[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
unde gasesc creveti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Nadija
Junior member

IP:

as vrea sami fac un acvariu cu plante si cativa creveti, dar nu stiu unde pot gasi asa ceva si cam cat costa..si ce fel de plante se preteaza crevetilor? astept opinii :baby:
[Email]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Banuiesc ca vrei red chery shrimp (Neocaridina Heteropoda var. Red) ...se simt bine cu plante de dimensiuni mici , majoritatea crescatorilor spun ca java mossul este preferatul lor ... de gasit , gasesti la acvaristii constanteni ...iar preturile oscileaza intre 2,5 - 5 ron(in pethsopuri) buc.
Parerea mea ... java moss + riccia + plante mici sau foarte bine filamentate ....locul lor preferat

daca vrei sa stii muuult mai multe despre ei .... aici vei gasi mai mult decat ai nevoie

Spor

ps. daca ii cumperi ....tine`i separat ...nu cu ce ai acum in acvariu ... iti zic ...doar in cazul in care iti vine vre`o idee

Edited by Val: Ti-am facut link-ul sa mearga.

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Nadija
Junior member

IP:

Multumesc de sfat, inca o intrebare:
Ca si specii de pesti cu ce se pot asocia crevetii?
[Email]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

In principiu se pot asocia cu pesti mici, carora sa nu le incapa pe gura
Gen neoni, Rasbora, Rasbora galaxy etc.

Creveti are, din cate stiu, Razvan. Nu vreau sa vorbesc in numele lui, poate omu' i-o fi terminat intre timp. Poate intra si iti raspunde personal...

Toate cele bune.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ideal ar fi sa nu-i asociezi cu pesti daca vrei sa-i inmultesti.Puii de creveti sunt minusculi si pot fi macati si de pestii cu gura mica Intr-adevar crevetii adora mossul,cu cat mai mult - cu atat mai bine.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Rebella ai dreptate. Ideal ar fi sa tii crevetii intr-un acvariu in care nu sunt pesti, dar nu pentru ca altfel nu ii poti inmulti, ci pentru ca stresul creat de prezenta pestilor le va atenua culorile. De exemplu, Red Cherry nu vor fi prea rosii intr-un acvariu cu pesti stresanti, ci vor avea o culoare stearsa.

Totusi se vor inmulti foarte bine, cu singura (ma rog, nu singura, dar am vrut sa evit cacofonia ) conditie sa aiba multe locuri in care sa se poata ascunde. Orice planta care formeaza o tufa deasa e buna pentru asta. La mine in acvariu locurile lor preferate, cand nu pasc pe covorul de Utricularia, sunt tufa de Hemianthus micranthemoides si tufa imensa de Microsorum pteropus windelov.

Si stiu asta pentru ca am avut initial 15 creveti. Acum... nu stiu, cred ca peste 200.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De cand am eu crevetii(cateva luni) i-am tinut doar cu pui de xifo mici (1-1,5 cm) si guppy.In general pestii ii ignorau,mai ales guppy.Prefera sa se ascunda in moss la mine,insa am observat ca nu prea scapau pui.Am dublat cantitatea de moss si am observat ca acum sunt destui pui minusculi :-) Nu i-am tinut niciodata cu pesti stresanti si la mine sunt foarte rosii crevetii (ma rog,mai mult creveticile )

Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Scuze Nadiei pentru "poluarea" topicului, dar nu sunt complet off-topic.

Rebella, ne arati o poza cu o crevetica rosie de la tine din acvariu? Stii de ce? Pentru ca si eu credeam ca ale mele sunt rosii (creveticile adica ) pana cand am vazut altele, in alte acvarii unde traiau numai creveti... Diferenta de culoare era semnificativa.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

adica la mine? :jumpers:

nu am mai pozat crevetii....dar promit ca la prima ocazie o sa va surprind ...am vreo 2 femele ....asa de rosii -->

am ramas surprins cand le-am vazut

Nadija eu unu am crescut crevetii cu neoni, sae, si acum microrasbora
poti sa incerci cu ei singuri o perioada, apoi sa adaugi si pesti , cum vrei si cum crezi tu de cuviinta, alegerea este fix a ta, dar la fel cum au spus si resutul, pestii sa fie de talie mica

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Nadija
Junior member

IP:

mersi de sfaturi.
waw val 200 creveti? si nu stau inghesuiti? poate ai niste poze cu acvariul tau cu creveti, as fi incantata sa vad asa multi creveti :byeah:
Cam cati cm creste un crevete? ca din pozele lui ciprian am estimat sa aiba in jur de 1.5 cm-2. creste mai mare de atat apropos ciprian, super acvariul
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Val eu te cred pe cuvant ca sunt mai rosii crevetii tinuti singuri decat cei tinuti cu pesti.NU incercam sa te constrazic si nici nu am poze cu creveticile mele.In curand vor fi si ale mele singure in acvariu,doar cu crevetii masculi si voi observa atunci daca devin si mai rosii.Cand voi avea timp o sa fac si cateva poze sau un filmulet.
Nadija,crevetii red cherry nu cresc mai mult de 2 cm

Razvan Radu
Junior member
[Avatar]

IP:

Val wrote:
Creveti are, din cate stiu, Razvan. Nu vreau sa vorbesc in numele lui, poate omu' i-o fi terminat intre timp. Poate intra si iti raspunde personal...

Toate cele bune.

Pai are domne, are. Si daca Razvan o sa-si termine vreodata crevetii inseamna ca ceva ingrozitor s-a intamplat cu garajul; dar momentan nu e cazul.
So, Nadija, daca vrei creveti, iti dau creveti. Nu costa nimic, doar va trebui sa ma asiguri ca vei avea grija de ei si ca o sa traiasca o viata fericita in acvariul tau pana la adanci batraneti (cateva luni, adica )

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: