[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Del_bocas
Forum Index » Profile for Del_bocas » Messages posted by Del_bocas
Message
Va rog spuneti-mi si mie cum se editeaza un mesaj dupa ce a apucat sa fie trimis pe site? Daca ai gresit si vrei sa corectezi ...
Carja Ioan wrote:Posts: 4143!
Dar hai sa zicem ca numarul nu-i important. Cu toate ca personal nu sunt de acord cu asta, pot sa trec cu vederea numarul posturilor, stiind ca cine citeste jumatate din ele si retine un sfert din ce a citit, se poate considera acvarist avansat, chiar daca n-a vazut acvariu in viata lui.
Merita cu prisosinta o statuie (mica) langa sarcofag.
Asta-i parerea mea personala.


Numarul posturilor devine important mai ales atunci cand le tii pe toate: postul Pastilor, Craciunului, etc. Daca te referi la numarul postarilor (mesajelor) sa stii ca sunt de acord cu tine 100%.
INTROS wrote:Nu am personal HQI , doar din citite se spune ca incalzesc serios ....


Numai vezi sa nu sara factura la curent si sa dai de alta belea. Daca incalzesc inseamna ca si consuma...
Sandu wrote:Ce nu a sesizat nimeni pana acum este ...inaltimea(h=70)


Am urmarit discutia si ti-as propune o solutie de compromis temporar si relativ ieftina.
Daca solutionarea problemei este sa apropii plantele de sursa de lumina, cauta sa le plantezi in niste ghivece cu suport inalt care sa le aduca mai aproape (poate iti spun baietii care se stiu cat de aproape de sursa de lumina) pana cresc.
Gaseste tu solutia care iti convine in ceea ce priveste tipul de ghiveci, suport, etc. functie si de cum arata in acvariu.
Vor fi pentru inceput acvarii de crescut plante si asa cum probabil pe undeva pe peretii firmei sunt plante in chivece tot asa pot fi si in acvariu. :-)
Cui nu-i convine aspectul, sa iti dea bani sa faci mai frumos prin alte metode mai costisitoare, eventual sa ,,ai in maneca'' un deviz estimativ pe care sa-l scoti si sa i-l arati si o sa vezi ca dintr-o data o sa-i placa aspectul asa cum e.
Deocamdata pana cresc plantele la inaltimea la care sa ,,isi ia lucsi suficienti'' asta e varianta pe care eu asi adopta-o in conditiile date. Banuiesc eu ca niste ghivece or fi costand mai putin decat jumate de bascula de nisip cu care sa inalti substratul in ditamai acvariile si nici nu arata acvariile ca dupa seceta cu nivelul apei pe jumatate.
Iti doresc mult succes.
Del_bocas wrote:Ceea ce e mai ciudat e ca nu am observat in practica nici o manifestare de incompatibilitate care sa ma fi pus in garda ca ceva nu e bine, dar poate e prea devreme...


Iti multumesc mult pentru sugestii, nici nu m-am gandit vreo clipa sa fac ,,cercetari'' din acestea masochiste asupra bietelor vietuitoare si sa testez cum se adapteaza la alte conditii decat cele ,,de la mama lor''.

Apa nu am luat-o din circuitul public ci am adus-o de la un izvor care este la intrarea intr-o galerie de mina unde s-a realizat de catre ortaci o cismea. Pot sa iti spun ca apa asta daca o lasi o luna intr-o sticla nu face nici un fel de depunere ceea ce s-a intamplat cu alte surse de apa. Am cumparat si un tester de duritate si la apa de la izvor mi-a iesit 2 iar la apa de la robinetul de Baia Sprie mi-a iesit 4-5... e testul cu numarul de picaturi, sper ca am inteles bine procedura de testare, o sa merg acasa si scanez instructiunile si le postez aici pe forum, poate ma ajuati sa-mi confirmati daca am inteles bine.

Acuma in afara de sfaturile binevenite pe care le-ai dat ce e de facut cu pestii? Ca fapta-i consumata.
Daca postez un inventar complet imi spui cum sa-i impart si despart ca sa fie ok?
Nu de alta dar sotia mea atata a fost de incantata cand a vazut acvariul de la cabinet, ca in urmatoarea am cumparat imreuna unul de 80 de litri la ea in birou la serviciu, cu toate cele necesare si as putea sa fac 2 grupe compatibile din cei existenti, in 2 acvarii diferite sau de ce nu in 3 (ca ma bate gandul sa pun unul sau mai multe si acasa dupa ce imi mai lamuresc necunoscutele pe-aici pe forum).
Ultima data, adica acum 2 zile am mai cumparat 5 pitici de tetrazona sumatrani am inteles ca le zice (aceia cu dungi nerge si aripioare rosii, sa nu fie singurel ala mare), 4 xipho roshii cu ochii roshii, 2 femele si 3 masculi (abia azi am citit aici pe forum faza cu stresul masculilor si o sa completez cu femelele de rigoare), 5 sanitari albi mici (din aceia cu ochii roshii) si 2 gourami albastrii cam la fel de mari ca si cei roshii (la care le zice altfel).
Apropo vecine, ce faci de Craciun? , :o
[quote="Porcu'"]Bine ai venit vecine .

Ai reusit sa rezolvi in mare parte problemele acvariului .

Da' as prefera sa-ti atrag atentia asupra gravei greseli de populare a acvariului . Ai pus acolo o multime de specii de pesti care nu se potrivesc deloc, nu mai insist asupra incompatibilitatilor.
[/quote:48b9647500"]

Da recunosc, acum cum tot citesc pe-aici daca ar fi sa-mi tot trag palme la fiecare bazaconie pe care o recunosc ca am facut-o ar trebui sa ma ,,las de meserie''. Ceea ce e mai ciudat e ca nu am observat in practica nici o manifestare de incompatibilitate care sa ma fi pus in garda ca ceva nu e bine, dar poate e prea devreme...Poate ii apuca pandaliile mai incolo cand mai cresc.

De ce vecin? Esti din Baia Mare, cartierul Egiptul antic ? :-)
zfcristian wrote:nu este din lemn. Din ce am inteles si de la firma respectiva si din ce vad si eu se pare ca este PVC.


Multumesc de raspuns, adevarul e ca nu am ,,pus mana'' inca pe acest gen de material (lambriul de PVC), ca sa imi dau seama cat e de gros, lat, lung, etc. si sa-mi pot face o parere cam ce se poate confectiona din el dar cand cobor de la munca (de pe munte) ma duc la Practiker sa vad ce au pe-acolo.
...cu capac de lambriu PVC


Spune-mi te rog daca partea de sub capac este din lemn si din ce fel de lemn (trebuie sa reziste la umezeala). E lemn lacuit si asta il protejeaza?
Ma tot gandesc din ce sa construiesc capace la acvarii si lemnul ar fi o solutie pentru partea laterala iar lambriul de PVC pentru capac. Am mai vazut la Practiker ceva policarbonat...
zfcristian wrote:Asta cam asa este, sunt uimit din putinul timp liber cat pot sa aloc pentru aceste fiinte minunate. Uneori imi vine sa plec de la job doar k sa ii revad.


Daca ai net si acasa si la munca puneti o camera web in fata acvariului... , si iti faci 2 conturi de Ym ...etc.
Salutare tuturor. Iata povestea:
Ma numesc Eugen Boca, si la cei 40 de ani ai mei (un coleg avea o vorba ,,om batran si fara minte''), am fost rugat de cineva sa-i intretin acvariul (de cca 180 litri) de la cabinet deoarece persoana care se ocupa de el nu se mai ocupa.
Am avut aceasta pasiune in adolescenta cu muuulti ani in urma, dar fiind pe banii parintilor, intr-o minunata epoca de aur si viatza de kko, a trebuit sa renunt, insa nu mi-am pierdut dragostea pentru toate minunatiile pe care ti le ofera un acvariu daca stii sa le descoperi.
Dotarile gasite initial: un filtru submersibil de pe care s-a sters inscriptionarea cu numele producatorului poate daca il descriu va dati voi seama ce tip de filtru e, are traseul apei printr-un burete de culoare neagra (poate aflu de la voi de ce e negru, banuiesc ca e carbonic, sper sa nu spun prostii din prima), apoi trece printr-o cutie in care este un saculet cu niste cilindri micuti (dar multi ), care banuiesc ca ar trebui sa fie carbune, apoi apa iese cu destul de mare presiune printr-un sistem de tevi imbinate intre ele si gaurite.
Sistem de aerare al apei nu era, lumina ardea 24 din 24, existand un tub fluorescent de cca 18-20W.
Exista si un incazitor reglabil dar s-a sters firma producatoare si de pe acesta.
Mai erau si 2 plante artificiale pline de alge.In rest multe alge verzi pe toate fetzele interioare, pietris colorat ca substrat si plin de excremente. Doamna mi-a spus ca pot cumpara tot ce mai e necesar...asa ca m-am apucat de cumparaturi (dar cu bun simt sa nu sar calul cu sumele), am luat un filtru TetraTec pentru acvarii de 60 litri (sa imi ajunga banii pentru celelalte accesorii), pompa de aer, futrun, pietre de dispersie a aerului, T-uri cu reglaj de debit, termometru, un burete in care intra aerul in mijloc si tot pe acolo si iese si care mi s-a spus ca devine filtru biologic in timp, am montat un dispozitiv gen priza programabila digitala pentru a intrerupe lumina pe timpul noptii ca sa aiba si bietii pesti timp de odihna 3 plante artificiale (pana o sa mai am aprobare de investitii ca sa pot lua kit de CO2 si celelalte minuni necesare plantelor naturale si de sigur plantele naturale) si alte accesorii pe care nu le mai mentionez acum.
Locatarii initiali erau 2 scalari mari, un moly femela cu coada in semiluna, un tetra tot mare si el, 2 xipho, un sanitar (din acela alb cu ochii rosii). Am facut curat, am inlocuit o parte din apa si de cca 2 saptamani apa e cristalina.
Intre timp am cumparat si noi locatari din care amintesc acum: 6 carasei mici, care cand vor creste ii voi muta intr-un acvariu al lor, vreo 14 neoni albasstri, 2 neoni negri (doar atatia mai erau la magazin), 4 gurami rosii (le zice altfel dar nu-mi amintesc acum), un mascul de Beta, vreo 6 zebre (am uitat sa spun ca erau in acvariu 4 dinainte), 4 platy, 2 hyphessobricon ceva rude cu sanitarii, un fel de tetra cu inotatoarea dorsala mare si neagra nu stiu cum le zice, ... o sa va spun lista completa la momentul potrivit.
Important este ca am reusit sa rezolv sa fie apa curata si sa asigur hranirea automata cumparand un hranitor EHEIM 358, asta pentru ca eu lucrez 2 zile la munte si in a treia cobor si nu ma puteam baza pe factorul uman care ii hranea de musai ...
Cam atat pentru inceput.
Sper sa invat mai multe si mai de actualitate de aici de la voi si desigur sa-mi aduc aportul daca voi avea ocazia.

Multumiri realizatorilor forumului pentru tot ce inseamna acesta pentru pasionatii de acvaristica din Romania.
 
Forum Index » Profile for Del_bocas » Messages posted by Del_bocas
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com