fac un acvariu cu plante si cativa creveti, dar nu stiu unde pot gasi asa ceva si cam cat costa..si ce fel de plante se preteaza crevetilor? astept opinii :baby:
|
 |
|
sal din nou, as vrea ca urmatoarea achizitie sa constea intr-un filtru extern de calitate pentru acvariul de 60 de pe care-l detin. ce ma sfatuiti si cum se utilizeaza, nu stiu mai nimic de cum se procedeaza cu astfel de filtre externe, mentionez ca acum am un aquael cu buretel intern.
|
 |
|
Eh o fi fost unul fabricat gresit din stocul acela, nu cred ca dintr-un singur motiv trebuie sa generalizezi spunand ca toate produsele nu sunt bune.
Si nu ca as vorbi din experienta dar cateva persoane mi-au sugerat amestecul asta de substrat fertilizant pentru plante, ieri l-am montat in acvariu si daca nu va da rezultate te voi tine la curent si ma voi face mica .. 
|
 |
|
sal!
am reusit sami pun substratul ptr plante si acum ce substante tre sa mai bag ..am inteles ca la saptamana se pun niste solutii, imi spuneti si mie de care? :p
|
 |
|
si ce, nu sunt bune astea?
|
 |
|
mersi mult.miamai zis cineva sa pun o folie de plastic peste substrat si apoi sa pun apa ca sa nu deranjez substratul.si apoi sa o iau tot usor.crezi ca merge si asa? si inca o intrebare: cum pot baga si eu poze cu acvariul meu sa apara direct langa post poza..?
|
 |
|
sal
sunt nadija, si am un acvariu de 60 l si nu stiu cum sa fac sami montez fertilizatori de plante in el.mentionez ca miam luat humus, humus+ si fondo vivo.deja acvariu e ciclat si are pesti in el.dar vreau sami dezvolt si flora 
|
 |
|
haha, eram aproape 100% convinsa de lucru asta. in general fetele/femeile nu au f multe pasiuni de gen in afara de parfumuri makiaje si alte pitziponceli. si, da, imi plac acvariile, dar asta nu inseamna ca fac o obesie din asta..dar cine stie?? 
|
 |
|
mersi cip de informatie, eu deja aveam o idee de astfel de intruniri, m-ar interesa sa vin .de obicei vin si fete..sau numai baieti sunteti?
|
 |
|
as mai avea o intrebare: ce tip de fertilizator ptr plante e mai bun?din acela care se baga in substrat
|
 |
|
poti sami spui mai pe indelete ce semnifica a cicla? 
|
 |
|
nu pot!!!
multumesc alber ptr idei. o sami iau maine un acvariu pentru el! 
|
 |
|
va multumesc pentru sugestii f mult . acum, parerile sunt impartite..dar in orice caz o sa incerc sa iau in considerare tot ceea ce miati spus, imi dau seama ca nu sunt compatibile speciile de pesti, on sa renunt la carasel
 cine il adopta? il cheama oscar si e tare cuminte si frumos! :-P
|
 |
|