DCTyto wrote:Am tinut apa la declorinare de sambata dupa amiaza dar am inteles ca se tine si 2-3 zile? E ok? Pot tine si mai mult de atat apa la declorinare? Sau mi`a zis cineva sa o fierb apoi sa o racesc...dar toate nutrimentele din apa nu dispar atunci cand apa fierbe?
Este indeajuns daca tii apa "la statut" doar 24 de ore. Cu conditia ca vasul in care tii apa sa fie unul cu gura larga, cum ar fi bidoanele de muraturi. Sticlele sau biboanele de apa plata nu sunt tocmai indicata. Inca un lucru. Apa de schimb, trebuie sa aibe o temperatura cat mai apropiata de cea din acvariu, pentru a evita producerea unui soc termic asupra pestilor.
Prin fierbere nu obtii mare lucru si te mai si chinui, asa ca nu-ti recomand metoda aceasta. Nutrienti nu prea ar trebui sa fie in apa de robinet, asa ca n-ai ce sa elimini. Daca te referi la calciu, magneziu si altele, stai linistit, alea nu se elimina prin fierbere si nici nu ne deranjeaza in concetratia in care exista acolo.
Off topic.
Domnule Te
chnics, vad ca tot stati si urmariti cuminte ce se intampla pe forum si pe topic, poate reusiti sa citit si acest mesaj, poate reusiti si faceti un efort (daca nu va cer prea mult) si intelegeti ce este acela bunul simt si buna crestere. Daca Dumneavoastra (a propos, se scrie cu litera mare) credeti ca este o dovada de buna crestere si de bun simt faptul ca intrati in casa cuiva cu opincile imbacsite de noroi si aruncati caciula pe lavita, trantindu-va in acelasi timp oasele ostenite in capul mesei, fara a va prezenta, a spune cum va cheama si de unde sunteti, dati-mi voie va rog sa-mi scot umila palarie in fata Dumneavoastra (da, stiu, ma repet) si va cer scuze pentru gafa comisa. In scurta-mi viata am trait intr-o eroare grava, am cerut un lucru indecent si umilitor noilor colegi, carora le cer iertare pe aceasta cale. De acum incolo voi incerca sa-mi reevaluez atitudinea si comportamentul si nu voi mai cere nimanui sa se prezinte. Voi cere in cancelaria forumului si modificarea regulamentului, prin reconsiderarea acelui articol, prin modificarea lui in sensul de a interzice cu desavarsire prezentarile la rubrica Despre noi. Ba chiar voi cere si desfintarea acestei rubrici.
In concluzie, nu-mi pare rau decat de un singur lucru. Acest topic a devenit o lectie de bun simt si buna crestere, atat de necesara unora, si ca poate colegul care l-a deschis este nevoit sa piarda timpul citind la nesfarsit spusele unora care incearca sa arate ce inseamna civilizatie.
A, si inca ceva. Pentru a nu ramane nelamurit intr-o privinta. Nu exista cuvantul "obligatoriu" in paragraful pe care l-ai citat cu atata emfaza si siguranta puerila, tocmai pentru ca ne bazam pe bun simt si buna crestere. Asa cum ti-au explicat si colegii, atunci cand intri intr-o casa straina, intai te prezinti, apoi spui ce vrei.
Si crede-ma, ti-ai face un mare bine daca vei rumega bine cele scrise de mine si nu vei ceda primului impuls, acela de a-mi raspunde.