[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: D3v1l
Forum Index » Profile for D3v1l » Messages posted by D3v1l
Pot sa adaug si eu ceva aici in legatura cu inmultirea eu am pus unu matur si dupa 1 luna a inceput sa se miste substratu se inmultesc iepureste dar fac luna substratu
Cred ca specia de care zici tu e asta ? hoplosternum thoracatum

image

Daca ai specia de mai sus ar fi o solutie ai putea introduce un tub de plastic negru si numai cand o sa dai de mancari vor iesi de acolo ei tot timpu cauta loc de ascunzis chiar si o nuca de cocos mai mare dak ai poti pune.
Nu imi vine sa cred au disparut toate azi dimineata da intradevar le ventila interesant astept o noua depunere.Am pus 1 poza cu perechea mea de scalari bine ca nu sunt rasisti ) ''alb+negru= chocolate angel fish" si o poza cu frunza de aseara

image

image

Multumesc pt informatii!
Detin un acvariu de 200 l cu 5 scalari iar acum 2 zile am vazut pe o frunza de la planta niste puncte mici apoi am observat ca unul din scalari statea numai acolo iar altul mai incolo de el si ii gonea de mama focului pe toti care treceau prin zona apoi mam uitat mai atent si defapt erau icre de scalar.Din cate stiu eu nu am mai vazut sa mai depuna pana acum iar intrebarea mea este sa ii las sa aiba grija sa astept pana la urmatoarele 2 3 depuneri pana se obisnuiesc ca parinti sau sa ii separ ? stiu ca ei vor manca icrele deja am vazut cum ciupesc amandoi

image
Prima oara am cumparat de la shop un melc de substrat marisor iar acum dupa 4 luni sa umplut substratu de puisori adevaru e ca substratu e luna.
Melci sunt negri, lungi cu cochilie spiralata.
As vrea sa stiu daca pot face rau plantelor ??????
Dap
Nu stiu unde vad rostu sunt multi bani risipiti cand cu bani astia iti faceai un acvariu la 200 litri si bagai 4 ventilatoare si mai bine era asa decat sa iti iei un chiller Hailea HC 150A si pentru dimensiunile acvariului tau e normal sa fie apa la 29C.[/code]
Cel mai bine mergea sa il pui direct pe pardoseala fara picioare sau daca nu 2 scanduri transversale
Ai 2 dulapuri pe lateral si o deschidere pe mijloc ?
Cate picioare ai la dulap ?
Pe langa placa de pal care vine deasupra la tot ai mai venit vreun capac la acvariu ca sa ai 2 placi de pal sau ai pus direct pe placa ?
Eu unu am pus un Aqua Pad pe dimensiunile acvariului meu de la JBL mi se pare mai bun decat ce se foloseste pentru parchet.
Dupa cum spune si anuntu am de vanzare 2 filtre interne un FAN 2 pentru acvarii de 100-150 litri 450l/h si inca un filtru Turbo 750 N pentru acvarii de 80-200l 750l/h pe care il am de 3 saptamani si nu il mai folosesc ca mi-am cumparat un filtru extern si nu mai am ce face cu el.

Fan 2 - pret 27 ron +2 bureti de rezerva
Turbo 750 N - pret 65 ron

image

image

Pe langa cele doua filtre interne mai am niste decoruri foarte frumoase cine e interesat ii pot trimite poze pe messenger la id ll1v1u
Eu am gasit la petshop inima de vita este in special pentru broasca testoasa dar nu prea cred scalari mei o devoreaza si gurami la fel.
Ce neoane sunt mai indicate ?
Am strans niste bani pentru acvariu meu de 200 l 40 latime 50 inaltime si vreau sa schimb neaonele cu unele mai performante si sa ii iau un filtru extern.
Ma gandeam la un Tetratec 700 sa iau si 2 neoane de 30w Sun Glo -Aqua Glo.
Plante de acvariu am Echinodorus cordifolius, Hygrophila corymbosa, Nymphea lotus (zenkery) Cabomba,Limnophila aquatica,Egeria densa,Hygrophila polysperma ,,Rosanervig".
Pesti: 10 sclari 2 maturi restu pui 4 gurami 2 corydoras 12 ancistrusi

Si eu am un scalar mare care de cand l`am introdus in acvariul nou cu 2 gurami si niste pui de scalari noi sta numai intr`un colt si cand merge in fata cand inapoi si am observat ca are la fel o mazga albicioasa pe el.
Am gasit o poza mai clara si pe net arata la fel planta cu cea din poza urmatoare

image

cryptocoryne ........... dar numele complet al acestei plante ?????
Imi cer scuze pentru imaginile prost facute dar atat duce telefonu mersi mult pentru informatie.
Am 3 specii de plante care nu le stiu denumirea

Prima.....

image

Cred ca este o specie de bacopa.....

Si mai am inca 2 plante de la cineva

A doua...

image

A treia ....

image

image

Ma ingrijorez odata cu venirea verii deoarece din primele zile de soare deja numai pot sa controlez temperatura din acvariu.Am plante pe care le-am introdus acum 1 saptamana in acvariu cabomba echinodorus si altele care nu le mai stiu denumirea..... .Temperatura mea este undeva la 27-28-29 *C am scos un neon dar degeaba las capacul deschis si tot asa.... am observat ca de pe planta cabomba a iesit de pe ea ceva gelatinos transparent e de la temperatura ridicata presupun.Ce metode sa folosesc?
Este posibil sa tin pe langa cei 6 scalari ai mei un grup de zebre rosiatice ?? tin sa precizez ca scalari sunt mici. ?

Forum Index » Profile for D3v1l » Messages posted by D3v1l
Go to: