[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect reamenajare 4 acvarii de aprox 400l fiecare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

INTROS wrote:Daca gaseste euroii de HQI cred ca trebuie sa mai gaseasca inca pe atat pentru chiller, ca HQI-ul inchis intre zidurile alea va face cuptor acolo...

La 37 de grade in luna mai...cred ca chiller trebuie sa-si cumpere oricum ...si el si noi

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:cred ca chiller trebuie sa-si cumpere oricum ...si el si noi

Asta cam asa e... dar chiller-ele astea costa cat T5-urile in instalatie super, controller de pH si filtru Eheim la un loc, asa ca daca nu ai nimic din cele de mai sus, parca nu prea iti vine sa incepi cu chiller-ul, pe de alta parte la peste 35 grade in acvariu nu prea mai ai ce sa cresti cu toate dotarile enumerate. Grea decizie pentru romanul de rand...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Floorinache
Junior member
[Avatar]

IP:

treaba nu e chiar asa neagra
atat in birou cat si in sala de conferinte este ventilatie si temperatura sta constant la 21 grade ziua si 22-23 grade seara dupa ora 19.00
problema cred ca va fi doar in weekend
HQi urile cu cate grade cresc temperatura ?

****Nimic nu e mai scump decat un lucru primit gratis******
[Email] [Yahoo!]
Floorinache
Junior member
[Avatar]

IP:

sorry pt postari consecutive
filtrarea este facuta intr-un compartiment lateral al acvariului care are 3 parti cu carbune activ, ceramica poroasa si vata perlon .
este necesar sa folosesc altceva?
de ce n-ar fi suficienta filtrarea facuta asa ?

****Nimic nu e mai scump decat un lucru primit gratis******
[Email] [Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Exemplul cu filtrul Eheim era generic, nu se referea concret la sistemul de filtrare din acvariile mentionate de tine. Nu am personal HQI , doar din citite se spune ca incalzesc serios si din acest motiv se folosesc in general in spatii deschise, nu inchise. Am si eu in camera cu acvariul aer conditionat, lumina doar cu T8-uri (momentan) si greu tin temperatura la 28-29 C (sub 30C), asa ca nu as putea aprecia daca aerul conditionat face fata caldurii degajate de HQI intr-un spatiu inchis de mici dimensiuni.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Del_bocas
Junior member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:Ce nu a sesizat nimeni pana acum este ...inaltimea(h=70)

Am urmarit discutia si ti-as propune o solutie de compromis temporar si relativ ieftina.
Daca solutionarea problemei este sa apropii plantele de sursa de lumina, cauta sa le plantezi in niste ghivece cu suport inalt care sa le aduca mai aproape (poate iti spun baietii care se stiu cat de aproape de sursa de lumina) pana cresc.
Gaseste tu solutia care iti convine in ceea ce priveste tipul de ghiveci, suport, etc. functie si de cum arata in acvariu.
Vor fi pentru inceput acvarii de crescut plante si asa cum probabil pe undeva pe peretii firmei sunt plante in chivece tot asa pot fi si in acvariu. :-)
Cui nu-i convine aspectul, sa iti dea bani sa faci mai frumos prin alte metode mai costisitoare, eventual sa ,,ai in maneca'' un deviz estimativ pe care sa-l scoti si sa i-l arati si o sa vezi ca dintr-o data o sa-i placa aspectul asa cum e.
Deocamdata pana cresc plantele la inaltimea la care sa ,,isi ia lucsi suficienti'' asta e varianta pe care eu asi adopta-o in conditiile date. Banuiesc eu ca niste ghivece or fi costand mai putin decat jumate de bascula de nisip cu care sa inalti substratul in ditamai acvariile si nici nu arata acvariile ca dupa seceta cu nivelul apei pe jumatate.
Iti doresc mult succes.
[Yahoo!]
Del_bocas
Junior member
[Avatar]

IP:

INTROS wrote:Nu am personal HQI , doar din citite se spune ca incalzesc serios ....

Numai vezi sa nu sara factura la curent si sa dai de alta belea. Daca incalzesc inseamna ca si consuma...
[Yahoo!]
chitron
Member

IP:

Eu unu mi-as face un acvariu in fata blocului dar mai la o semiunmbra ca as mai scapa de ceva kilowati consumati si as avea factura mai mica la curent

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: