[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BBogdan
Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Astept sa vad cum evolueaza si daca te poti abtine sa nu-l umpli de plante !
Bafta Alex!
Nu-l mai pupati in fund pe Andrei ! , nu-i in stare sa puna o poza calumea cu acvariul !

P.S. rolul de tatic iti ocupa tot timpul?
Silviu Man wrote:Poate te loveste harnicia cind ajung prin Cluj (ceea ce nu a mai fost posibil asta vara pentru ca am avut mai mult de umblat prin sud) si ne vedem, poate chiat luna asta.

Sper sa am si eu timp liber atunci cand ajungi prin Cluj sa ne vedem la o poveste .
skija wrote:Am incercat si eu cu un setup mai vechi acum vreo 3 ani parca fara co2 , a mers cam o luna bine dupa care ......hair alge , gsa , gda.......si la tine se vad mici urme de bba , gsa si hair alge

Acvariul tau merge fara co2 bine ptr ca ai plante foarte multe si absorb

Sper ca l-ai lasat asa ca vrei sa incepi altceva

Vorba celor de la Sector 7 " semnele au fost mereu acolo ...dar voi chiar mai credeti in coincidente ?! , treziti-va oameni buni !!! " ... Hai sa lamuresc , pe timpul verii din cauza caldurii evident am facut BBA , GSA si Hair algae, fiind deja obisnuit cu asta din experientele anterioare (la fel s-a intamplat si vara trecuta) iar acum tot ce se mai vede este ca urmare a anotimpului calduros care a trecut. Hair algae nu mai am ( nu stiu unde ai vazut tu), BBA mai am foooarte putin iar GSA se mai face pe lemn si pe cate o frunza de anubias sau bucephalandra dar total neglijabil zic eu .( acum tu stii ce puternica e lampa de la ADA ca doar de la tine o am , merge 6 ore continuu la intensitate maxima imposibil sa nu faci putin GSA pe decor si pe plantele cu crestere lenta daca sunt in batatia directa a lampii si pana la urma nici nu vreau sa-mi fac un scop in viata din a avea cel mai curat acvariu plantat de pe planeta, fara pic de alga..nu de alta dar nici nu exista! ).
Concluzia la care am ajuns si eu intr-un final e ca " iarna nu-i ca vara" !

Cert e ca eu nu incerc sa demonstrez nimic la nimeni si nici ca stiu mai multe, pur si simplu e lenea mare si motivatia mea pentru acvaristica plantata este in stare latenta.

Nu vreau sa incep altceva in materie de plantat, cel putin nu cu acvariul de acasa.
Multumesc Gabi !
Silviu Man wrote:Foarte frumos Bogdan! Nu vreau sa ma gindesc cita munca este acolo,
prefer sa admir rezultatul. Felicitari!

Legat de CO2 ... mai bine tac!

Multumesc Silviu , a fost putin de munca la inceput dar in asamblu asta e un setup la care nu am alocat mai mult de 2 ore MAXIM pe saptamana niciodata. Am avut grija inca de la inceput sa-l gandesc simplist din punct de vedere al plantelor , poate doar aranjarea lor a fost mai complexa sa zicem dar nici aici nu am facut vreun efort major ( am impresia ca am "o inclinatie oarecum artistica" asa ca totul imi vine natural).
Asa sa te gandesti ca in ultima perioada de aprox. 2 luni fertilizez cand imi aduc aminte , schimb apa la fel tot la 2-3 saptamani si zic eu toate astea cu un impact minim asupra lui.

Concluzia la care am ajuns eu este ca in primul an de viata ( eu asa calculez setupurile in ani de zile, nu in luni de zile ) trebuie sa faci lucrurile ca la carte astfel incat sa ai un setup longeviv si foarte usor de intretinut, asta daca iti doresti unul.

P.S. sunt multe de spus , am experimentat cate ceva cu acest setup si am tras unele concluzii personale...dar e prea mult de scris iar eu sunt un MARE lenes
Gabi C wrote:Foarte bine arata bazinul Bogdan.
Si eu am observat ca bucephalandrele merg mai bine fara CO2.
Cu riscul sa ma injure Skija ( ) cred ca CO2 presurizat e vital in primele luni de viata ale unui bazin. La un bazin matur ca al tau nu mai e o necesitate primordiala . La fel a fost si la mine in vara cu Lost nature . Ultima luna a mers fara CO2 doar cu fertilizare micro si macro .

Si eu tind sa cred la fel ca CO2 nu e o necesitate primordiala , mai ales in conditiile in care nu ai plante pretentioase si daca ai un bazin matur ca al meu. Da, ritmul de crestere este incetinit putin, recunosc...ei dar in cazul meu parca ma bucura ca doar nu ma mai grabesc nicaieri, scopul meu e sa-l mentin in aceeasi forma cat mai mult timp posibil.
Am profitat ca a fost un prieten pe la mine si l-am rugat sa-mi faca cateva poze mai profi si la saratel.
Sper sa va placa.

image image

image image

image image

Salutare , revin cu cateva poze ale setupului Tangled Roots din 05.11.2017 (ziua 573).
De o vreme incoace "l-am pedepsit", de aprox. 2 luni de zile e fara carbon lichid si aprox. o luna fara CO2 presurizat si numaratoarea continua...ce am observat in acest timp este ca Bucephalandrele cresc chiar mai sanatos fara CO2 , planta cea mai afectata de lipsa CO2-ului fiind Hygrophila Pinnatifida si parca nici gazonului de Eleocharis pusilla Mini nu-i prea place.

image image

image image
Plantele oricum nu o sa-ti creasca dupa incalzoitor , ci mai degraba in fata lui asa ca de umbrit tot o sa umbreasca daca nu le tii din scurt cu o foarfeca .
Personal daca as putea as tine constant 21-22 C temperatura apei din acvariu pe tot parcursul anului ( din pacate vara ies din schema) , plantele si pesti o duc foarte bine la temperatura asta iar procesul de descompunere care e direct influentat de temperatura este mult incetinit, prin urmare mai putine probleme cu aparitia si dezvoltarea algelor.
Bafta !
Arata bine , god job !

P.S. daca ai o temeperatura constanta (21-22 C , nu ai nevoie de mai mult) in camera in care este amplasat acvariul poti sa renunti linistit la incalzitor, chiar iti recomand.
dan.pavelescu wrote:Bazinul ca bazinul, dar faci niste poze nene.. smilie Ai renuntat la Sony in favoarea lui S7?

Il mai am si pe Sony , dar intre timp am primit un S7 ca telefon de serviciu si parca mai mult imi place cum face asta poze.
elven wrote:arata excelent ! continua si vei avea rezultate super. cand te ai gandit sa bagi urmatorii corali ?

Multumesc !
Cand se mai indura careva sa-mi dea , deocamdata am ramas fara buget , asa ca probabil o sa mai dureze ceva timp. Oricum din ce am inteles eu pana acum din acvaristica marina , e ca nu trebuie sa ma grabesc.
Ma bucur ca va place si voua !
Sper sa reusesc sa-l fac tot mai atractiv, numai sa am rabdare.
Am inceput timid sa adaug si niste corali , am si ceva alge verzi ici colo dar in principiu zic eu ca merge bine.
Sper sa pot sa-l tin cat de cat sub control.

image
Foarte frumos !, am vazut azi din intamplare un clip cu el pe youtube din 15.10.2017...ce culori !
Si uite ca se trezeste unul ca mine sa fie mai critic .
Eu as inlocui acea specie de anubias care parca strica tot echilibrul din bazinul tau prin marimea frunzelor (pare sa faca acvariul foarte mic) , cu o specie mai mica de anubias ca nana petite sau bonsai. O alta ideea poate sa fie Bucephalandra , varitati cu frunze mai mici ( la noi in comert gasesti Brownie , Mini Needle Leef si Wavy Leaf ) .

Numai bine ! ;)
Foarte fain !

Mai pune te rog cateva cloase-up-uri sa vedem ce corali ai pe acolo .
Ai incercat la Peti ?
http://aqua-life.ro/piatra-vie-live-rock-decorare-rockscape-fiji-premium-coralina-calitate-pret-ieftin?search=piatra%20vie
Ce teste ai mai exact de la Red Sea ?
Multumesc.

Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Go to: