[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Vad bine ca nu te-ai putut abtine si-ai dat buzna in viermi. Sunt frumosi foc si dau bine in acvariu
Pe mine unu ma omori cu bolovanii cu chip cat de cat uman. Unde le gasesti domnu' pomi, ca vad ca te-ai specializat?
Da, poti face schimbul de apa folosind acel model de filtru. Ar trebui sa scoata o parte din clor si ce mai ramane...n-o fi foc
naitsirc wrote:2 ore, 14 vizualizari, nici-un raspuns...

Poate unora li s-a parut cam puerila intrebarea, sau poate altii n-au stiut ce sa raspunda.
Pui un pic de apa, cat sa acoperi substratul plus inca vreo 2-3 degete, apoi plantezi si la urma pui restul de apa, cu grija sa nu deranjezi substratul si plantele.
Gandeste un aranjament care sa-ti placa, apoi da-mi de stire si vin intr-o zi sa-l mesterim un pic.
Gandeste-te cum sa faci astfel incat sa obtii o plaja cat mai mare. Ma rog, mie asa mi-ar placea
HAi ca am priceput pana la urma. Tu vrei sa automatizezi schimbul de apa, iar eu luasem acest lucru ca pe un schimb la picatura. E, asa da, e bine.
In privinta cantitatii de apa schimbata, dupa mine as merge pe principiul, cu cat mai mult, cu atat mai bine. Probabil ca un schimb mai mare de apa va dilua mai mult eventualii nitrati si fosfati ce se mai creeaza pe acolo, iar din punct de vedere a mineralelor si al altor substante, iar cred ca este bine. O apa mai proaspata si mai completa dpdv chimic nu cred ca are ce sa strice.
Felicitari pomi si din partea mea.
Si fie ca acest premiu obtinut de tine sa arate acvaristilor de pretutindeni ca Romania inseamna ceva pe harta acavristicii mondiale.

Inca odata felicitari si la mai multe premii.
kirucd wrote:- voi face schimb de apa automat, zilnic, cam 1,5% din apa,
la aproximativ 600 litri de apa cat cred ca vor avea displayul
plus sumpul asta inseamna cam 10 litri pe zi, respectiv 70 litri
pe saptamina, putin mai mult de 10%

Ideea este buna, dar nu vad un lucru. Cum reusesti sa mentii salinitatea? Pentru ca tu schimb automat faci, este un lucru bun, dar evaporare tot vei avea. Si in felul acesta fac pariu ca va creste salinitatea.
La al doilea punct nu stiu ce sa-ti raspund, ca nu ma pricep
E, asta asteptam de la tine, o schema, cava. Macar atat pana vedem finalul, incununat de succes desigur.
Ma uit putin si daca-mi sare ceva in ochi...strig
Salut si bine ai venit iti spun si eu.

Este posibil ca acvariul sa se fi deciclat atunci cand ai facut mutarea lui. Pentru a te edifica, citeste Ghidul incepatorului si Cilcul azotului.
Din poza nu -mi dau seama daca " Ancistrusul" (care de fapt este un Hoplosternum thoracatum-de care va trebui sa scapi) are intr-adevar o problema. daca acea pata se transforma intr-un puf, atunci da, trebuie tratament. Deocamdata mai tine-l sub observatie.

Pentru alte detalii, hai cu un topic nou la "coltul incepatorului"
Ne spui si noua ce vrei sa faci cu bazinul ala? Cu ce vrei sa il populezi? Eventual la rubrica "despre noi". Multumesc
Limnophilla Aromatica/sessiliflora, Elodeea canadensis sau Egeria Egeria densis sunt si ele plante nepretentioase, cu crestere rapida.
De asemenea, mai poti folosi si Green Carbo sau Easy Carbo in special impotriva BBA. Dar vezi intai daca le place discusilor.
Din cate vad eu acolo, algele ar fi cam astea: BBA, Thread Algae (sau hair/spyrogira-pe aici pe undeva) si desigur biofilmul. Incearca sa identifici aici cat mai corect algele (le vezi cel mai bine in bazin) apoi vezi care sunt motivele pentru care apar.
Dupa ochiul meu, as zice ca ai colo un cumul de factori ce sunt rezultati din dezechilibre ale nutrientilor. Primul semn este biofilmul, care cred ca aparut din cauza hranirii excesive a pestilor. Poate nu excesive, dar oricum, cred ca ramane multa hrana neconsumata, care se descompune in apa. De aici rezulta atat grasimea aia de biofilm, cat si nitrati si fosfati. Niste teste ar fi fost bune. Atat cu fertilizare, cat si fara fertilizare, dar cu hranire. Asta ca sa vedem la ce nivel sunt fosfatiisi nitratii rezultati din hranire si excremente.
O alta cauza, asa cum au aratat si colegii, este lipsa plantelor. Probabil ca tu ai fertilizat prea mult, iar nutrientii ramasi nepapati au generat alge.
Ce volum are acvariul? Intreb pentru ca vad doua lucruri cere ma intriga. In primul rand, daca ai avea lumina destula, distanta internodala a plantelor stem ar trebui sa fie mai mica. Iar in al doilea rand, daca ai avea lumina insuficienta, n-ar trebui sa ai totusi acea explozie de alge.
Dar ti-am spus, trebuie vazut cum stai cu nutrientii
Hai ca esti pe drumul cel bun Don' Ciro
Nu stiu daca ti-am spus ieri, dar vei incepe sa te enervezi din nou, atunci cand iti vor invada plantele bazinul, si va trebui sa dai cu "benghei" pe sale pentru refacerea tesuturilor musculare afectate de plantari si replantari.
Ca sfat: lasa plantele sa creasca, tunde si replanteaza stemurile pentru a le inmulti, apoi, cand vei invata cam cum sta treaba cu ele (rata de crestere, cerinte si altele) le asezi dupa cum ii va placea ochiului tau. Atunci va veni si satisfactia
Din descrierea ta, cred ca este vorba de fungus Daca dai click pe pozele din link (intai deschizi meniul "visible on body, skin and fins"), vei gasi si tratamentul
jaykay, rugaminte nu prea mare la tine am. De vei cauta putin pe forum, regulamentul acestuia il vei gasi. Apoi, dupa ce il vei citi, a-l respecta am sa te rog (din nou). Iar urmatoarea miscare va fi un post la "despre noi".
Sper ca nu-ti ce rprea mult. mULTUMESC
Singura pe care o vad, ar fi scoatererea lui din acvariu, daca nu se potoleste prea curand. Il donezi, sau il duci la un pet shop.
Parerea mea este mai mult dupa ureche, intrucat nu dai prea multe date despre "micutul tau bazin".

In concluzie, te asteptam si la "despre noi", vezi tu ce ai de scris pe acolo. Multumesc
@scificuss s-a exprimat mai pe scurt. Asezi vasul in lumina soarelui, dar sa nu cada razele direct pe el.
Felicitari monshericu'. Arata din ce in ce mai bine taraba ta sarata si ma bucura asta. Nu prea sunt nano-uri la acest nivel. Iar cu sumpul sunt sigur ca ai dat lovitura.
cirotariu wrote:Da, corect, dar deocamdata face umbra degeaba . Auzi, ia vezi cum mai bagi tu o tunsoare de blyxe si microsorum ceva de pe la tine, poate razi si pentru colegu' de la bucale o frunza-doua...

Ia vezi tu, ca cica ar fi pe forum unu Alber, si asta ar avea niscaiva ligheane de Blyxa. Vezi cum te intelegi cu el.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: