[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema Tetrazone  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ady18_telecom
Junior member

IP:

Sal. Am un acvariu Juwel de 200L foarte bine plantat, iluminare, incalzitor + pompa 600l/h. Ca pesti am 15 neoni (rosii + normali) 2 Cory Albino, 4 Ancistrus, 1 Blue Gurami, 3 Black Velifera si acum 6 1/2 Tetrazone. De ce 6 1/2? Pai unul are aceleasi simptome ca si ceilalti cand au dat coltul. Toti o duc ok in acvariu in afara de Tetra. Temperatura e de 26-29 grade. Cam o data la 2-3 sapt culoarea unuia din Tetrazone scade ca intensitate (dungile negre devin gri) si cand nu inoata, sta la 90grade cu capul in jos. Primul care a patit-o a fost o femela gestanta, au urmat doi si acum iar sta unul cu capul in jos. Schimbarea de apa o fac la saptamana cam 30L adica 15% si apoi pun fertilizant de la JBL. Oare asta sa fie problema? Daca v-ati mai confruntat sau ati auzit de asa ceva astept sfaturi.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ceva parametri ai apei , ai ?
[WWW]
ady18_telecom
Junior member

IP:

Toti parametrii in conditii normale in afara de duritate (stau in Constanta). Nu ma gandesc sa fie de la asta ca aici toate magazinele cu pesti au aceiasi apa si in +, neonii cu tertra fac parte din acelasi biotop si micutzii nu au nici o problema. Si chiar daca ar fi duritatea, de ce nu fac toti odata problema, de ce 1 la 2 sapt? Ciudat
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cu siguranta nu e vinovat fertilizantu' JBL.
Daca ceilalti pesti sin bine inseamna ca apa nu e toxica ....... probabil vreo boala ii supara .......

ady18_telecom wrote:Toti parametrii in conditii normale

Ce parametri ai masurat? Detaliaza.

Poze: smilie ... Poze cu plante
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Brosura Sera indica urmatoarele la decolorarea pestelui>
Parametri apei nu sunt adecvati, prea multa lumina, pesti nu au unde sa se ascunda, hrana nepotrivita.

galeria mea
[Email] [WWW]
ady18_telecom
Junior member

IP:

PH-7.5 KH-7 GH-15 NO2 si NO3-0 Temperatura-28, hrana - fulgi de la JBL, lumina-2X48W T8 Juwel Day si Nature cat despre locuri de ascuns au o buturuga mare si plante la greu. Nu e stres in acvariu, nu alearga nimeni pe nimeni, fiecare cu treaba lui.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Toate par in regula ....... e ciudat cum mor ....... nu vad alta cauza in afara unei boli ....... din pacate habar n-am ce boala.

Poze: smilie ... Poze cu plante
crush
Junior member

IP:

Am avut si eu doi si au sfarsit in acelasi fel si cam la acelasi interval. Si nu stiu de ce.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@ady: Neon Tetra Disease pare a fi boala care duce la decolorare si apoi la probleme de inot ( http://freshaquarium.about.com/cs/disease/p/neondisease.htm )

Nu lasa pestii care mor in apa mult, cat ceilalti sa manance din ei. De tetrazone am citit ca ataca pestii in dificultate (nu mai stiu unde, dar erau descrisi ca pesti de card si destul de agresivi intre ei, cat si cu ceilalti) si in felul asta se infecteaza si ei. Neonii sunt mai cuminti si sanse mai mici sa se imbolnaveasca.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: