Message |
|
Mai jos este linkul cu fotografia femelei de Molli despre care v-ma cerut parerea daca e sa nasca sau e doar obeza...?
http://www.clicknet.ro/eudan1/html/galerie_foto.html
|
 |
|
Va cer sprijinul pentru o femela de Molli Black cu coada lira care are abdomenul foarte mare (dupa parerea mea) si e de 2 zile intr-u bazin de 20 litri insa nu naste.
Intrebarea e daca e doar obeza sau e gestanta si trebuie sa o las in continuare sa nasca?
I-am pus 2 liguri de sare in cei 18 litri de apa, i-a adus PH-ul la 7,5, temperatura e la 27 grade Celsius. Are plante artificiale care stau la suprafata pentru a se adaposti la nevoie puii, are filtru de burete cu piatra de aer...
Am facut si cateva fotografii dar trebuie sa mai caut pe-aici cum se pot posta pe forum... Daca stiti careva va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru fotografii.[/img]
|
 |
|
Lofty wrote:Pune mana pe un lambriu de PVC si o sa te "luminezi"... 
M-ai ,,luminat'' tu in mare parte, multumesc, ultimul coltz intunecat se va lumina  cand ,,pun mana pe un lambriu din PVC...''.
|
 |
|
Lofty wrote:La lambriul de PVC merge cel mai bine cu zgariere, si se rupe apoi foarte usor; de fapt, daca apesi mai tare si repeti operatiunea de 2-3 ori, trece cutter-ul in partea cealalta.
La taierea transversala (cei 10 cm), zgarietura (cat se poate de adanca) trebuie sa fie pe toata latimea si, pentru rezultate optime, fata-verso. Fortezi lambriul in dreptul zgarieturii si va pocni (se va rupe) ca un plexiglas.
La taierea longitudinala (cei 260 cm, sau mai putin in functie de dimensiunea dorita), tai mai intai cu cutter-ul in lungimea "celulei" (nici nu te intereseaza sa fie drept) si pe fata si pe verso, si apoi faci zgarietura exact pe unghiurile interioare. Astfel, vei avea o taietura dreapta, fara sa te complici cu rigle, coltare si alte instrumente pentru "tinut linia dreapta".
Sper ca m-am facut inteles...
Spor!
Te-am inteles in mare parte. Partea cu taierea longitudinala nu prea am inteles-o dar poate practica ma mai lumineaza. N-am inteles la ce te referi cand spui
Lofty wrote:...mai intai cu cutter-ul in lungimea "celulei" (nici nu te intereseaza sa fie drept) si pe fata si pe verso, ...
Te referi la o debitare bruta in prima faza din bucata mare pentru a obtine o bucata mai mica si mai usor de manevrat iar apoi la asta mai mica se aplica metoda cu zgarierea la dimensiunile proiectate?
|
 |
|
[quote="viviparu'"]In Bucuresti e fabrica unde se fac saltele si alte chestii. Treaba este ca buretele nu e tratat de la inceput deci il poti cumpara fara probleme. Toata treaba e ca nu poti cumpara doar o bucata. Eu am luat la un moment dat o saltea pe care baietii nu o tratasera, am taiat-o si am facut vreo 50 de bureti care merg brici.
Porozitatea este mai mica decat la buretii speciali de uz acvaristic, este adevarat. In Obor, buretii care se vand, sunt facuti exact din acelasi material despre care am vorbit eu mai sus.[/quote:ffc750a4f6"]
Poi tot de la o fabrica de burete, nu de slatele, am procurat si eu bucatile alea ucigase.
Ideea cu tratatul am sa o folosesc, sa intreb daca cel folosit de mine a fost sau nu tratat. Poate tratamentul se face acolo la cei cu saltelele nu la cei care il produc si debiteaza.
Am testat pe rand cele 4 buc de burete in apa intr-o galeata si cand le strang sub apa din 2 iese un fel de spuma alba, dar interesant e ca acea spuma nu tulbura apa si dispare, din celelalte 2 nu iese decat aer la inceput, dupa scufundare...
Lua-le-ar vijelia, acum am comandat buretele recomandat aici, cel de 50x50x5cm din ambele tipuri si grosier si fin cate o ,,placa''.
|
 |
|
marinik_the_1 wrote:mai bine faci comanda la un pet shop burete de la jbl, e de 50x50 cm si e de 2 dimensiuni, grosime 5 cm cred, il tai cum vrei 
JBL Blue filter foam fine pore 50 x 50 x 5 cm pret:41,86 RON
JBL Blue filter foam coarse pore 50 x 50 x 5 cm pret:41,86 RON
|
 |
|
Porcu'"][quote:a3362234db="siliconu` wrote:burete ordinar de tapitat scaune si culmea nu s-a intamplat nimic  rau.La altii s-a intamplat.
Eu era sa-mi asasinez cichlidale africane cu burete din asta  ....... se poate pune apa sa circule prin el intr-un recipient fara vietati pina se epuizeaza chestia toxica  .
Si cum constati ca a disparut sau nu ... pui un ,,cobai'' de proba?
Eu am ,,luat-o'' cu jumate pestii facand un filtru extern in care am folosit burete de tapitat, fara recirculare apa prin el. S-au dus zebrele si unscalar din 4 ceilalti au apucat sa agonizeze pana am pregatit urgent o galeata de 10 litri de apa de canalizare cu tot ce am avut substante stabilizatoare si i-am mutat repede ... pana dimineata si-au revenit .
|
 |
|
Multumesc Lofty pentru toate raspunsurile.
La taierea cu cutter ce metoda folosesti? Taiere sau zgariere? La plexiglas se foloseste de exemplu zgarierea pana la jumatea grosomii, dupa care se rupe ca si sticla.
La Lambriul de PVC cum merge mai bine?
|
 |
|
Porcu'"]Mai este colant negru care seamana cu pielea, fata de cel ca furniru' are avantajul ca-i lipseste "orientarea", poti sa-l lipesti cum vrei fara sa apara "perpendicularitati" .[/quote:6a9a94a60a wrote:
Acuma tu esti chiar de pe-aproape vecine (am ajuns sa fiu vecin cu porcu'  , cine s-ar fi gandit  ), spune-mi te rog si unde este pe-aici prin zona fiindca stiu ca este dar nu prea gasesc...
|
 |
|
Continuare intrebari:
7. Ai folosit si ceva vinclu pe-acolo parca, ma refer la cel alb de la colturi si la cel negru tot de la colturi. Acum intrebarea, pe margini vad in poza parca ceva ca si vinclul este sau nu?
8. De unde ai cumparat vinclul si din ce material este?
9. Cu ce se taie cel mai bine lambriul de PVC?
10. Daca ai facut si lipituri ce ai folosit (silicon, super-glue...)?
|
 |
|
Daca ai glumit scuzele mele pentru dialogul purtat.
Iata si linkul catre tabel:
http://www.clicknet.ro/eudan1/html/tabel_calcul.html
Daca nu e in regula nici cu aceasta varianta va rog sa o stergeti.
Eu cred ca nu sunt probleme cu atat mai mult cu cat numai eu administrez acea pagina web spre care e linkul si o sa am grija sa nu pun nici un fel de informatie care sa faca vreo trimitere spre vreun alt forum.
Mai exista acolo la Prospecte 2 fisiere scanate de la 2 produse Tetratec : kitul 5 in 1 si kiyul de masurare GH/KH cu picaturi. Eu am gasit in ele informatii utile legate de cazurile extreme de depasire a NO2 si NO3.
Numai bine.
|
 |
|
Multe multumiri, sunt sigur ca va fi de folos multor doritori de capace construite acasa.Mai am cateva nelamuriri daca nu te superi.
Te rog sa-mi spui:
1. autocolantul acela negru de unde l-ai cumparat?
2.E sensibil la umezeala?
3. Din ce material e facut?
4. La ce se foloseste in mod normal ca sa stiu la ce tip de magazin sa caut.
5.Ca si conceptie capacul se sprijina pe ce?
6.Are in interior prins un ,,contur'' care vine peste peretii acvariului trecand putin mai jos?
Multumesc
|
 |
|
Ieri dupamasa la un moment dat numarul celor care au ,,vizitat'' subiectul era de 164 acuma la 5:24 la doar cateva ore e 226, asta incerc sa spun dar nu prea reusesc sa ma fac inteles, asta nu inseamna ca ,,fac plangere'' sau ca ,,sunt nemultumit si cineva e vinovat si trebuie pedesit''.
|
 |
|
chitron wrote:Da deci propun sa il banam pe Sandu deoarece nu raspunde promt omului :-) .Hai ma sa fim seriosi ,parca ar fi doar timpul tau al celorlalti nu.
,,Domnu sef'', ca sa ma exprim cum iti place tie, nu incerca sa ma pui intr-o situatie nefavorabila care nu reflecta deloc ceea ce am gandit eu cand am scris ca nu mi s-a raspuns, gandindu-te ca doar doar vei obtine ceea ce ti-ai dorit mai sus adica sa ma ,,ajute cineva sa dispar cu totul'' (sper ca numai de pe forum).
Repet, desi de cateva postari suntem total offtopic: informatia era destinata celor care intra pe subiect cu scopul evident de a gasi un tabel si faptic gasesc discutiile noastre sterile si fara legatura cu subiectul. Pentru acest motiv am si scris sa revina poate la o noua revenire vor gasi ceea ce cautau... Sper ca de data asta ai inteles ceea ce am spus nu ceea ce ai vrea tu sa inteleaga cineva pentru a ma pedepsi ca sa te simti si tu bine.
Ai inteles asa sau altfel eu aici am pus punct discutiei cu tine indiferent ce vei mai binevoi sa interpretezi ca am spus.
Daca totusi din cuvintele mele conducatorii forumului inteleg ceea ce ai inteles si tu atunci da imi merit pedeapsa si te poti pregati sa sarbatoreshti de pe acum.
Noroc si fericire.
|
 |
|
chitron wrote:Pai fara suparare dar astazi zici ca ai cerut acordul ,eu zic sa ai rabdare ca omul nu sa angajat pe forum secretara 
Nu e vorba de nici o suparare, nu am de ce sa ma supar pentru simplul motiv ca eu nu pierd nimic la faza asta (decat timpul ,  )
|
 |
|
Imi pare rau sa vad ca pe masura ce trece timpul tot creste numarul celor care vizualizeaza subiectul legat de Tabel fara sa il poata folosi.
Am cerut acordul lui Sandu/guru printr-un PM pentru a posta un link catre acest fisier, link ce nu are vreo treaba cu vreun site concurent ci este pus pe o pagina web deosebit de simpla realizata de mine azi tocmai pentru acest gen de probleme respectiv pentru a putea pune acolo lucruri utile ca mai apoi sa pot da linkul de rigoare catre ele.
Inca nu am primit raspuns nici pro nici contra asa ca reveniti poate pana maine rezolvam.
|
 |
|
Sandu wrote:Sef, ne sef nu te da nimeni afara dar limiteaza-te sa nu mai dai link-uri catre site-ul respectiv.
Exista posibilitatea uploadarii unor fisiere utile...daca ai fi cautat pe forum ai fi gasit postate cateva liste cu plante pe care cred ca le postase parca g.g. mai de mult  ...asta ca sa-ti dau un exemplu, dar mai sunt si altele.
Firesc era si mai simplu sa faci cum ti s-a recomandat.
Altfel ne bucuram ca ai postat tabelul respectiv si pe alte forumuri e posibil sa aibe mare nevoie de el...dar reusita ta prin alte parti nu face obiectul interesului nostru, altfel demersul tau risca sa devina o imagine graitoare a zicalei ca drumul spre iad e pavat cu bunele intentii  .
Ok. Am inteles, nu se va mai intampla.
Multumesc de ingaduinta.
|
 |
|
chitron wrote:Domnu sef vezi ce scrii pe acolo,daca vrei sa nu te ajute cineva sa dispari cu totul 
Asta e ceva de genu' : :slap:
Eu am cele mai bune intentii nu cele mai ascunse.
Avand in vedere ca nu exista posibilitatea uploadarii unor fisiere utile in argumentarea discutiilor pe forum am sa incerc sa fac asta facand trimitere catre o locatie care sa nu contina ,,reclama'' ca si linkul de mai sus insa pana rausesc sa rezolv acea locatie mi-am zis sa incerc si asa poate nu ma dati afara din prima ci incepeti si voi cu un cartonas galben. Scuzele mele daca v-am suparat ,,Domnu sef''. 
|
 |
|
Dan wrote:mai circula un tabel mai demult care calcula, parca, si grosimea sticlei ... acum nu mai imi aduc aminte exact unde.
pentru ca sa-l urci pe asta undeva , ai putea sa vb cu mosu sa-l puna undeva pe site 
Tabel-calcul-acvariu.xls
|
 |
|
Mi-am facut un tabel in excel care calculeaza dimensiunile fetzelor de sticla pentru un acvariu cu baza dubla.
ATENTIE: Doar celulele colorate cu galben se modifica de catre utilizator, celelalte le calculeaza tabelul.
Se intruduc valorile:
Lungime, latime, inaltime, grosime sticla, valoare sticla pentru 1 metru patrat
Sunt calculate:
Dimensiunile Fetzelor tinundu-se cont de grosimea sticlei si a siliconului
NOTA: fetzele laterale se pozitioneaza intre sticla din spate si cea din fatza
Valoarea totala a sticlei exprimata in RON
Volumul net (util) al acvariului (nu s-a luat in calcul substratul)
Suprafata in metri patrati (ca sa verificati ce va incaseaza sticlarul)
Acum intrebarea e cum atasez fisierul aici pe forum pentru a se putea folosi si altii de el?
|
 |
|