Message |
|
PH-7.5 KH-7 GH-15 NO2 si NO3-0 Temperatura-28, hrana - fulgi de la JBL, lumina-2X48W T8 Juwel Day si Nature cat despre locuri de ascuns au o buturuga mare si plante la greu. Nu e stres in acvariu, nu alearga nimeni pe nimeni, fiecare cu treaba lui.
|
 |
|
Toti parametrii in conditii normale in afara de duritate (stau in Constanta). Nu ma gandesc sa fie de la asta ca aici toate magazinele cu pesti au aceiasi apa si in +, neonii cu tertra fac parte din acelasi biotop si micutzii nu au nici o problema. Si chiar daca ar fi duritatea, de ce nu fac toti odata problema, de ce 1 la 2 sapt? Ciudat
|
 |
|
Sal. Am un acvariu Juwel de 200L foarte bine plantat, iluminare, incalzitor + pompa 600l/h. Ca pesti am 15 neoni (rosii + normali) 2 Cory Albino, 4 Ancistrus, 1 Blue Gurami, 3 Black Velifera si acum 6 1/2 Tetrazone. De ce 6 1/2? Pai unul are aceleasi simptome ca si ceilalti cand au dat coltul. Toti o duc ok in acvariu in afara de Tetra. Temperatura e de 26-29 grade. Cam o data la 2-3 sapt culoarea unuia din Tetrazone scade ca intensitate (dungile negre devin gri) si cand nu inoata, sta la 90grade cu capul in jos. Primul care a patit-o a fost o femela gestanta, au urmat doi si acum iar sta unul cu capul in jos. Schimbarea de apa o fac la saptamana cam 30L adica 15% si apoi pun fertilizant de la JBL. Oare asta sa fie problema? Daca v-ati mai confruntat sau ati auzit de asa ceva astept sfaturi.
|
 |
|
...si totusi toate magazinele care vand pesti ii cresc in aceleasi conditii, in aceiasi apa. Poate voi in Buc aveti solutii dar aici asta e, ne descurcam cum putem. Ai mai vazut scalari sa o duca bine ani de zile in apa 20 dGH? Vino pe la noi si vei vedea. Oricum, mersi de sfat dar sincer aveam nevoie sa stiu parerea ta despre numarul de pesti raportat la marimile acvariului nu de apa in care ii cresc. MS
|
 |
|
Ce naspa ca nu pot da EDIT. Nu e vb de 4 Pleco, nu mai stiu cum se numesc, unul e rosu, unul e galben si 2 sunt jumate galbeni (partea din fata) urmeaza rosu si coada neagra. Sunt din aceiasi specie si sunt putin mai mari decat neonii.
|
 |
|
Am un acvariu de 200 L efectivi foarte bine plantat populat cu:
2 Cory albino
4 Ancistrus
10 Tetra
10 Neoni
10 Neoni rosii
1 Blue Gurami
5 Velifera
4 Pleco