Message |
|
acvariul de 100 l....ce format are? are capac?
|
 |
|
Vand un ancistrus mascul, frumos si grasut, un hoplo...la fel de frumos si grasut....daca vreit poze ma contactati prin mesaj privat
anunutl e valabil pentru zona Bacau
pret: 15ron - ancistrus
10ron - hoplo
negociabil
astept mesaj privat
|
 |
|
se poate inkide...aymonierul a fost vandut
|
 |
|
Vand un aymonier matur. Anunt valabil pentru Bacau.
|
 |
|
daca il trimiti prin posta ...eu il iau
|
 |
|
Dupa cum am vazut in filmuletul de pe Youtube....pestii tai sunt cam chinuiti acolo. Spunei mamei tale ca acvaristica inseamna si responsabilitate pe langa finantare, iar daca vrea sa satisfaca un moft copilului ei...sa nu faca rau ...naturii....ca pana la urma un acvariu e un colt de natura. Iar daca nu intelege...sa gaseasca altele.
Scuzati severitatea...dar adevarul doare....si pana la urma vorba lui filipica..."Indoobitabil"
|
 |
|
am zis sa revin cu o intrebare....zebra ciudata de care ziceam...nu mai are coloana asa incoviata, cum era, dar e la fel de linistita si retrasa. E posibil sa aiba icre si se apropie timpul sa le depuna?
Sau daca nu imi puteti raspunde la prima intrebare...cum se manifesta o zebra care trebuie sa depuna icre?
Multumesc
|
 |
|
Ziua buna forumisti.
Am o zebra roz....de fapt am 2 roz si 2 negre, dar una din cele roz de cateva zile e cam ciudata......e putin mai linistita decat ceilalti pesti, are coloana mai incovoiata (adica mai gheboasa) si are putin burtik cam mare. Puteti sa imi spuneti cam ce ar avea? Nu stiu daca e femela sau mascul. Din cele 4 ce vi le-am zis mai sus, nu stiu care e femela sau mascul.
Multumesc
|
 |
|
prin posta trimit?...ca eu sunt din bacau...si ma gandeam daca tot donezi.... :-)
|
 |
|
Am pus o cioata...de fapt niste ramasite dintr-o cioata. Nu am vrut sa pun vreo cioata mai mare ca si asa la 40l volum...eu cred ca e destul. DAr am sa pun poze...inca astept sa imi aduca cineva aparatul foto...ce sa fac daca l-am imprumutat
Cioata gasita si ramasitele ei...cred ca sunt de salcie....le-am gasit pe malul unui rau. Le-am fiert mai multe ore in apa cu sare ...am schimbat apa de mai multe ori...si cand am vazut ca stau la fund le-am pus in acvariu. Guppy-ul meu primit cadou ...ii merge bine...inoata mai mult pe la suprafata. Asta e ...l-am primit cadou si nu am vrut sa il arunc...chiar daca acvariul nu era ciclat...sper sa reziste.
|
 |
|
Scuzati ca ma bag si eu aici neintrebat...dar vreau sa ma lamuresc cu un lucru. Daca pun la un acvariu (L=53, l=22, h=39) un Osram Fluora, si un AquaGlo, voi avea sansa vad atat estii frumos colorati cat si plantele frumos colorate?? ca am inteles ca Osram Fluora iti scoate in evidenta plantele (culorile lor), iar AquaGlo scoate in evidenta culorile pestilor (dupa cum zicea Porcu mai sus)
Multumesc
|
 |
|
ce mancare in afara de fulgi ar mai trebui sa iau pentru pestisori...tinand cont ca as vrea sa mai achizitionez 1 guppy, 1molly, 1xipho, 2platy, 2cory,1 ancitrus?
|
 |
|
substratul sera e de grosime 2cm, nisipul de 1,5 cm, iar pietrisul de vreo2, 3 cm
|
 |
|
Scuzati-ma....nu m-am uitat prea atent....granulatia adimsa e de 3-4mm....
si inca o chestie...m-am procopsit azi cu un mic cadou.....un pui de guppy...stiu ca pestii nu se introduc in acvariu decat dupa ciclare, asta insemnand 2 saptamini sau chiar 3, 4 saptamini, iar al meu are 2 zile de ciclat. Dar ce pot face l-am primit cadou....nu e prea mare...dar se simte bine din cate vad eu....are cam 2 cm.
|
 |
|
m-am uitat si granulatia recomandata e 4-6mm...deci eu zic cae bine ptr mine
|
 |
|
azi mi-am luat plante:
Bacopa, Sagitaria, Valisernia normala si spiralis, un pui de Anubias, Cabomba, Cryptocoryne, Hygrophila difformis, Hygrophila polisperma, Pistia. Le-am plantat sper sa mearga.....intrebarea e ....cum sa pun poze sa va arat si voua?
|
 |
|
E vreo problema daca am pietrisul de pe fundul acvariului in marime de 4, 5 mm, tinand cont ca sub el am nisip si subtrat Sera, iar am de gand sa aspir periodic cu o pompa de aspirat mizeria de pe fund?....dar am de gand sa tin si vreun cory...
Multumesc
|
 |
|
deci:
filtrul ce il am e fan-1 de la aquael...ce are 320l/ora; cand il dau la minim nu scoate bule de aer, dar filtreaza apa.
Intrebari:
1.Ce rol au bulele de aer intr-un acvariu?
2.Daca prin jetul sau filtrul face mici valuri in acvariu...mai sunt necesare bulele de aer?
Multumesc
|
 |
|
am citit ca trebuie pe timpul ciclatului sa pun ceva mancare ptr pestisori. CE fel de mancare tre sa cumpar? trebuie sa iau ceva in functie de pestii pe care ii voi tine in acavriu?...sau iau si eu la nmereala?
|
 |
|
avand in vedere dimensiunile acvariului meu....ce le-am mentionat mai sus.....si lumina tld840...la care as putea usor sa adaug tld 830...si substratul fertil Sera, ce plante imi recomandati sa cumpar??? (nu prea mari si nu prea pretentioase)
|
 |
|