[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Piranha87
Forum Index » Profile for Piranha87 » Messages posted by Piranha87
Salut, ma intereseaza de multa vreme sa iau niste plante, insa ultima data cand am achizitionat de la un petshop din drumul taberei, mi-am umplut acvariul de melci... A trebuit sa spal si acvariul si pietrisul sa scap. Poti garanta ca plantele sunt fara "inamici"? Sau macar sa ma inveti cum scap de ei...
RaresLuc wrote:Eu am avut 6 pirania in 60 de litri, la o marime de 2 cm. Cand au ajuns in jur de 6 cm am mai ramas cu 4 din cauza ca s-au mancat intre ei.

Si pana la urma ce ai facut cu ei? eu ma pregatesc sa imi iau un acvariu mai mare.
Mi-au spus cei de la pet-shopul de la tricodava ca fac ei niste acvarii pe care le vor baga in scurt timp in magazin. Bazinele vor avea 300-400 de litrii si vor fi complet utilate, iar pretul intre 8 si 9 milioane de lei vechi....
Ma gandesc serios sa imi achizitionez un acvariu nou pentru piranha ai mei.
Am vazut site-urile recomandate de voi si cred ca pe www.aquaristic.net sunt cam cele mai bune preturi.
Problema e ca nu au poze cu acvariile lor si nu imi dau seama daca acestea au sau nu capac... la fel ma gandesc daca e mai rentabil sa cumpar un set cu tot cu mobila sau doar acvariul, iar masa sa o achizitionez separat.
Daca mai stiti si alte solutii va rog sa imi comunicati, pentru ca in momentul de fata nu prea dispun de un buget care sa imi permita un acvariu de 300-400 de litri complet utilat + mobila pe care va sta.
Deasemenea daca stiti cu aproximatie la ce costuri se ridica investitia si cum as putea sa le minimalizez, va rog mult sa imi spuneti. Multumesc anticipat!
Ma uitam la ce preturi sunt pe siteurile astea, tot la Hornbach sunt cele mai ieftine acvarii...
Unul de 180 L este cam 550 de lei si este complet echipat, iar daca este fara absolut nimic e vreo 200 de lei...
sigur l-am deciclat, pentru ca l-am spalat de nisip in cada...
Nu are cum sa fie nisip, pentru ca am scos toata apa din acvariu si am pus-o in alt vas, dupa care am scos nisipul si am spalat acvariul. :-P
Cand am schimbat apa, am spalat si filtrul, dar l-am spalat "ca la carte" in apa din acvariu, ca sa nu pierd bacteriile, iar de la pietris nu cred ca e pentru ca ar fi trebuit sa se tulbure de aseara, plus ca l-am spalt inainte sa il pun de aproape ca i-am luat culoarea :-) .
Salut,

Aseara am inlocuit nisipul din acvariu cu pietris si am schimbat cam o treime din apa, asa cum fac intotdeauna. Am avut mereu apa curata si lipede, inclusiv aseara, dar azi dimineata cand am aprins lumina apa era foarte tulburele, parca se "plimba" prin acvariu un nor de praf... Credeti ca au murit bacteriile din apa? Ma gandesc ca multe dintre ele se aflau in nisip, pe care l-am aruncat. Norul acesta de praf, l-am mai vazut in momentul in care am pus prima oarea nisip, cand am cumparat acvariul, dar atunci stiam macar ca sunt particule de nisip... M-as duce sa cumpar o pastiluta Tetra cu bacterii, voi ce ma sfatuitui?
Multumesc pentru raspuns! Cred ca v-am inebunit cu neoanele mele...
smilie nu mai inteleg nimic... Am fost aseara la petshopul de la razoare si tipul de-acolo mi-a spus ca power glo este mai rosiatic decat aqua glo (si mi-a si aratat un acvariu in care zicea ca e un power glo si altul cu aqua glo), iar dupa aceea m-am dus la tricodava unde mi-au spus ca nu e asa si ca power glo are o lumina puternica si nici pe departe cu tente de rosu... :x

Voi ce ziceti?!?!
da... am mai auzit asta si am fost foarte atent cand i-am achizitionat de la magazin.
Nu stiam ca in Romania sunt interzisi... daca sunt interzisi de ce naiba se gasesc in petshop?!?! Pt. ca traim in Romania nu? )
Da, sunt sigur ca sunt piranha, nu stiu daca o sa am unde sa tin un bazin atat de mare, dar am vazut pe net oameni care au un singur exemplar.
Cam la ce pret ajunge un bazin de 300 de litri daca il faci singur?
Salut!
Stiu ce raspunsuri am primit, dar daca te uiti atent la ce am scris nu prea ma ajuta, pentru ca eu vreau sa imi iau un neon normal, cu lumina puternic colorata, nu unul de acvaristica.
Cat de spre pestii mei, in momentul in care i-am cumparat nu am stiu cat spatiu ii este necesar unui piranha. Am 4 intr-un acvariu de 63 de litri. Acum sunt mici, deci nu au probleme din cauza spatiului, pe viitor insa va trebui sa gasesc o solutie si cel mai probabil voi vinde 3 dintre ei.
Salut!

Am aflat ca ceea ce vreau eu nu exista: un neon cu lumina rosie puternica sau albastra, violeta etc. Cand spun ca nu exista ma refer la neoanele speciale pentru acvariu. Eu nu am nevoie de neoane pentru plante, deoarece nu am decat vreo trei plante artificiale. Deci imi trebuie un neon mai mult de "frumusete", care sa imi faca si o lumina frumoasa in camera.
Am inteles ca in afara de efectul benefic pe care il au pentru plante sau pesti, neoanele de acvariu nu sunt cu nimic diferite fata de cele normale, deci imi pot pune in acvariu si un neon obisnuit.
Stiti cumva unde pot gasi un neon de aprox. 43-44 de cm? Eu am cautat la brico si nu am gasit decat de 60... cred ca e cam dificil sa gasesc dimensiunea de care am nevoie. Acvariul meu e de 63 de litri si aseara am masurat neonul, care are nici mai mult, nici mai putin de 43,5 cm...

Multumesc!
Asa cum am mai zis mi-am luat 3 pui de piranha, dupa care a 2-a zi mi-am mai luat inca 1. Aseara am observat ca unul din ei a deveni "seful" acvariului, iar ceilalti 3 sunt toti muscati de cozi si foarte speriati.
Nu stiu ce sa fac... Nu as vrea nici sa ii separ, dar nici sa pierd 3 pesti.
Daca ati avut experiente de genul asta va rog sariti cu un sfat!

Forum Index » Profile for Piranha87 » Messages posted by Piranha87
Go to: