[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber

Aici gasesti un topic despre cum sa bricolezi pentru a mai introduce un tub in capac.
Si acum intrebarile tale
1. Daca vrei si ceva plante, incearca din start niste JBL Aquabasis si niste JBL Manado. Ai putea pleca si pe un substrat inert, dar poate cine stie, asa cum ai spus necesitatile plantelor tale vor fi altele, iar inertul nu te va ajuta.
2. Substante antialge nu ti-as recomanda. Dca faci lucrurile cum trebuie, ai sanse mari ca algele sa te ocoleasca

Pentru inceput da, e ok. Daca iti vonvin dimensiunile lui, e in regula. Dar vezi poate il iei pe cel de le Eheim, de 63 de litri. E doar putin mai inalt, dar coloana de apa va scadea atunci cand vei pune substratul
Scotoceste bine forumul. Cauta dupa "bomba CO2" si vei fi uimit cat de repede si ieftin poti face rost de acest gaz.
mogo wrote:alber...cum naiba de suntem pe aceeasi unda? )

O fi vreun chimism, ceva

Bine ai venit si spor cu acvariile
Ma inscriu pentru un pot de Fissidens si vreo 5-4 fire de Eriocaulon. Dar trimite-le de luni incolo te rog, sa nu prinda we prin posta cea romana
Si mie imi place bazinul, felicitari.
Doua amendamente mici . Pietrele mici nu cumva sunt cam mici? La cele din laterale ma gandesc, care cred ca nu vor mai iesi din covor sau ce vei avea tu acolo. Si a doua observatie mica. Distanta dintre pietrele mari nu e cam mica? Ma gandesc ca poate ar fi mers inca doua degete intre ele
Ei vezi cum vii pe calea cea buna?
Dar ce te faci cu iluminarea si fertilizarea? Si cu CO2-ul? Ca fara astea, mai greu sa scoti ceva frumos.
Este bun cel din Hornbach. Daca te limitezi doar la cateva plante cu nepretentioase, este ok. Daca insa vrei sa joci in liga superioara (plante ce au o dificultate in intretinere peste mediu) iti va trebui altceva. Altceva in primul rand din punct de vedere al iluminarii. Dar daca iti place si stii sa bricolezi, atunci nu vei avea probleme in a suplimenta lumina.
Fii bine venit pe acest forum.
Sper sa-ti fie de folos si sa ne intelegem
Te-am rugat ceva acu' cateva posturi. Si vad ca in afara de My profile, n-ai rezolvat mare lucru. De regula sunt un tip blajin, asa ca deocamdata doar inchid topicul pana te conformezi. Multumesc
bitanu wrote:
alber wrote:Ce filtru ai acolo? 1500 cumva? Ti-a modificat semnificativ debitul?

2 x JBL e900 cu furtune 16/22. S-a marit ceva,ceva.

Ehe, pai d'aia itivpermiti sa te joci cu dihania aia de reactor extern
Daca nu sunt calcaroase, pot fi folosite, dar depinde de cat sunt de mari. Ca substrat, nu cred ca ai pietre asa de mici pe acolo. Poate cateva mai mari pentru decor.
cristi2187 wrote:Ploiesti

Pai trece si in My profile, ca noi suntem cam uituci. Si poate treci si pe la "despre noi"

Acum si cateva raspunsuri:
1. In general acvariile "de-a gata" au sistemul de iluminare subdimensionat. Trebuie sa vezi daca acel capac iti permite sa mai montezi macar un tub. Asta daca vrei sa te joci cu ceva plante.
2. Da, accesoriile merg, cu toate ca filtrul e urat rau.
3. Din cate stiu, e cam greu sa lucrezi doar prin capacelul pentru hranire. Pentru mentenanta, trebuie sa dai tot capacul la o parte. Acum depinde si de cat des vei umbla in el.
Ce filtru ai acolo? 1500 cumva? Ti-a modificat semnificativ debitul?
Bun venit iti urez, iar in privinta pozelor...

Nu nisip, ca se colmateaza. Daca vrei sa folosesti un substrat inert chimic si necalcaros, orienteaza-te catre pietrisul cu granulatie de 2-3 mm. Mai mare iarasi nu-i bun, ca aduna mizeria.
Urata treaba pentru inceput.
Fa schimburi de apa, pentru a elimina surplusul de minerale din apa. Cu cat fier (si altele) ai acolo, risti sa sa dai de alte belele. Incearca sa scoti cat mai mult "praf" d epe frumza la schimburile de apa.
Ar fi cel mai bine. Adica s-o lasati balta, pana nu va incingeti mai mult de atat. N-as vrea sa inchid nici topicul, nici sa dau cu avertismente sau mai stiu io ce.
Reveniti va rog la acvaristica si lasati orgoliile deoparte. Multumesc
Ar fi bine sa fie din cauza asta, dar sa vedem, poate ai dreptate. La bazinul tau ma refer, ca la mine sigur nu asta--i cauza.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: