[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Porcu wrote:
alber wrote:Aaaaaaaaaa, cu radacinile. Din cauza batranetelor mele, acutizate de extractul de zaibar ingurgitat, io am crezut ca vrea poze cu radacinile plantelor.

Offfffffffff, oare de cite ori ti-am spus ca esti praf

De multe ori, dar tinand cont de cele mai sus mentionate, am o scuza in plus
Aaaaaaaaaa, cu radacinile. Din cauza batranetelor mele, acutizate de extractul de zaibar ingurgitat, io am crezut ca vrea poze cu radacinile plantelor. Deh, sper sa iertati
Iti garantez ca n-ai nevoie de poze. Plantele primite de mine acum cateva zile...n-am cuvinte. Mai mult ca perfectu' simplu
Treaba ta. Dar din cate se zvoneste prin sat, se pare ca garniturile alea sunt proaste din fabrica. Acuma, tu faci cum vrei. Dar personal la-as fi schimbat, macar asa, de amoru artei.
Te vaiti de desfacut suruburi sau alte acareturi. Faci pariu ca n-apuci sa lingi o doza de bere si traba-i gata?
Vorba lui pisi. Cred ca am intrat untr-o lume paralela. stim cu totii rigorile lui Sandu fata de acvariile personale si prezentarea lor pe forum. Dar sincer, ma bucur.
RSV wrote:O adunatura de bolovani ar fi binevenita.

Daaaa, macar la baza buturugii mai mari, a' din dreapta
Mai nea ciro, ia zi matale sincer, da' sincer. Garniturile alea de vorbeste Lofty de ele, le-ai schimbat? Ca daca nu le-ai schimbat, n-ai facut nimic. De fapt ai facut ceva. Ai vazut unde sunt pozitionate
Serios acuma. Pune mana si schimba garniturile. Si sa nu-mi zici ca garniturile sunt bune. Tu schimba-le si vorbim dupa. Ce-ai de pierdut? Numa vreo 4-5 lei, nu mai mult.
Salut iti spun si bine ai venit.

M-a cam luat inima dupa ce ti-am vazut acvariul, dar eu unul "simt" ca nu esti o cauza oierduta Cel putin Guppy si neonii nu au ce cauta acolo. Rasborele vor ciupi cozile Gupilor, iar carasii ii voe manca. Felul doi va fi format din neoni.

Baga-te la "coltul incepatorului" sa vedem ce mai reparam.

PS. Felicitari pentru iaz. Daca ii saci un ecor si pe margini, dai lovitura cu el.
JBL Gyrodol este indicat. Dai click pe poza cu pestele afectat de pe situl JBL si vei avea atat tratamentul cat si modalitatea de aplicare. Citeste prospectele cu atentie, mai ales ca pestii din speciile Catfish se pare ca sunt mai sensibili la acest medicament
Poza nu este atat de clara (sau sunt io chior ) incat sa-mi sau seama exact de ce se intampla acolo. Dar poti cauta un pic pe net dupa "anchor worm" pentru a te edifica, pentru ca doar tu ai pestele in fata ochilor. Daca nu este anchor worm, atunci cred ca poti sta linistit. Ar putea fi doar o zgarietura sau pur si simplu niste semne care vor trece sau nu. Mai tine-l sub observatie.
DCTyto wrote:Am tinut apa la declorinare de sambata dupa amiaza dar am inteles ca se tine si 2-3 zile? E ok? Pot tine si mai mult de atat apa la declorinare? Sau mi`a zis cineva sa o fierb apoi sa o racesc...dar toate nutrimentele din apa nu dispar atunci cand apa fierbe?

Este indeajuns daca tii apa "la statut" doar 24 de ore. Cu conditia ca vasul in care tii apa sa fie unul cu gura larga, cum ar fi bidoanele de muraturi. Sticlele sau biboanele de apa plata nu sunt tocmai indicata. Inca un lucru. Apa de schimb, trebuie sa aibe o temperatura cat mai apropiata de cea din acvariu, pentru a evita producerea unui soc termic asupra pestilor.
Prin fierbere nu obtii mare lucru si te mai si chinui, asa ca nu-ti recomand metoda aceasta. Nutrienti nu prea ar trebui sa fie in apa de robinet, asa ca n-ai ce sa elimini. Daca te referi la calciu, magneziu si altele, stai linistit, alea nu se elimina prin fierbere si nici nu ne deranjeaza in concetratia in care exista acolo.

Off topic.
Domnule Technics, vad ca tot stati si urmariti cuminte ce se intampla pe forum si pe topic, poate reusiti sa citit si acest mesaj, poate reusiti si faceti un efort (daca nu va cer prea mult) si intelegeti ce este acela bunul simt si buna crestere. Daca Dumneavoastra (a propos, se scrie cu litera mare) credeti ca este o dovada de buna crestere si de bun simt faptul ca intrati in casa cuiva cu opincile imbacsite de noroi si aruncati caciula pe lavita, trantindu-va in acelasi timp oasele ostenite in capul mesei, fara a va prezenta, a spune cum va cheama si de unde sunteti, dati-mi voie va rog sa-mi scot umila palarie in fata Dumneavoastra (da, stiu, ma repet) si va cer scuze pentru gafa comisa. In scurta-mi viata am trait intr-o eroare grava, am cerut un lucru indecent si umilitor noilor colegi, carora le cer iertare pe aceasta cale. De acum incolo voi incerca sa-mi reevaluez atitudinea si comportamentul si nu voi mai cere nimanui sa se prezinte. Voi cere in cancelaria forumului si modificarea regulamentului, prin reconsiderarea acelui articol, prin modificarea lui in sensul de a interzice cu desavarsire prezentarile la rubrica Despre noi. Ba chiar voi cere si desfintarea acestei rubrici.
In concluzie, nu-mi pare rau decat de un singur lucru. Acest topic a devenit o lectie de bun simt si buna crestere, atat de necesara unora, si ca poate colegul care l-a deschis este nevoit sa piarda timpul citind la nesfarsit spusele unora care incearca sa arate ce inseamna civilizatie.
A, si inca ceva. Pentru a nu ramane nelamurit intr-o privinta. Nu exista cuvantul "obligatoriu" in paragraful pe care l-ai citat cu atata emfaza si siguranta puerila, tocmai pentru ca ne bazam pe bun simt si buna crestere. Asa cum ti-au explicat si colegii, atunci cand intri intr-o casa straina, intai te prezinti, apoi spui ce vrei.
Si crede-ma, ti-ai face un mare bine daca vei rumega bine cele scrise de mine si nu vei ceda primului impuls, acela de a-mi raspunde.
Salut si bine ai venit. Sper sa ajungi cat mai repede acolo unde iti doresti in acvaristica.
Ia vezi, poate cu ajutorul acestui link te apropii de o hotarare.
Da, a fost un fel de doi in unu, daca nu te superi. Primele doua cerinte ale lui Dolly sunt perfect valabile si pentru tine.
stefanp wrote:am ajuns in numarator la o bula/sec.

Pai de ce la o bula pe secunda daca ai Ph controler? Ala ce pazeste?
stefanp wrote:iese apa din numarator

L-ai montat corect? CO2-ul trebuie sa intre in numarator prin teava mai lunga in caz contrar, se goleste. Sau poate l-ai pus rasturnat
stefanp wrote:si din difuzor

Pai in difuzor nici n-ar trebui sa i prea multa apa. Pentru mine ste clar. Numaratorul este montat gresit, apa din numarator se duce in difuzor, si intr-un final iese impinsa de gaz. Verifica numaratorul
Da, electrovalva este pe inchis atunci cand este scoasa din priza. Probabil ca mai ramasese presiune pe instalatie si din cauza asta ti s-a parut ca baga CO2 incontinuu.
In afara petshopurilor specializate in acvaristica din Iasi (pe care personal nu le cunosc) iti mai raman magazinele online. Imposibil sa nu gasesti pe nicaieri
Pentru a-ti fie mai usor in alegerea filtrului extern, studiaza putin lincul acesta
Salut si bine ai venit...aici
Cred ca vei avea ce si de unde alege
Si raspunsul la punctul 5. Daca ai pus o picatura doua de otet pe piatra si nu a facut nici un fel de bule, atunci poti folosi linistit piatra respectiva.
Pentru a vedea cam ce pietre se potrivesc si cum se aranjeaza acestea intr-un bazin, intra putin la Aquascaping
Salut si bun venit iti spun si eu. Desigur, astept cu nerabdare niscaiva imagini, asa ca...vezi cum faci

Trece-ti si locatia in My profile, te rog. Multumesc

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: