Sandu wrote:Ce nu a sesizat nimeni pana acum este ...inaltimea(h=70)
Am urmarit discutia si ti-as propune o solutie de compromis temporar si relativ ieftina.
Daca solutionarea problemei este sa apropii plantele de sursa de lumina, cauta sa le plantezi in niste ghivece cu suport inalt care sa le aduca mai aproape (poate iti spun baietii care se stiu cat de aproape de sursa de lumina) pana cresc.
Gaseste tu solutia care iti convine in ceea ce priveste tipul de ghiveci, suport, etc. functie si de cum arata in acvariu.
Vor fi pentru inceput acvarii de crescut plante si asa cum probabil pe undeva pe peretii firmei sunt plante in chivece tot asa pot fi si in acvariu. :-)
Cui nu-i convine aspectul, sa iti dea bani sa faci mai frumos prin alte metode mai costisitoare, eventual sa ,,ai in maneca'' un deviz estimativ pe care sa-l scoti si sa i-l arati si o sa vezi ca dintr-o data o sa-i placa aspectul asa cum e.
Deocamdata pana cresc plantele la inaltimea la care sa ,,isi ia lucsi suficienti'' asta e varianta pe care eu asi adopta-o in conditiile date. Banuiesc eu ca niste ghivece or fi costand mai putin decat jumate de bascula de nisip cu care sa inalti substratul in ditamai acvariile si nici nu arata acvariile ca dupa seceta cu nivelul apei pe jumatate.
Iti doresc mult succes.